Bil esc

Innlegg

Bil

gamecrazy

Hvorfor tester man biler over 1 mill?

Begynner å bli ganske irritert over at man bare fortsetter å teste biler som på norske skilter koster over 1 mill ny.Om jeg hadde hatt råd til det,ville jeg heller hatt 2-5 biler enn 1 Ferrari,Bentley,Aston-Martin,Lexus eller Fisker Karma.En bil med færre enn 4 seter vil heller aldri være noe for meg.Jeg drømmer ikke om å eie en bil over 1 mill.Ikke om å reise til månen heller,eller å gifte meg med Helene Bøksle.Jeg er ingen idiot.Jeg har vett nok til å forholde meg til virkeligheten.En Porsche 928,en BMW 850 eller en De Tomaso Pantera til maks 500 000,kunne jeg tatt meg råd til om jeg vant i lotto.Eller en amerikansk muskelbil fra 70 tallet med 300+ hk.Men jeg gidder da ikke å kjøre en bil som banken eier.Selv om jeg skulle eie den 51%.

Skulle jeg hatt råd til en bil fra 1993-2003,hadde jeg aldri lånt mer enn 500 000,-.

Da hadde nok Tesla stått høyest.

1
25 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Pga av at biltester i bilmagasiner og TV-program handler like først og fremst om underholdning og ikke om forbrukerinformasjon.

Tross alt, de som lager bilbladene/TV-programmene ønsker jo å få flest mulige lesere/seere og er ikke opptatt av å selge flest mulig biler (det er bilprodusentene sin jobb). Og det å lese/se biltester om Ferrari, Bentley, Aston Martin osv er mye bedre underholdning å lese/se om enn biltester om Golf 1.2, Hyundai i20 og Toyota Auris.

2

Om jeg hadde hatt råd til det,ville jeg heller hatt 2-5 biler enn 1 Ferrari,Bentley,Aston-Martin,Lexus eller Fisker Karma.En bil med færre enn 4 seter vil heller aldri være noe for meg.Jeg drømmer ikke om å eie en bil over 1 mill.Ikke om å reise til månen heller,eller å gifte meg med Helene Bøksle.Jeg er ingen idiot.Jeg

Tenke seg til at de ikke hatt basert dette på dine ønsker. Skandale.

1

Om jeg hadde hatt råd til det,ville jeg heller hatt 2-5 biler enn 1 Ferrari,Bentley,Aston-Martin,Lexus eller Fisker Karma

5 biler blir jo veldig tullete.

Takke meg til en " feit " hovedbil, og et ekstra " vrak " til bruks-/vinterbil slik jeg har i dag.

2

De tester de dyre bilene fordi det gir de som jobber med dette et påskudd til å leke seg med dem. Ingen bilentusiast hadde giddet å gjøre slike tester om de kun hadde vært nødt til å teste Prius, Punto og andre kjipe (fornuftige) familiebiler.

2

Kan jo være at bilen som koster 1,1mill i dag er aktuell for deg om 3-4 år med en pris på ca 500-600k. Da er det jo veldig greit å kunne søke opp gamle tester av netopp denne bilen som du snuser litt på.

1

Hva om alle bilblader hadde utelukkende testet biler til max 500.000 kr, hvor kjedelig hadde ikke det blitt? Hva om alle reiseblader bare hadde reportasjer fra Mallorca og Antalya? Nesten ingen drar vel til Sumatra eller Roatan når en chartertur til Middelhavet er bra nok... Hva om ingen aviser hadde artikler om CERN-laboratoriet i Sveits, fordi så få lesere virkelig skjønner hva de driver med? Hva om vi forbyr TV-kanaler å vise hvordan de rikeste lever, det er jo irrelevant for de fleste...

Ser du hvor dumt det du skriver er?

3

Begynner å bli ganske irritert over at man bare fortsetter å teste biler som på norske skilter koster over 1 mill ny.Om jeg hadde hatt råd til det,ville jeg heller hatt 2-5 biler enn 1 Ferrari,Bentley,Aston-Martin,Lexus eller Fisker Karma

Er det ikke rart at Røkke velger å kjøpe dyr bil når han tross alt for samme summen kunne fått en gammel Volvo stasjonsvogn pluss en Camry og en Mazda 323F med tilhørende delebil som nesten er bra nok til å kjøres?

