Bil esc

Innlegg

Bil

Forfun

Golf eller BMW

Jeg har nå prøvekjørt det aller meste av aktuelle biler. Står igjen med to alternativer. De har begge utkonkurrert alternativene i sine klasser. Begge oppfyller mine minimumskrav. Det skiller 150 - 200 000 kr i pris på det jeg vurderer, spørsmålet er rett og slett om det er verd merprisen? Kandidatene er Golf stasjonsvogn 150 hk diesel 4 motion, manuell, highline, greit utstyrt. Eller BMW 320iX GT, 184 hk bensin, sportsautomat, greit utstyr. Ikke skinn eller navi på noen.

Jeg vet jeg vil elske BMW'n. Golfen vil tilfredsstille alle mine krav. På transportstrekninger med god vei vil det ikke skille noe mellom bilene. På svingete veier derimot... Men er godfølelsen verdt 1000 - 1500 kr per måned i 5 år? Frykter at BMWn vil koste meg 75-100k mer i en 5 års periode. Ca 400 mot i underkant av 600k. Selv om jeg på ingen måte strekker finansene mine uansett hva jeg velger sier økonomen i meg at dette er bortkastede penger. Ting som ikke er med i regnestykket er at jeg antageligvis vil kjøre BMW'n mer, da den krever minst en alpetur noe Golfen ikke gjør.

Jeg må ta beslutningen i løpet av neste uke da kampanjen til BMW avsluttes. Noen som kan hjelpe meg å synse?

1
47 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Dersom jeg hadde vært i din situasjon og jeg på ingen måte strekker finansene som du så fint sier det, så ville jeg definitivt valgt BMW (dog ikke 3-serie GT, men la oss si at jeg hypotetisk sett syntes den var fin slik du gjør).

Folk som ser på bil som et rent transportmiddel bør velge Golfen, men de av oss som er bilentusiaster har lov til å velge mer med hjertet. Det er jo tross alt en form for hobby, ihvertfall for meg.

1

Du må nesten selv avgjøre hvorvidt du vil betale litt ekstra for premiumfølelse og kjøreglede kontra en golf som hver 5. nordmann har.

Enten er det bilentusiasten eller økonomen i deg som tar valget :)

1
Hollabaloo Dersom jeg hadde vært i din situasjon og jeg på ingen måte strekker finansene som du så fint sier det, så ville jeg definitivt valgt BMW (dog ikke 3-serie GT, men la oss si at jeg...

Dersom jeg hadde vært i din situasjon og jeg på ingen måte strekker finansene som du så fint sier det, så ville jeg definitivt valgt BMW

Huff, den ble blærete. Det er en kombinasjon av å være gnien og uten forpliktelser. Hadde jeg ikke hatt ett bevisst forhold til pengebruk hadde jeg ikke vært i en situasjon der jeg kan kjøpe den bilen jeg vil. Vurder blant annet ett friår, kjøpt meg inn i en båt vi vurderer å seile til Karibien. Da er det greit å ikke "sløse" for mye.

1
Torl Du må nesten selv avgjøre hvorvidt du vil betale litt ekstra for premiumfølelse og kjøreglede kontra en golf som hver 5. nordmann har. Enten er det bilentusiasten eller økonomen i...

Du må nesten selv avgjøre hvorvidt du vil betale litt ekstra for premiumfølelse og kjøreglede kontra en golf som hver 5. nordmann har.

Jeg er ikke villig til å betale for premiumfølelse eller å unngå en bil alle andre har. Men kjøregleden betaler jeg gjerne mye for. Imagemessig vil jeg helst ikke ha BMW. Litt belastet der jeg bor.

1
Hollabaloo Dersom jeg hadde vært i din situasjon og jeg på ingen måte strekker finansene som du så fint sier det, så ville jeg definitivt valgt BMW (dog ikke 3-serie GT, men la oss si at jeg...

