Bil esc

Innlegg

Bil

machiavelli3007

Forsinkelser og tull med verkstedet.. Prisavslag?

Jeg har en -05 Octavia 1,6 MPI som har gått ca 130.000 KM... Grunnet økonomi og alt for trang timeplan i familiehverdagen har den blitt "oversett" hva gjelder service de siste 3 år (og de siste 40.000 KM). Når motoren nylig begynte å si ifra ble jeg selvfølgelig tvunget til å levere den inn hos bilverksted. Jeg la ut anbud på mittanbud dot no på ting jeg visste var galt, og valgte det verkstedet som hadde flest og best score fra tidligere kunder, og som lå blant de billigste. Verkstedet er tilknyttet Mekonomen-kjeden.

Bilen ble levert mandag 28/10. Feilsøk og undersøkelser ble gjort, og jeg fikk et prisoverslag på 24.000-39.000 (!!!) avhengig av om motorstyreenheten kunne repareres eller måtte byttes.

Verkstedet melder blant annet om følgende funn/utbedringer/reparasjoner:

Storservice 7.387,-

Feilsøk 5000,-

Styrestag, bremsecaliper, lykt V.F. 7.200,-

Motorstyreenhet 5000-10000,- (Repareres eller byttes)

Ellers meldte han om småfeil som jeg har en viss tvil på: Defekt blinklys, defekt spylermotor bakrute....

Blind på alle de gode tilbakemeldingene på mittanbud dot no hva gjelder pris, kunnskap, punktlighet, kundeoppfølging og -service visste jeg ikke annet enn å be han sette igang med reparasjonene... Jeg vet ikke hva ting koster, så jeg antok bare at jeg kunne stole på denne karen!

Verkstedet melder ifra om at motorstyreenheten må sendes til Belgia for en kontroll hvorvidt den kan repareres eller må byttes, og dette skulle ta maks 7 dager. Tiden gikk og jeg hørte ikke noe.. Jeg ringte, og fikk til svar at de ville bytte enheten, da det viste seg at dette var rimeligere enn først antatt. "Du får bilen i morgen..." Jeg ber om prisoverslag! "Skal regne litt på det, så du hører fra meg i morgen..." Jeg hørte ingenting fra han den neste dagen, så jeg ringte fem minutter før stengetid... "Du får bilen i morgen... Har litt problemer med programmering av diagnosetesteren" Jeg ber om prisoverslag, igjen! "Skal regne litt på det, så du hører fra meg i morgen..." Jeg hørte heller ikke noe fra han den neste dagen, så jeg ringte fem minutter før stengetid denne dagen også... Den samme historien har gjentatt seg hver eneste dag, og nå noterer jeg 21/11..!! Han har hatt bilen min i snart én måned! Jeg får daglig unnskyldninger som "Diagnosetesteren trøbler... Har bestilt ny... Får den i morgen.."! I forgårs den 19/11 sa han at jeg skulle få bila i går 20/11... Jeg har ikke hørt noe... Ikke en lyd! Jeg kan ikke forstå at det skal ta over 3 uker å programmere en motorstyreenhet?!

Den siste uken har jeg fått lånt meg bil, slik at jeg klarer å levere barna i barnehage og skole, og faktisk få noen timer på jobben før jeg må dra igjen...

Nå er jeg veldig lei... Til tross for omtrent 70 gode tilbakemeldinger fra andre kunder på mittanbud.no og nesten 5 av 5 stjerner, så viser han seg å være en sånn cowboy som dette!

Hva skal/bør/må jeg gjøre? Kan jeg kreve prisavslag? Hvor mye? Hvor mange verkstedtimer kan han fakturere meg for? Kan han holde igjen bila om jeg ikke ønsker å betale alt på én gang? Jeg vet ikke engang hva verkstedregninga blir på, for han holder aldri det han lover når jeg "skal få vite kostnaden i morgen"...

Hjelp...

1
13 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Dette lukter Tv2 Hjelper Deg lang vei.

Her må du prøve å dokumentere så mye som mulig og stå på krava.

2

Jeg kan ikke forstå at det skal ta over 3 uker å programmere en motorstyreenhet?!

Et Mekonomen verksted har garantert ikke det utstyret som skal til for å "programmere" en motorstyringenhet. Dette er en "sort-boks" som kommer ferdig med programmvare fra leverandør.

Hvis denne enheten har blitt byttet, må sannsynligvis startsperre-funksjonalitet reprogrammeres av verksted med evnt. nye nøkler (muligens det er dette de har problemer med)

I utgangspunktet hørtes det veldig rart ut at det har vært noe galt med motorstyringsenhet uten at du hadde merket det. Har selv hatt en defekt motorstyring i en bil, og dette er garantert noe du vil merke på bilens oppførsel.

Har den blitt byttet, så be om å få levert den gamle enheten. Åpner du en motorstyringsboks vil du se at elektronikken er "støpt" inn, så det er ikke enkelt å reparere/skifte deler i en slik enhet.

1
trew [sitat…] Et Mekonomen verksted har garantert ikke det utstyret som skal til for å "programmere" en motorstyringenhet. Dette er en "sort-boks" som kommer ferdig med programmvare fra...

I utgangspunktet hørtes det veldig rart ut at det har vært noe galt med motorstyringsenhet uten at du hadde merket det. Har selv hatt en defekt motorstyring i en bil, og dette er garantert noe du vil merke på bilens oppførsel.

