Bil esc

Innlegg

Bil

hthaug1

Trenger litt råd her.

Vel, den flotte Scenic'en begynner å vise sitt sanne jeg, nå har vel starter #3 gått på de 2 årene jeg har eid den. Første røyk ikke lenge etter at jeg hentet bilen, #2 gikk for et par måneder siden, og i dag så kom det flott røyk ut av motorrommet som så vidt jeg og andre kunne se kom fra ledningsnettet i forbindelse med starteren. Fikk trillet den i gang og parkert den på det verkstedet den ble byttet sist.

Vil vel tippe at det er reklamasjon da jeg føler at det skal litt til før at ledningsnettet tar fyr og at noen kanskje ikke har gjort jobben sin, men har vel mine bange anelser om at dette kan bli dyrt, mest fordi jeg ikke har peiling og at de mest sannynlig kan skylde på bilen ettersom jeg ikke har peiling osv.

Det skal være 3 års garanti på starteren (Mekonomen), men om det har skjedd noe mer nedi motorrommet aner jeg ikke, men den funket fint de 12km tilbake til verkstedet uansett. Så kun svidde ledninger når vi feilsøkte tidligere i dag, men den starter ikke av seg selv.

Har jeg en god sak her, eller kan det bli dyrt? Økonomien er passe skral, så blir det 5 sifret her så vurderer jeg en skrotbil som kan få meg igjennom vinteren passe trygt til jeg får ordnet meg noe annet med tid og stunder.

Dessverre er Scenicen verdensmester i verditap så ikke mulig for meg på nåværende tidspunkt å ta evt innbytte pga restlån om det ikke finnes noen velvillige forhandlere som har lyst til å "flytte" lånet på en annen bil, men kjipt å bli nye to-tre uker uten bil igjen.

1
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Du har reklamasjonsrett på starter, men mer tvilsomt på andre feil ifølge med starter. Men virker som verkstedet ikke har funnet årsaken til at feilen oppstår.

Er noe brent, kan det gå på brannforsikring, hvis det har vært åpen flamme der.

1
xantiasx Du har reklamasjonsrett på starter, men mer tvilsomt på andre feil ifølge med starter. Men virker som verkstedet ikke har funnet årsaken til at feilen oppstår. Er noe brent, kan de...

Du har reklamasjonsrett på starter, men mer tvilsomt på andre feil ifølge med starter. Men virker som verkstedet ikke har funnet årsaken til at feilen oppstår.

Takk, Selv når de selv har byttet starter? Tror de har slurvet med installasjonen av forrige starter slik at det har blitt forårsaket av forrige installasjon. Så ingen åpen flamme, bare masse røyk.

1
hthaug1 [sitat…] Takk, Selv når de selv har byttet starter? Tror de har slurvet med installasjonen av forrige starter slik at det har blitt forårsaket av forrige installasjon. Så ingen åpe...

Tror de har slurvet med installasjonen av forrige starter slik at det har blitt forårsaket av forrige installasjon

Tja. Så vidt jeg kjenner startere, så kan dem ha slurva med tilstrammingen av kablene. Det gir økt varmegang ved belastning.

Utover det er det rimelig rettfrem, spesielt med tanke på att den har fungert.

Men en feil på starteren, kan gi større strømtrekk en kablene er beregnet for. Det vil jo da være en fabrikkfeil, eller en svakhet som ikke skal skje så fort. Isåfall vil jeg tru att det skulle dekkes av garanti/reklamasjon, også ting som starteren har ødelagt på grund av feilen. Altså nye kabler.

Men nye kabler er vel egentlig snakk om noen hundrelapper. Så ingen ting og krangle på. Men trur ingen verksted vil krangle på det om det er garanti/reklamasjon på starteren.

1

Har knapp og ikke tradisjonell nøkkel på bilen så det å kinne går ikke :)

Da håper jeg det ordner seg der sånn at den virker i en stund igjen :)

1

Det ordnet seg til slutt, ledningsnettet fra starteren hadde brent opp, så det ble ny starter og ledningsnett som ikke kostet meg noenting så da er bilen i gang igjen.

Klør etter noe nytt snart så da får man se hva det blir :)

2

Hvis startmotoren er det eneste problemet du har hatt med Scenicen i løpet av 2 år, så synes jeg du har all grunn til å være fornøyd :)

1

Ikke vært noe annet enn slitedeler egentlig, starteren har ryki to ganger da, så det er litt unormalt, men ellers en grei bil. Har stab-stag foran og skiver bak jeg må fikse i løpet av vinteren så tror jeg det meste er byttet og skal i grunn være en bil jeg kan ha en stund, men det klør fortsatt selv om setene er de beste jeg har prøvd i noen bil.

1

Lignende innlegg

Bil MartinwetlesM Siste svar

Lading av Passat GTE hybrid.

Hei. Jeg har en ladbar hybrid, men for at jeg skal kunne lade den, må jeg bruke en skjøteledning. Jeg har lest alle advarsler der ute om bruk av skjøteledning til elbil lading, men jeg ønsket å høre m...
1
1 svar
Bil Tradem Siste svar

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
1 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...