Bil esc

Innlegg

Bil

Spartana

Bedre alternativ enn el-biler?

Artig med flere typer drivkilder.

Lurer på hvordan disse er å kjøre ?

1 kg ved = ca. 3,2 km drift. Feller man trær selv så blir det ihvertfall billig drivstoff :-)

1
32 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Og hvor ofte må man egentlig ut å legge på mer ved?

Er vel en grunn til at dette hadde sin høyde under 2VK

1

Står litt på Wikipedia også:

http://no.wikipedia.org/wiki/Knottgenerator

Må jo være løvtrær vel på knottgeneratorer, så da spørs det om jeg kan komme særlig langt med mine ca 15 tonn med furuved :-(

Men man kan jo alternativt bare bygge en Stirlingmotor, den trenger ikke noen spesiell gass, da det er tempaeraturforskjeller som driover den, altså perfekt for kalde norske vintere som gir god kjøling og dermed god temperaturforskjell når man fyrer. For om Stirlingmotor varmes opp for mye på kald side så stopper den. Har selv bygget en Stirlingmotor, faktisk så enkelt at jeg gjorde det med det verktøyet jeg hadde på hybelen (bortsett fra kutting av syltetøyglass og klipping av metallplate siden dette var før jeg kjøpte min første vinkelsliper).

Men den store fordelene med knottgenerator er jo at man kan ta utgangspunkt i bensinmotoren som allerede er i bilen så man slipper å bygge om så mye. Men skal man lage nybygg så er Stirlingmotor et godt alternativ om man ikke har fossilt drivstoff. Eneste problemet er at motorsaga mi går på bensin da, så hvis man brått ikke fikk tak i bensin så sliter jeg litt, håndsag er tungvint.

1

Lurer på hvordan disse er å kjøre ?

Ikke veldig brukervennlig. Du må fyre opp i ovnen et par timer før du skal ut på tur. Garasje er utelukket pga røykutvikling og brannfare. Hvor mange sekker ved må man ha med på en langtur? Det er *svært* vanskelig å slå rekkevidden til diesel, enten man forsøker batteri, gass, lufttrykk eller annet som energibærer.

1
aff [sitat…] Ikke veldig brukervennlig. Du må fyre opp i ovnen et par timer før du skal ut på tur. Garasje er utelukket pga røykutvikling og brannfare. Hvor mange sekker ved må man ha...

Hvor mange sekker ved må man ha med på en langtur

Hvis 1 kg ved tilsvarer 3,2 km kjøring så er 100 kg = 320 km. Det er mindre "ballast" en vekten på en batteripakke på "miljø"vennlige el-biler.

uansett er denne teknologien ikke så utviklet ennå. Kanskje man kan tenke seg en treovn-hybrid-versjon ?

1

Noble steam car. Fortrukket av filmstjerner på20 tallet. Lydløs, moment nok til bakkestart i Holmenkollen. 160 km/t og trengte kun 30 min. Forvarming. For 90 år siden.

2
Slettet-3SQX9W

PARKERING: Gratis parkering på kommunale p-plasser. BOMAVGIFT: Gratis passering i alle landets bomstasjoner og fritak for rushtidsavgift. KOLLEKTIVFELT: Fri adgang til å kjøre i kollektivfeltet. ÅRSAVGIFT: Årsavgiften er kun 415 kr (i 2013). LADING: Gratis lading på de fleste offentlige ladestasjoner. AVGIFT: Kjøp av elbil er fritatt for engangsavgift og merverdiavgift. RABATT: 50 prosent rabatt på firmabilbeskatningen. FERJE: Gratis transport av elbilen på riksveiferger. Fører må betale. KJØREGODTGJØRELSE: Statens regulativ gir deg ekstra tillegg (15 til 80 øre i 2013) i kilometergodtgjørelsen hvis du bruker elbil, det vil si 4,20 kroner per kilometer etter statens satser. STRØM: Strømkostnaden er 15–20 øre per kilometer. SERVICE: En elektrisk motor har langt færre bevegelige deler og trenger langt mindre kostbart vedlikehold. TIPS: Varm opp bilen med veggstrøm hjemme før kjøring. Da slipper du å tappe batteriet i starten. LYDLØS: Elbilen er nesten lydløs. I byer og tettsteder plages mange av trafikkstøy både dag og natt. UTSLIPP: Fra elbilen er det ingen utslipp av klimagassen CO2. KRETSLØP: Med strøm fra fornybare energikilder, slik Elbilforeningen har sikret til alle landets elbiler, er elbilkjøring en komplett CO2-fri kjede hvor du ikke forbruker ressurser, men er en del av et kretsløp. EFFEKTIV: Elbil har den mest energieffektive motorteknologien vi kjenner til. Energien utnyttes tre til fem ganger ganger bedre i en bensin/dieselbil. Forskjellen er aller størst ved bykjøring og i kulde. HELSE: Fra elbilen er det ingen utslipp av helseskadelig gass og partikler.

1
Slettet-3SQX9W PARKERING: Gratis parkering på kommunale p-plasser. BOMAVGIFT: Gratis passering i alle landets bomstasjoner og fritak for rushtidsavgift. KOLLEKTIVFELT: Fri adgang til å kjøre i...

HELSE: Fra elbilen er det ingen utslipp av helseskadelig gass og partikler.

Interessant diskusjon om helse. Tror du produksjonen av alle tungmetalene, plasten, gummi m.m.+frakt av bilen drevet av de mest forurensede tungoljebåtene er særlig miljøvennlig ? Hva med kullkraftverkene som forskynner norge med strøm om vinteren ?

