Bil esc

Innlegg

Bil

Hillwood1977

Eldre X3, erfaringer?

Hei folkens! Leter etter "ny" bil og har ca 150k+ på bilkontoen slik det står nå. Jeg hater lån på en bruksgjenstand som bil, så noe dyrere blir ikke aktuelt. Har lyst på SUV, bensin og automatgir og da blir forsåvidt noen flere modeller aktuelle, men slik ståa er så er X3 fra 2003-2005 mest aktuelle med 2,5i-motoren. Lurer på om noen av dere har erfaringer med modellen og kan dele litt info?

1
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

X3 fra 2003-2005 mest aktuelle med 2,5i-motoren

Du får bare vente på Kompressor. Han har hatt akkurat den modellen som vinterbil i et par år.

1

Vel, svogern min kjøpte en 2005 modell i 2007. Feil jeg veit har oppstått (2.0d): 4 turboer, bærekuler foran, tankmåler og eksplodert bakrute (under kjøring på E18).

Vær obs på at BMW har satt ned intervallet for bytte av veivhusventilasjonsfilteret fra 90.000 til 30.000 km, turbohavari kan være en følgefeil av havarert filter (og masse gugge under toppdekselet).

Tror ikke han vil kjøpe X3 neste gang. Dyr bil i innkjøp,ikke feilfri og litt for liten bagasjeplass hvis man har barn og hytte. Avhengig av skiboks da.

Edit: så du var ute etter bensin, den er nok mer driftsikker.

1

Min ligger faktisk for salg nå, men det er ikke fordi jeg er misfornøyd med bilen.

Har hatt en 2,5ia i 2 år og er strålende fornøyd. Har fikset den opp for kr 20 000 (merkeverksted for å få den strøken) og kjørt 30 000km med den. Man må regne med litt fiks på alle eldre biler, så dette er ikke så ille.

Dieselmotorene er det visst mye tull med (dieselfirerne). 2,5ia bensin gjør hele bilen. Den gir grom lyd, herlig pådrag og gjør bilen litt sportslig. Bilen er stivt satt opp og har lavt komfortnivå, men er blant de sportsligste SUVer som finnes. Ikke velg sportsunderstell (det blir altfor stivt). Ellers er fremkommeligheten upåklagelig og x-drive systemet med HDC til nedoverbakker fungerer perfekt til alt man gjør om vinteren. I ekstremt terrengkjøring finnes det bedre biler med lenger fjæringsvei og mer bakkeklaring og sperrer, men X3 er bedre enn lave stasjonsvogner med 4WD og tåler trolig mer av hull og humper i veien enn vanlige biler.

Har inntrykk av at de hverken ruster noe særlig eller er spesielt preget av feil. Tror derimot at X3 er en av de mer feilfrie bilene til BMW, spesielt med bensinmotor.

Pass på at de finnes uten xenon, og det er mye import (også fra USA). Hadde valgt en som er ny i Norge. Grunnen til at jeg vil bytte er kun fordi jeg egentlig aldri klarer å eie en bruksbil mer enn ett til to år av gangen og nå har jeg hatt den i 2 år…

Med ditt budsjett finner du nok en 2,5ia, men den er garantert ikke i god stand. Du bør gå opp til ca 200 000. Da får du en fin bil som holder lenge og med kortere km-stand. Bilene begynner jo å dra på årene og da har eiers vedlikehold mye å si. Mange nærmer seg 200 000km. Finn en med 100-140 000km. Hadde storservice på ca 102 000km (min har gått 122 000km nå) og det koster 8-10 000kr, verdt å regne inn.

Men alt i alt kan bilen anbefales. Billigere bensinsekser og sportslig SUV enn dette finnes ikke. Så er det mye freshere enn japser og annet ræl fra samme periode. X3 er eksklusiv i forhold til sin prisklasse og alder.

Utstyr du bør ha:

Xenonlys Sportsseter eller komfortseter (tror sistnevnte kun er på facelift 2007 og nyere) Rattvarme Skinninteriør Se også etter en med stigtrinn på siden, det ser mye mer moderne og eksklusivt ut Tilhengerfeste er meget billig og enkelt å montere da girkassen ikke trenger å programmeres på disse, så det er ikke avgjørende. Automatgir - noen har manuelt gir.

Jeg har skiftet fjærer bak (er vanlig at det er brudd på disse og det er umulig å kjenne ved kjøring). Sjekk også at alle servicer er holdt og for oljelekkasje under bilen mellom girkasse og fordelingskasse (jeg har utbedret det på min).

1

I dag testet jeg X3n skikkelig i "terrenget". Kjørt opp til hytta til "svigers" og de har kjerrevei og han kjører Toyota Landcruiser med lavserie og sperrer for å kjøre opp siste 7-800 meterne til hytta. Hadde aldri en gang vurdert å kjøre en 5-serie x-drive eller annen lav bil med 4WD på en slik vei. Jeg måtte jo prøve å kjøre helt opp. Det gikk som en drøm. X3 har bakkeklaring på 21 cm og den trengte jeg fullt ut. Det er en "løype" med middels dype spor hvor vanlige biler hadde skrapt nedi omtrent hele tiden, både løse steiner, rennende vann, fjellknauser og svinger midt i gjørmete slike svinger uten snumulighet før du er helt oppe.

X3n leverte uten det minste problem og uten å gå nedi et eneste sted, annet enn lyng og "busker" fra veien, men der kommer plastikken inn som en positiv ting. Jeg tror aldri jeg kunne tatt en bil med på drøyere veier enn en slik, unntatt en 10 000kr Cherokee eller lignende. Den gikk aldri nedi og x-drive fungerte prikkfritt. Det er meget bratte bakker og svinger samtidig og HDC skrus på i nedoverbakkene fungerer nydelig og man kan bare styre seg ned.

Top Gear slaktet jo X3n i terrenget og det er vel bare hvis den blir liggende på "magen" fordi den har kort fjæringsvei og sportslig oppsett. Men så lenge man ikke legger den på "magen" så er det tut og kjør! Og ingen "ulyder" av betydning. Men det knirker faktisk bittelitt i førersetet når det er så humpete.

Den gamle "haugen" imponerte meg da jeg hadde forventet at den skulle være elendig. Så Top Gear overdrev nok veldig for å få frem poenget at den er dårligere i terrenget enn en lavseriebil som f eks RR eller Discovery.

1
Iseran2770 [sitat…] Om du har tenkt deg opp der flere ganger nytter det ikke å bytte inn X3 med Panamera :-)

Hehe ja. Det er slik sett heldigvis mulighet for å parkere 7-800 meter lenger nede og om det er snø er det umulig å kjøre opp uansett. Alternativt kan jeg jo kjøpe en Cherokee 4.0 billigbil å ha som leketøy ved siden av. Må innrømme at terrengkjøring er veldig moro og at jeg kunne tenke meg å utforske flere slike veier med en veldig gammel haug med lavserie.

1

Lignende innlegg

Bil Tradem Publisert

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
0 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...