(dog ikke 3-serie GT, men la oss si at jeg hypotetisk sett syntes den var fin slik du gjør).

Hva ser best ut av F31 med skiboks på taket fra november til juni eller F34 som har plass til en innvendig skiboks (plan er å støpe en skiboks i karbonfiber som passer på midtplassen bak?

1
Forfun [sitat…] Hva ser best ut av F31 med skiboks på taket fra november til juni eller F34 som har plass til en innvendig skiboks (plan er å støpe en skiboks i karbonfiber som passer på...

F31 med skiboks ser utvilsomt bedre ut, men det er smak og behag.

Jeg stod ovenfor noe av det samme valget nå nylig. Kunne valgt en Auris hybrid som jeg i og for seg liker, og spart noen kroner i måneden. Nå i ettertid er jeg superfornøyd at jeg la på lltt ekstra, kjøregleden er stor der jeg putrer rundt i min BMW. Mye større enn om jeg hadde gått for det mer økonomisk fornuftige valget.

3
ferrek F31 med skiboks ser utvilsomt bedre ut, men det er smak og behag. Jeg stod ovenfor noe av det samme valget nå nylig. Kunne valgt en Auris hybrid som jeg i og for seg liker, og spar...

F31 med skiboks ser utvilsomt bedre ut, men det er smak og behag.

Hæææ? Finnes en bil (utenom Lamborghini) som ser bra ut med takboks? Jeg synes faktisk GT er penere enn F30. Likestiller den med F31. Enhver sedan er tantete. Hvis en ikke velger stasjonsvogn må det bli cupe som 4 serien eller noe jalla som GT.

Ser at jeg lett havner i samme situasjon som deg, vil aldri tenke på pengene men på smilet hver gang svingene kommer tett.

1

Lett valg, betaler glatt 1500kr mer i måneden for å kjøre BMW. Med BMWen vil en hver biltur bli en glede! (Unntatt køkjøring kanskje...)

3

Som regel ved slike dilemma bør man spørre seg: Hva ville Elvis gjort? Eventuelt James Bond.

Men siden alle ber deg velge BMW her, føler jeg for å motsi menigheten. Ta diesel-folkevogna, som sikkert gjør en grei jobb dag ut og dag inn - og for de 75-100.000 du sparer på det leier du grombil noen helger og ferier de neste åra. Penga må jo brukes på noe uansett :)

2

BMW 320ix for 1500kr mer i måneden er nok en god løsning. Men jeg tror jeg hadde kjøpt bilen selv fremfor å leaset.

1

Jeg vile helt klart valgt BMW'n framfor Golf. Foretrekker bensin framfor diesel og firehjulstrekket på BMW gir en helt annen følelse enn Haldex på VW. VW er i utgangspunktet en "gnager" hvor bakhjula kobles på etter behov, mens BMW'n gir deg en bakhjulsdrevet følelse hele tiden. Den kjøregleden er det verdt å betale litt ekstra for :-)

1

Allegerita, plan var å leie grombil på ferie når jeg kjøpe nåværende bil. Har aldri klart å leie noe spennende, stort sett veldig kjedelige biler tilgjenegelig, og jeg har spurt hver gang. Godt at noen argumenter for det billige alternativet også.

1

Firehjulstekk løsningen er helt klart ett argument for BMW. Bensin også. Spørsmålet er hvor mye kvalitetstid det er på veien. På transport spiller det ingen rolle hvilken bil. Køkjøring har jeg ingenting av. Noen få dager i Oslo, men det kan jeg leve med.

1
Forfun [sitat…] Hva ser best ut av F31 med skiboks på taket fra november til juni eller F34 som har plass til en innvendig skiboks (plan er å støpe en skiboks i karbonfiber som passer på...

