Bil esc

Innlegg

Bil

nometalhorse

2016 5-serie

Nå må nok noen holde på hatten, for i neste versjon av 5-serie vil det komme en modell med 3-sylindre og diesel med et forbruk på 0,39l/mil. Lansering av 5-serie blir i juli, og dermed rett etter nye e-klasse som kommer mars samme år.

Vekt vil reduseres mye, og mange av motorene som finnes i dag vil få økt effekt. Nest M5 vil passere 600HK, og 4wd vil komme.

530i 3,0 Liter 333 PS 535i 3,0 Liter 375 PS 530d 3,0 Liter 286 PS 535d 3,0 Liter 333 PS M550d 3,0 Liter 401 PS

3 hybrider vil også komme som kan kjøre opp til 5 mil på strøm.

Bildene som vises må selvsagt tas med en stor klype salt.

1
30 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Håper den får noe av den samme looken som bildene. Litt skarpere i kantene som F3x. F1x er idag en elegant bil, men det den kan bli for elegant. M5 med over 600 hk synes jeg er tullete. Bra de fokuserer på vekt. R3 er ikke verre enn R4.

1

Jeg har kjørt R3 bensin et par ganger. R3 diesel høres ut som rene marerittet.

Mye støydemping øker en bils vekt markant. Og støydempingen hjelper ikke det spøtt på utsiden. En luksusbil med en fæl motor blir vedig lite luksuriøs for de som befinner seg på utsiden.

Men du har selvsagt rett i at enkelte av BMW's dieselmotorer høres så ille ut fra utsiden at det knapt kan bli mye verre.

1

Kjedelig motorrekke når det bare er 3 litere. Men bra at bilen blir lettere. Dagens 535xi er jo nesten like tung som en større Jaguar XJ 3.0 AWD.

1

Nå må nok noen holde på hatten, for i neste versjon av 5-serie vil det komme en modell med 3-sylindre og diesel

RYstenede nok til at hengerfestet faller av, hadde jeg hatt et!

3-sylindersmotor BENSIN er "styggedom" nok i Aygo. Som diesel i 5-serie er det minst ett hakk ned fra R6 bensin.

1

Autocar har noen oppdateringer rundt neste 5-serie. De første vei testene er startet.

Ingen avgjørelse er tatt, men et nytt 48V el-system er under vurdering.

Den nye plattformen OKL (Oberklasse, or ‘luxury class’) vil brukes for 7-serie, 6-serie og 5-serie. Det ventes også at den skal brukes for neste X5, X6 og den store X7.

En nyutviklet V8 vil komme som største motor. 6-trinns manuell for de minste motorene, og 9-trinns automat for de større.

1
nometalhorse Autocar har noen oppdateringer rundt neste 5-serie. De første vei testene er startet. Ingen avgjørelse er tatt, men et nytt 48V el-system er under vurdering. Den nye plattformen OK...

De første vei testene er startet.Ingen avgjørelse er tatt, men et nytt 48V el-system er under vurdering

Nå bekrefter Audi at de kommer med 48 V systemer i biler om ca 2 år. Flere og flere hjelpesystemer i bilene vil bli drevet av strøm fremover.

1
nometalhorse Autocar har noen oppdateringer rundt neste 5-serie. De første vei testene er startet. Ingen avgjørelse er tatt, men et nytt 48V el-system er under vurdering. Den nye plattformen OK...

En nyutviklet V8 vil komme som største motor. 6-trinns manuell for de minste motorene, og 9-trinns automat for de større.

BMW gikk jo nettopp ut og sa at de ikke så noe poeng i mer enn 8 gir. Tester avslørte at 9 trinns kasse ikke ga noe lavere forbruk.

1

Jeg kunne tenke meg litt mer i begge ender, men ikke tettere girkasse. Ett lavt førstegir, som ble brukt når en står i bakke i startsituasjoner (og til krypekjørin), andregir som default startgir. Og litt høyere toppgir, i 100 km/t og litt oppover kunne turtallet vært litt lavere.

Ny 5 serie er spennende, men håper på 5 år til neste bilbytte, så denne modellendringen kommer litt tidlig for meg.