:-)

Jeg synes det er helt grei at folk som har råd til og interesse av biler skal få kjøpe seg dyre biler. Det gir jo også muligheten for dem som har dårligere råd da dette etter hvert blir bruktbiler.

Dessuten var det det med underholdningsverdien da, man leser ikke kun for informasjonen, men også for underholdningen. Skulle man kluttet ut Donald-blader siden de ikke pøser på med kunnskap og nyttig forbrukerinformasjon?

1

eller å gifte meg med Helene Bøksle

Jeg hang bra med helt til du kutta ut Helene. Da ble jeg skuffa. Noen drømmer skal man da ha!

Både Helene og bil handler om følelser. Jeg skummer over det meste av biltester, uansett om det er biler til hundre tusen eller to million. Når en alminnelig stasjonsvogn fort koster seks hundre tusen (f. eks. VW Passat) så må det være lov å drømme om en bil til litt over millionen.

1

Man tester superbiler, fordi det er underholdning. Top gear hadde vært ganske kjedelig, dersom man bare skulle testet biler som Kia, Hyundai og Toyota.

Slike tester gjør det også mulig for oss vanlige lønnstakere, å bli litt kjent med slike biler. Vanlige biler, kan vi selv prøvekjøre.

1
Jan Man tester superbiler, fordi det er underholdning. Top gear hadde vært ganske kjedelig, dersom man bare skulle testet biler som Kia, Hyundai og Toyota. Slike tester gjør det også m...

Top gear hadde vært ganske kjedelig, dersom man bare skulle testet biler som Kia, Hyundai og Toyota.

Tok dem ikke opp en "seer klage" på dette engang?

Mulig topplokket spiller meg ett puss, men mener dem leste opp en klage på att dem bare testet uopnåelige biler for folk flest.

Og att dem gjorde noe ut av det i beste top gear ånd.

1

Jeg ville snudd på det og spurt: hvorfor teste vanlige biler i prisleiet alle har råd til? De som kjøper slike biler bryr seg ikke om tester, de kjøper sjelden testvinneren uansett. Når vant Toyota en test?

2

Begynner å bli ganske irritert over at man bare fortsetter å teste biler som på norske skilter koster over 1 mill ny.

PREMIUM er mer populært blant bilinteresserte enn man skulle tro.

1

Begynner å bli ganske irritert over at man bare fortsetter å teste biler som på norske skilter koster over 1 mill ny.

I såfall er vel ønska effekt oppnådd?

1
hillebillys [sitat…] Tok dem ikke opp en "seer klage" på dette engang? Mulig topplokket spiller meg ett puss, men mener dem leste opp en klage på att dem bare testet uopnåelige biler for folk...

Mulig topplokket spiller meg ett puss, men mener dem leste opp en klage på att dem bare testet uopnåelige biler for folk flest.

De tok det opp, sa "kjøp Golf eller Yaris" og fortsatte med programmet.

La dem bare teste millionbilene, så slipper vi kanskje å gjøre det selv!

1

Så den beste undeholdningen er bare de som omhandler uoppnåelige drømmer? Hva med Nissan Skyline eller GTR til ca 500 000?

Subaru imreza? Mitsubishi evo? Audi quattro? Lancia Delta integrale? Alfa Romeo 4 C? Jeg synes at Auto,Motor og Sport er det beste bladet.Det har mye mer "beina på jorda" enn andre blader.Vil også heller se på Garasjen og Broom,enn på Top-Gear.

Her er mine drømmebiler: Bmw M1,M3,M5,850,635 CSI,Mercedes 280 S,450 Sec,De Tomaso Pantera,Matra Simca Bageera,Renault 5 Turbo med bakshjuldrift,Volvo 164,262c bertone,Vw Karman Ghia,Sciroccio,GTI ,Toyota Supra og mange andre.

1

Lignende innlegg

Bil Tradem Publisert

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
0 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...