Jeg kjenner jo ikke til dine plass- og ski-behov. Jeg har skiluke/pose i min E39 sedan, det løser mine skibefraktningsbehov :)

Så for å svare på spørsmålet: Nei, takk, ingen av delene (skiboks eller 3-serie GT), men hvis jeg måtte velge hadde jeg valgt skiboksen som jeg kunne fjernet når skisesongen var over.

1

Jeg vet jeg vil elske BMW'n. Golfen vil tilfredsstille alle mine krav.

Kjøp BMW. Ellers vil du angre hver gang du setter deg i bilen.

Golf TDI er en fornuftig, men dønn kjedelig bil. BMW 320iX GT er en bil du vil kjøre omveier med, bare for å nye turen. Firehjulstrekket betyr også mye, gir en mye mer lettkjørt bil.

Nå har jeg selvfølgelig ikke oversikt over økonomien din, men jeg ville strukket meg veldig langt for å kjøpe BMWen. Du bruker veldig mange timer i bilen, da gjelder det å ha en bil du liker.

1
M-T [sitat…] Kjøp BMW. Ellers vil du angre hver gang du setter deg i bilen. Golf TDI er en fornuftig, men dønn kjedelig bil. BMW 320iX GT er en bil du vil kjøre omveier med, bare for å...

BMW 320iX GT er en bil du vil kjøre omveier med, bare for å nye turen.

En BMW 2002 tii eller en M3 er en bil man velger omveier med, en 320iX GT tror jeg blir ganske ordinær etter innkjøringstiden. Jeg støtter som regel alltid bensinalternativet, og gjerne BMW fremfor mer ordinære biler. Men la oss ikke rive med og tro at 320iX GT er noe mer enn den er. Det er en praktisk innrettet familiebil med passe sterk bensinmotor og OK firehjulsdrift.

2

Ikke skinn eller navi på noen.

Ville nok valgt å ta med navi siden du skal kjøpe, vel og merke hvis du ikke skal ha bilen i 20 år og skrive den ned til null. Men skal den selges om 5 år, så vil en av disse bilene fremstå som ribbet uten navi.

Så selv om man ikke har behov for det, så bør man vurdere den kostnaden.

Nå skal det sies at jeg ikke aner hva navi koster ekstra på noen av disse, men kjenner jeg BMW rett så er det vel fort snakk om 15-20000.-

Og velger du BMW'en så putt på skinn. Brukte premiumbiler uten skinn er ukurante, spesielt hvis du kutter navi å.

1

Ingen tvil hos meg. Bensin BMW med automat mot diesel Golf med manuell. Jeg tror heller ikke regnestykket blir så ille. Mitt inntrykk av nyere mindre BMW er er skuddsikker kvalitet og lave driftsutgifter. Jeg ville dog selv valgt stasjonsvogn men det er en smakssak. BMW kjører gode kampanjer om dagen. Fikk nylig tilbud om 3 serie touring i 320i x-drive utførelse med full m pakke + advantage edition, sportsautomat og litt ekstra for 520 000.

1

Jeg kan oppdatere om en stund om bmw er verdt ekstra kostnaden:)

Har en F31 som jeg bruker og skal hente en ny Octavia 1.6d 4x4 i morgen som kona skal bruke. Har vært på prøvekjøring og overrasket veldig positivt i forhold til eldre skodaer.

Det er klart at BMW'en er mer inspirerende å kjøre, men som melk og brød bil kommer nok skodillacen til å være knall.

1

He he, du forsøker vel her argumentere for deg selv hvorfor du skal ta den dyreste bilen, som er den du mest har lyst på ;)

1

Jeg har nå prøvekjørt det aller meste av aktuelle biler

Føl deg fri til å fortelle hvilke biler du har prøvd (og funnet for lette):)

Ettersom jeg er fast bestemt på å unngå diesel og manuell på vår neste bil utgår golfen. Enerverende med all denne giringen, særlig ved små fartsendringer.

1

Lignende innlegg

Bil Tradem Publisert

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
0 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...