48V er logisk, mye bedre på effekt. Kan gå mye ned i kvadrat på ledninger uten spenningsfall.

1
Forfun Jeg kunne tenke meg litt mer i begge ender, men ikke tettere girkasse. Ett lavt førstegir, som ble brukt når en står i bakke i startsituasjoner (og til krypekjørin), andregir som d...

Og litt høyere toppgir, i 100 km/t og litt oppover kunne turtallet vært litt lavere.

At du kunne tenkt deg et enda høyere 8.gir er litt overraskende. Jeg ligger i hastigheter veldig langt over 100 i biler med langt færre gir uten at turtallet plager meg. S5'en brukte overhodet ikke 6.gir i sportsmodus uansett hastighet.

1

Jeg hater motorveier, rett og slett kjedelig transport. Cruise Controll og dvalemodus i hodet. Bilen Girer mye uansett, så hadde vært helt greit med lavere turtall og nedgiring i bakker og akselerasjon. Aktiv kjøring på autobahn kan resultere i sport på girkasse, og 6 gir som høyeste, men ikke på norske motorveier.

1

Dersom nye 5 serien blir slanket en del kilo og kommer med en 200hk bensinmotor kombinert med en kraftig elmotor, er det vel lov å håpe på en gunstig pris i Norge...

1

Car har en gjennomgang av neste generasjon MB E-klasse og BMW 5-serie som kommer i 2016.

Begge bilene kommer på ny plattform. MRA (Modular Rear-wheel drive Architecture) for MB(fra C-klasse til største luksusmodellen), og CLAR for BMW (CLuster ARchitecture) som dekker 2-serie til 7-serie og X3 til X7. Begge sparer fra 70 til 150 kg i forhold til forrige serier.

Begge er nå bekreftet med 48V system. Mer kan leses her.

1
nometalhorse Car har en gjennomgang av neste generasjon MB E-klasse og BMW 5-serie som kommer i 2016. Begge bilene kommer på ny plattform. MRA (Modular Rear-wheel drive Architecture) for MB(fra...

Car har en gjennomgang av neste generasjon MB E-klasse og BMW 5-serie som kommer i 2016.

Mye interessant her. 48V trengs med alt elektrisk dilldall som kommer etterhvert. Elektrisk turbo høres spennende ut. Noe for hjemmetrimmere ? Får ofre støvsugeren i et forsøk på å få mer futt i Jazzen.

1
nometalhorse Car har en gjennomgang av neste generasjon MB E-klasse og BMW 5-serie som kommer i 2016. Begge bilene kommer på ny plattform. MRA (Modular Rear-wheel drive Architecture) for MB(fra...

Begge bilene kommer på ny plattform. MRA (Modular Rear-wheel drive Architecture) for MB(fra C-klasse til største luksusmodellen), og CLAR for BMW (CLuster ARchitecture) som dekker 2-serie til 7-serie og X3 til X7.

Finnes det noen god youtube video eller annet som beskriver disse nye modulære plattformene sammenlignet med de gamle?

Når 2-serie og 7-serie skal bruke samme "plattform" virker det jo litt som hele begrepet er ganske utdatert.

1

Veldig lekker og stilriktig. BMW tar ingen sjanser, og det er bra.

Den er sikkert meget bra å kjøre. Får lyst til å bytte, men så ser jeg at nye X3 med hybrid kom,er like etterpå, og mellomklasse-SUV er perfekt bruksbil for meg. Hvis ikke hadde jeg nok gått for nye 5-serien eller lignende.

1
Windsor [sitat…] Finnes det noen god youtube video eller annet som beskriver disse nye modulære plattformene sammenlignet med de gamle? Når 2-serie og 7-serie skal bruke samme "plattform"...

Da tror du nok på julenissen hvis du tror slikt dukker opp på youtube.

Dette er noe alle produsentene gjør om dagen, og BMW kommer til å sitte igjen med to modulære plattformer som dekker henholdsvis fwd og rwd modellene. Til og med neste RR skal bygges på CLAR.

1

Lignende innlegg

Bil Tradem Publisert

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
0 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...