1
Slettet-3SQX9W PARKERING: Gratis parkering på kommunale p-plasser. BOMAVGIFT: Gratis passering i alle landets bomstasjoner og fritak for rushtidsavgift. KOLLEKTIVFELT: Fri adgang til å kjøre i...

KRETSLØP: Med strøm fra fornybare energikilder, slik Elbilforeningen har sikret til alle landets elbiler, er elbilkjøring en komplett CO2-fri kjede hvor du ikke forbruker ressurser, men er en del av et kretsløp.

Kan du forklare hvordan miksen av tysk kullkraft og norsk vannkraft i stikkontakten finner ut om det er en Leaf eller en panelovn i andre enden av skjøteledningen sånn at den norske vannkrafta kan gå til Leafen mens kullkrafta går til panelovnen i stua?

1
SUV_4WD [sitat…] Kan du forklare hvordan miksen av tysk kullkraft og norsk vannkraft i stikkontakten finner ut om det er en Leaf eller en panelovn i andre enden av skjøteledningen sånn at...
Slettet-3SQX9W

Ishavskraft har over flere år sikret at alle medlemmer i Norsk Elbilforening kan lade bilen med god samvittighet. Vi garanterer at den mengde strøm som brukes for å kjøre din elbil 10 000 km hvert år er dekket opp med 100 % Fornybar Energi.

http://elbil.no/elbilfakta/miljo/837-er-elbiler-egentlig-miljovennlige#3

1
Slettet-3SQX9W Ishavskraft har over flere år sikret at alle medlemmer i Norsk Elbilforening kan lade bilen med god samvittighet. Vi garanterer at den mengde strøm som brukes for å kjøre din elbil...

Ishavskraft har over flere år sikret at alle medlemmer i Norsk Elbilforening kan lade bilen med god samvittighet. Vi garanterer at den mengde strøm som brukes for å kjøre din elbil 10 000 km hvert år er dekket opp med 100 % Fornybar Energi.

Samme pisset reklamerer man også på skinnegående kollektiv.

Hvis noen tror at strøm ikke er strøm, uansett påstått kilde når alt blir "blandet" via strømledningen, så tror man altså på julenisser.

1
Spartana [sitat…] Samme pisset reklamerer man også på skinnegående kollektiv. Hvis noen tror at strøm ikke er strøm, uansett påstått kilde når alt blir "blandet" via strømledningen, så tror...

Hvis noen tror at strøm ikke er strøm, uansett påstått kilde når alt blir "blandet" via strømledningen, så tror man altså på julenisser.

Minner om "Hyacinth Bucket" som ville forsikre seg om at strømmen ikke hadde vært hos noen andre (f.eks. arbeiderklassefolk) før den kom til henne.

http://www.youtube.com/watch?v=MpR-1c771eA

1
SUV_4WD [sitat…] Kan du forklare hvordan miksen av tysk kullkraft og norsk vannkraft i stikkontakten finner ut om det er en Leaf eller en panelovn i andre enden av skjøteledningen sånn at...

Man ser det i tråd etter tråd, miljøvernere forstår ikke fysikk. Får være grenser til å være blåøyd, når en elbil lades bruker den energi. Denne energien må enten importeres fra kullkraft/atomkraft eller hvis Norge da har kraftoverskudd kunne vært eksportert slik at forbruket av kull/atomkraft kunne blitt redusert i Europa. Miljøsertifikater blir litt som å drepe en person, og betale avlat til kirken for å bli tilgitt.

2
Forfun Man ser det i tråd etter tråd, miljøvernere forstår ikke fysikk. Får være grenser til å være blåøyd, når en elbil lades bruker den energi. Denne energien må enten importeres fra ku...

Miljøsertifikater blir litt som å drepe en person, og betale avlat til kirken for å bli tilgitt.

co-kvoter er akkurat det samme pisset. Man kjøper bare avlat i u-land og andre diktaturer og fortsetter å forurense som før i demokratiske Norge.

1

Blå Kraft er kortreist fornybar kraft produsert av nordnorske kraftverk - Renere og bedre blir det ikke.

Det er viktig å skille mellom den strømmengden du kjøper og den du bruker, når det gjelder Blå Kraft. På samme måte som bankene ikke kan garantere at den hundrelappen du satte inn for en uke siden - er den samme du får ut når du står i minibanken, kan ingen garantere at strømmen du får ut gjennom dine stikkontakter kommer fra en bestemt strømprodusent. Men pengene du bruker på å kjøpe Blå Kraft går til lokale kraftverk som produserer mer fornybar kraft.

Når kraftproduksjonen er utnyttet 100% så kjøper man kullkraft i norge fordi det aldri mer vil bli bygget store vannkraftverk her i landet.

1
Slettet-3SQX9W [sitat…] Svensk atomkraft er det riktige, meget miljøvennlig og null utslipp.

Tsjernobyl er jo også ganske kjent for sitt atomkraftverk. Ikke svensk riktignok, men atomkraftverk var det jo hvertfall. Og det var da flere land (inkl Norge) som fikk merke hvor miljøvennlig atomkraftverket i Tsjernobyl var.

Saken med atomkraftverk er at det er miljøvennlig så lenge alt går bra, men det får store konsekvenser når ting ikke går helt som planlagt.

Det er akkurat som at det ikke er farlig å kjøre bil uten sikkerhetsbelte og airbag. Man blir jo ikke skadet av det, bortsett fra hvis man kolliderer da.

1

Lignende innlegg

Bil MartinwetlesM Siste svar

Lading av Passat GTE hybrid.

Hei. Jeg har en ladbar hybrid, men for at jeg skal kunne lade den, må jeg bruke en skjøteledning. Jeg har lest alle advarsler der ute om bruk av skjøteledning til elbil lading, men jeg ønsket å høre m...
1
1 svar
Bil Tradem Siste svar

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
1 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...