Bil esc

Innlegg

Bil

Forfun

Ny bil bestilt

Takk for alle råd og inspirasjon fra utallige tråder. Gikk som flere av dere forventet, det ble etter min målestokk meningsløst dyrt. BMW 320ix GT sportsautomat Sport line Advantage edition. Litt imponert over antall bokstaver for å skrive navnet på bilen. Prøvd å holde utstyr til ett minimum, pakken som var på kampanje inneholdt det mest nødvendige. Xenon, cc, sportsseter. Var bare parkeringsenson bak, så utvidet den til foran også. Etter tilbakemelding herfra testet jeg ulike stereoanlegg, så det ble 4000 kr dyrere. Og selvfølgelig hengerfeste(!). Droppet skinn, navi, alle adoptive systemer. Vet ikke om dette er riktig, men satte en grense. Strider mot alle mine prinsipper å skrive så mye om meg selv her, setter grensen på fargen. Hvis jeg hinter om Australia tror jeg de fleste tar den. Gleder meg!

4
33 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Gratulerer med grom bil! Synes 3-serie GT er merkelig vellykket. Hadde faktisk vurdert den før en 3-serie Touring selv. Prøvde du begge disse, hvilken likte du best av GT og Toruing - kjører de likt?

Tror jeg hadde gjort som deg og droppet navi og en del sånt tull, men skinn hadde jeg revurdert. Hadde også valgt soltak/panoramatak hvis mulig. Har mye å si på lysforholdene i bilen og er lettere å selge videre. Men et sted må jo streken på ekstrautstyr faktisk gå. Og på BMW er det utrolig mye "man bør ha".

1
Kompressor-V8 Gratulerer med grom bil! Synes 3-serie GT er merkelig vellykket. Hadde faktisk vurdert den før en 3-serie Touring selv. Prøvde du begge disse, hvilken likte du best av GT og Toruin...

Prøvde du begge disse, hvilken likte du best av GT og Toruing - kjører de likt?

Kjørte de med en måneds mellomrom. 316d touring og 320ix gt. Veldig lite tvil om at GT kjørte best. Men hvordan forskjellen hadde vært med lik motor vet jeg ikke. Lenger, høyere tyngdepunkt og 60 kg mer tyder på forskjell. Men GT kjørte godt nok, har egentlig ikke lyst til å teste F31 med lik motor nå. Bedre plass i GT, slipper 6 måneder med skiboks. Liker også å ha noe annerledes. Det går mye F31 på veiene.

1

Lekkert med rød GT!

3-er GT er veldig stilig og egen, og nå som 4-serien er her synes jeg faktisk F30/31 er riktig så småkjedelige og forutsigbare i designen i forhold.

Lurer veldig selv på om jeg skal velge 320XD GT eller 520XD neste gang, jeg ble for sen til X-drive kampanjen som gikk ut igår.

Det heller litt mot 520xd da rabatten på denne ble så stor (70000kr!) at prisdifferansen ned til GT ble liten.

1

Gatulerer på forhånd! 8-12 uker leveringstid? Tror du har fått en fin bil til dine krav der.

1

Iseran, du kostet meg 5000 kr. Du hadde i en tråd en kommentar om mulighet til å skifte gir på rattet. Brukte en del tid på å teste denne, og kom til at det var verd 5000 kr. På svingete veier gir det litt ekstra. Trodde i utgangspunktet det var tull.

1
Kompressor-V8 Gratulerer med grom bil! Synes 3-serie GT er merkelig vellykket. Hadde faktisk vurdert den før en 3-serie Touring selv. Prøvde du begge disse, hvilken likte du best av GT og Toruin...

men skinn hadde jeg revurdert. Hadde også valgt soltak/panoramatak hvis mulig.

Soltak hadde jeg ikke valgt selv uten kostnad. Eneste fordelen det gir er utsyn fra baksete på fjelloverganger. De fleste jeg sitter på med har stengt takluka for å slippe lys inn over/bakfra. Skinn, klarer meg fint uten.

1

Noen som har prøvd å hente en BMW på fabrikk? Leveringstidspunkt kan passe med en alpetur. Min forhandler hadde ikke vært borti det.

1
Forfun [sitat…] Soltak hadde jeg ikke valgt selv uten kostnad. Eneste fordelen det gir er utsyn fra baksete på fjelloverganger. De fleste jeg sitter på med har stengt takluka for å slippe...

Der tenker jeg at jeg er enig med deg, jeg har i grunnen ikke savnet soltak så mye når jeg har kjørt. En gang det var skikkelig varmt så tenkte jeg at det kunne være greit å åpne litt mer (ingen AC der, og begge siderutene var sveivet ned). Jeg stoppet og skrudde av takluka og kjørte videre. Men det var såpass plagsomt med sola som kom rett i fjeset gjennom takluka, så da ble det ny stopp for å skru på igjen takluka.