Det kan jo hende det var nettopp det trådstarter merket, og at det var derfor bilen ble levert på verkstedet. Det står at motoren sa ifra i startinnlegget, men det kan jo hende det er i form av at nå er det noe galt, og at dette er en feil som er oppstått, ikke at det er et varsel om at nå er det gått mange år og km siden siste service.

Er ikek sikkert trådstarter ser forskjell på et varsel om at service må utføres og at det er en konkret feil som er oppstått, da de iblant kan være littl ike, nettopp for å få folk inn på verksted når det er på tide. Har selv kjørt en Citroen AX (tror jeg det var) som hadde en serv iceindikator som hadde en ganske irriterende banklelyd som var en infikasjon på at "hint, hint, bilen må på service", samtidig som det lyste en skiftenøkkel på dashbordet. den er val laget for å høre ut som en feil antar jeg, og plagsom var den hvertfall, 7 bank og så noen sekunders pause før den begynte igjen. Leiebilen skulle vi hatt ei uke tror jeg, men vi leverte den inn neste dag.

1

Billigst ender ikke alltid opp som det mest rimelige, og å ikke ta service på bilen er jo like lurt som å droppe tannlegen i 10 år. Da går man tilslutt på en mye større smell

1
trew [sitat…] Et Mekonomen verksted har garantert ikke det utstyret som skal til for å "programmere" en motorstyringenhet. Dette er en "sort-boks" som kommer ferdig med programmvare fra...

trew, motoren fusket... :/ Jeg kan omtrent ingenting om bil, så det er lett å lure meg der. Derfor valgte jeg et verksted med best score på mittanbud dot no, slik at jeg kunne være trygg på å få riktig hjelp til riktig pris og innen rimelig tid.

1

Vet om flere som har opplevd lignende. (Under håndverker , rørleggere og andreting) på mittanbud.

Trur faktisk det var tatt opp noe lignende på tv2 hjelper deg engang.

En kan lure på hvem som har stemt disse opp. Så vidt jeg vet, så har ikke mittanbud noen god kontroll på om dem som stemmer er reel kunder eller ikke. Ikke helt sikker på om det er mulig og kontrollere.

I saken din. Så kan en nesten tru det opprinnelige tilbudet fortsatt står. Men kun om du faktisk får bilen reparert.

Det er tydelig dem har tatt på seg en jobb dem ikke kan, men det er vel egentlig ikke noe du skal betale for.

Sende enhet til Belgia høres rart ut, siden Møller har bilteknikkere på styreenheter på Frysja.

Kontrollen av en styreenhet er uansett i de aller fleste tillfelelr bare og sette i diagnosetesteren og lese av feil.

Så vidt jeg har sett på møller teknikkerenes diagnosetestere, så er det ikke snakk om og programere denne. Det er bare og lese av den riktig.

Trolig har verkstedet en såkalt "universal" diagnosetester, og får ikke den til og virke. Trolig fordi den ikke går til din bil.

Så har dem sikkert prøvd og justere den eller laste ned noen oppgraderinger i håp om att den vil fungere. Det er godt mulig det går med riktig program. Men er vel strengt tatt ikke noe du skal betale for.

Vent på svar fra forbrukerrådet, skulle tru du har rett til og få ut bilen, og la ett annet verksted kontrollere og ferdigstille.

Men vil tru, du uansett må betale for ting dem har gjort riktig. Som bremser og løkter. Slikt skulle en tru dem har klart og gjøre på den tiden, men greit og få noen andre til og sjekke hva som faktisk er blitt gjort.

Hvem du eventuellt skal sette bilen til er ikke så lett altid. Selv Møller verksteder har jo krøllet til, og ikke spurt ingeniør avdelingen til Møller. Og dermed bare sturet og gått. Får så lenge etter har kunde kontaktet hovedkontor, hvor da først ingieniørene og teknikkerne der får vite om saken.

Beste er rett og slett og snakke med verksteder og følge mavefølelsen. Hva som står på nett kan hvem som helst skrive.

Men vansklig når dete har hendt deg, du vil vel nå være rimløig kritisk til alle verksteder...

2
machiavelli3007 trew, motoren fusket... :/ Jeg kan omtrent ingenting om bil, så det er lett å lure meg der. Derfor valgte jeg et verksted med best score på mittanbud dot no, slik at jeg kunne være...

Derfor valgte jeg et verksted med best score på mittanbud dot no, slik at jeg kunne være trygg på å få riktig hjelp til riktig pris og innen rimelig tid.

Vær obs at når bilen er eldre en 5-år gir merkeverksted ofte prisgaranti. Hvis du har en skriftlig tilbud på en jobb vil enkelte merkeverksted gi deg et tilsvarende tilbud. Har selv benyttet dette på en Ford (bare husk å hente inn pristilbud på e-post slik at du har skriftlige tilbud)

Møller har vel også dette: http://mollerbil.no/Verksted-og-skade/Service-og-vedlikehold/Fordeler-ved-a-bruke-vart-verksted/

1

Grunnet økonomi og alt for trang timeplan i familiehverdagen har den blitt "oversett" hva gjelder service de siste 3 år (og de siste 40.000 KM).

Vet det er litt sent nå, men man må ALDRI droppe service på en bil. Du sparer kanskje noen kroner på kort sikt, men på lengre sikt kan konsekvensene bli store.

Håper saken ordner seg, ville tatt en streng telefon til verkstedet imorgen. Du må kreve å få et svar, og true med å ta saken videre hvis de ikke ordner opp.

1

Lignende innlegg

Bil Tradem Publisert

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
0 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...