Bil esc

Innlegg

Bil

rosmebraad

Regnvær i Bergen: Biler stoppet.

Nyhetssaker som dette viser at det regnet mye i Bergen i dag. Og jeg kom to timer etter skjema pga. vann, køer og stoppede biler og stengte veier i regnet!

Biltyper blant dem som var stoppet: Yaris Verso E39 5-serie E90 3-serie Zafria (dagens modell, taxi. PÅ stedet på bilde i link.) Zafira, eldre modell Omega.

Altså mye vann! Jeg husker at Honest john skrev om lavt luftinntak på en del bilmodeller, det passer ikke i vått vær der vannet står høyt!

For dem som er kjent i Bergen, så var der "basseng" på gang-og sykkeleveien i Fjøsangerveiens sørgående løp mellom Minde Allé og Krambua. Og vannet rant ut gjennom de små HULLENE i autovern-murstenene, før det fosset ut i Grønnestølsbakkenkrysset, med bosspann og det hele med på lasset.

1
17 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Har også sett en svart og en hvit BMW F30 til nå i nyhetsbildet som har stoppet i vann. Har disse lavt luftinntak til motoren?

1

Nyhetssaker som dette viser at det regnet mye i Bergen i dag. Og jeg kom to timer etter skjema pga. vann, køer og stoppede biler og stengte veier i regnet!

Jeg hadde forventet bilder av veier med veldig mye vann, men så var det nesten opp til grillen på en BMW på det meste ser det ut som.

Vi har da hatt vann på Østlandet også (men ikke så mye nå). Jeg fikk tidligere i år se en video av en Scania som hadde frontbølgen som dekket hele radiatoren, og lenger bak så var hjula helt under vann. None få timer tidligere kjørte jeg på dette stedet.

Min personlige rekord i kjøring på dypt vann er ca 1,2 meter vanndybde, men det var med lastebil.

Med personbil er det vel rundt 30 cm tipper jeg basert på at nederste del av vifta er 30 cm over bakken, og en hadde pisket opp mye vann. Men da var frontbølgen så høy at den gikk opp på den delen av panseret jeg ser fra førerplassen. Jeg tok en annen vei tilbake da, bare for sikkerhets skyld (selv om det var en bratt bakke med isholke og en bil i grøfta allerede, men jeg slang på kjettinger og kjørte greit opp etter å ha prøvd forsiktig uten og funnet ut at det ike var forsvarlig).

1

Nyhetssaker som dette viser at det regnet mye i Bergen i dag. Og jeg kom to timer etter skjema pga. vann, køer og stoppede biler og stengte veier i regnet!

Du skal være ganske uoppmerksom og uforsiktig for å ta teknologimonsteret ditt ut i innsjøen der.

1

Lurer på om noen fikk testet om batteriene i Tesla MS tåler vann. Butikken ligger jo bare noen hundre meter fra der søndre innfartsåre ble stengt. Var selv på veien der en liten stund før galskapen tok helt av.

2

Jeg var og badet Touranen i Møllendalsveien i ettermiddag. Det gikk bra, men jeg ble litt engstelig, da en buss i god fart kom i mot. Bølgene fra den sørget for skikkelig sjøgang.

2

Mens min Bergensbaserte kompis har tatt lærdom av hvor han bor, og koset seg i hele dag i sin Landrover Defender med snorkel:-)

3
pixiepupp Mens min Bergensbaserte kompis har tatt lærdom av hvor han bor, og koset seg i hele dag i sin Landrover Defender med snorkel:-)

Defender med snorkel er bra bil med sånt vær ja. Bare synd de har en tendens til å lekke inn litt vann rundt omkring ellers ved regnvær, men pytt pytt.

Enda en av fordelene med litt høy bil fremfor disse lave bilene som så mange liker å kjøre rundt i.

Og her er jo et alternativ som gjør at vanndybder ikke er noen begrensning da den flyter:

http://www.youtube.com/watch?v=3mr_pCrhTkk

Den hadde også slått enhver BMW og sportsbil langt ned i støvelskaftene på Ringen om det hadde vært nok vann der til å rekke over støvelskaftene.

Det som for øvrig er litt morsomt med flom er at man kan ta båten på steder der det normalt er land. Jeg tok snarveien over en gressplen istedenfor å kjøre rundt en odde forrige gang det var flom heromkring.

1
M-T Haha, den 2CVen virket litt malplassert!

Neida, 2CV har vel paraplygir, og er dermed den perfekte bil for bergensere som er mer vant til å holde i en paraply enn en girspak.

Paraply er egentlig et merkelig fenomen ettersom jo regntøy er oppfunnet og man kan ha begge hender fri istedenfor å gå å bære på denne paraplyen. Og damer som attpåtil bærer på en håndveske i andra handa blir jo helt handikappet når de lett kunne hatt begge hendene fri sånn som oss menn som bruker regntøy hvis det nå regner så mye at det trengs.

Tilbake til gir så har muligens et kjøretøy med stjerne frempå skremt folk over på automatgir. Her er et bilde av gir og slikt i en Unimoig:

http://www.benzworld.org/forums/attachments/unimog/421119d1326876503-bending-reverse-working-gear-lever-131.jpg

1
sl500 [sitat…] På en vanellig bil er det normalt med luftinntak på høyde med lyktene

Det stemmer det, for ofte er jo luftintaket inni forskjermen ganske langt fremme.

Men om man holder jevn og passelig fart gjennom vannet så kan man klare mer vann fordi man da får en passende frontbølge og har det forholdsvis tørt inni motorrommet.

For biler uten plugger til clutchen (altså de fleste) er det viktig å velge rett gir før man starter vadingen, for hvis man må gire fordi det blir for tungt så slipper man inn vann i kontaktflata og får dårligere friksjon og så stopper det lett opp og man får fylt motrrommet med vann.

Ellers en ting mange ikke tenker over er vifta. Denne er produsert som vifte og ikke propell. Nedi vannet vil den da bøyes fremover, og der er som kjent radiatoren som ikke tåler slikt (særlig med eldre metallvifter drevet av viftereim og med stor kraft). Da blir det lett hull i radiatoren som ikke gir stopp med en gang, men som blir en dyr sak etterpå.

Det elektriske er vel det som oftest stopper biler i vann. Men får man vann i luftinntaket i tilstrekkelige mengder så blir det jo bråstopp og dyrt når man prøver å komprimere vann, som jo ikke er så lett selv om man bruker mye krefter.

1

Jeg har SUV som tåler 50cm vanndybde og gleder meg til sånt vær, men her på Østlandet kommer det jo aldri flom...

1

Lignende innlegg

Bil Tradem Publisert

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
0 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...