Skinn er jeg heller ikke sånn veldig tilhenger av, glovarmt på varme sommerdager og iskald på kalde vinterdager når man setter seg inn en bil som har stått parkert ute. Renhold kan være lettere om man griser til setene, men det er nå alt. Tror for øvrig ingen kan se på setene mine at det har eksplodert to Colabokser inne i bilen min. bare å velge mørke seter så blir det ikke så ille (hvite seter ville jeg aldri valgt da jeg pleier å bruke olabukser).

1
Forfun Noen som har prøvd å hente en BMW på fabrikk? Leveringstidspunkt kan passe med en alpetur. Min forhandler hadde ikke vært borti det.

Jeg kunne ikke hente bilen på fabrikk ettersom det ikke er mulig i vinterhalvåret (fra Norge i allefall). Men i følge forhandler så er det dette mulig fra Norge også, det er i allefall noe jeg hadde ville gjort hadde jeg muligheten.

Får passe på å få levering til sommeren neste gang jeg skal ha bil...

1
Forfun [sitat…] Soltak hadde jeg ikke valgt selv uten kostnad. Eneste fordelen det gir er utsyn fra baksete på fjelloverganger. De fleste jeg sitter på med har stengt takluka for å slippe...

Soltak hadde jeg ikke valgt selv uten kostnad. Eneste fordelen det gir er utsyn fra baksete på fjelloverganger.

Jeg ville heller ikke ha det. Jeg skulle ha en sportslig S3 og ville ikke ha ekstra vekt på verst mulig sted i bilen, i taket.

1

Side 3 har en test av GT i dag. Ser til min forferdelse at den er over 150 høy. De hadde også noen kommentarer om kjøreegenskaper mot vanlig 3 serie. Fikk bekreftet min bekymring om at jeg ikke skal prøvekjøre vanlig 3 serie med OK motor.

1
Forfun Side 3 har en test av GT i dag. Ser til min forferdelse at den er over 150 høy. De hadde også noen kommentarer om kjøreegenskaper mot vanlig 3 serie. Fikk bekreftet min bekymring o...

Fikk bekreftet min bekymring om at jeg ikke skal prøvekjøre vanlig 3 serie med OK motor.

I følge den testen du linker til så får du jo litt av en motor. ;-)

Under panseret satt det på vår testbil en 2-liters bensinmotor på 184 hestekrefter og et dreiemoment på 1250 Nm allerede ved 1250 RPM.

Ikke så lett å holde rede på alle tall tydeligvis.

1
nometalhorse [sitat…] I følge den testen du linker til så får du jo litt av en motor. ;-) Under panseret satt det på vår testbil en 2-liters bensinmotor på 184 hestekrefter og et dreiemoment på...

184 hestekrefter og et dreiemoment på 1250 Nm allerede ved 1250 RPM

I følge Ribbe betyr ikke dreiemoment noe, det er effekt som får bilen fremover. Dermed ingen grunn til å glede seg. Men jeg synes det er merkelig å kjøre på 1200 omdreininger med en bensinbil. Tror jeg hadde valgt ett gir høyere med manuell.

1

320ix GT sportsautomat Sport line Advantage editio

Herlig bil!

Har vært og smugkikket på bilen, og jeg holder GT-varianten høyt. Når det kommer til setevalg er jeg på din side; stoffsportssetene er supre.

1
Someone [sitat…] Overraskende lang leveringstid. Selger GTen så bra i Norge eller er kvoten for liten? Gratulerer uansett :)

Overraskende lang leveringstid. Selger GTen så bra i Norge eller er kvoten for liten?

De må ha solgt en del, for noen uker siden var forventet levering januar. Det er også mulig hvis de andre nordiske landene ikke fyller sine kvoter. Ellers forventer de den i slutten av februar, men skrev mars da jeg ikke stoler på leveringstider. Det virket rimelig hektisk hos BMW nå, så flere enn meg må ha slått til på tilbud.

1
Forfun [sitat…] De må ha solgt en del, for noen uker siden var forventet levering januar. Det er også mulig hvis de andre nordiske landene ikke fyller sine kvoter. Ellers forventer de den...

BMW har visstnok solgt utrolig mange biler under X-drive kampanjen som sluttet lørdag. Jeg fikk estimert leveringstid på 3 serie i slutten av februar. Har enda ikke bestemt meg, men må ta en avgjørelse denne uken for å få x drive kampenjetilbudet.

1

Hva ble forresten prisforskjellen på denne i 2014 kontra 2013 etter de små endringene i statsbudsjettet?

1

Lignende innlegg

Bil Tradem Publisert

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
0 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...