Bil esc

Innlegg

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det ser ikke ut som din Ford Focus har cruisecontrol, selv om det står det i annonsen. Man kunne få Ford Focus med cruisecontrol i 2007, og knappene var da montert på rattet til høyre og venstre for airbaggen som vist på dette bildet. Hvis du ser på rattet på din bil er det ingen knapper der.

1

jeg ser dermimot noe som ligner på slik det er i en Toyota HiLux set og reset som samme kanpen i den forden jeg har som i Toyota HiLux som en venn har av meg. så tror angnongsen stemmer da.

1

jeg fant en anna bil som er lik den jeg har sies også der at det er cruisecontrol

1
romiask2 jeg fant en anna bil som er lik den jeg har sies også der at det er cruisecontrol

Cruisekontroll var opsjon (valgfritt) på mange Forder for noen år siden. Kjenner en som bestilte ny Mondeo Titanium X, nedlesset av utstyr i 2008 (tror jeg det var). Han glemte å krysse av for cruisekontroll, og fikk det dermed ikke. Han ble selvsagt litt paff når bilen ble levert (eller forbannet er kanskje riktigere å si), men det hjalp lite siden han ikke hadde krysset av for det i utstyrslista. Det er dermed ikke usannsynlig at en nesten 100% lik Focus som din kan ha cruisekontroll, selv om din muligens ikke har det.

PS, av bildene av rattet kan det se ut som om denne ikke har cruisekontroll.

1
romiask2 jeg fant en anna bil som er lik den jeg har sies også der at det er cruisecontrol

Jeg har funnet en annonse for en bil som ifølgeannonseteksten har sportsratt, 5 seter og tåkelys. Men den hadde samme ratt som min (helt standard), setebelter til 4 personer, og svarte plastgreier i de hullene der det kan monteres tåkelys.

Så man skal ikke alltid stole helt på annonser angående hvilket utstyr en bil har.

Set og reset brukes som en annen sier også til massevis av funksjoner innen det meste av elektronikk, så det kan være noe helt annet.

Men et tips kan være å ringe selger og spørre om hvordan man bruker cruisecontrollen. Da får du enten svar på dette, eller at den ikke har cruisecontrol. Hvis sistnevnte er tilfelle så kan det være en grunn til å kreve prisavslag eller evt være en grunn for å heve kjøpet om det er veldig viktig for deg, eller om det etter hvert skulle samle seg opp en del ting du misliker ved bilen.

Pass på å printe ut annonsa eller lagre den med tekst (ikke bare som link med finnkoden) sånn at du har bevis i ettertid for at den er annonsert med cruisecontrol. Ellers kan selger lett endre annonsa og så si at han aldri har påstått det er CC på bilen, og at du ikke har noen grunn til å etterlyse det.

1

Men herregud da folkens! Cruisecontrol-knappene er på rattet. Det er ikke noe vits å spekulere rundt dette.

Til trådstarter: Det kan hende du kan få montert cc uten å svi av for mange tusen kr. Mange modeller krever kun at du bytter ut rattet med et som har cc-knappene montert på. Brukt bytteratt burde være mulig å få tak i for en tusenlapp, og airbagen byttes bare over. I tillegg må bilen omprogrammeres for å aktivere cc. Se denne tråden for detaljer:

Guide Fitting Cruise Control Focus MK2 & MK2.5 and Ford C-Max

1

Jeg fikk en gang hevet et kjøp da bilen ikke hadde cruisekontroll, selv om dette stod i annonsen. Jeg argumenterte med at cc var viktig for meg (noe som stemmer, ellers hadde jeg ikke giddet å styre med det). Tviler på om jeg hadde jussen 100% på min side, da det står med liten skrift at det tas forbehold om evt feil i annonsen, men jeg traff uansett på en forhandler som opptrådte profesjonelt.

1

jeg takker for hjelpen. jeg ser de fleste bilene har det i ratte i focus.

men får høre med selger hvor mye det vil koste og få det montert.

1

det er ikke kjempe viktig. det er en utrolig god bil og kjøre. om jeg må betlle noen tussen etter vært for Cruisecontrol er ikke det ille.

1

Siden jeg fort tilbringer 2 timer på E18 hver arbeidsdag, vil cruisecontrol være avgjørende ved handel for meg. Har hørt at Ford har vært litt kjipe med å ha det med i de vanlige utstyrspakkene, selv de mer luksuriøse.

1

jeg mener at selger bør se hva som er på bilen før de legger den for salg.

jeg får høre med han selgern hvor mye de skal ta får og montere det. kan jo være greit å ha før jeg skal på ferie til sommern

1

skal det :-) blir å kjøpe nye dekk også er noe drit som følger med.

2

et lite spørsmål som jeg også lurer på er det Handsfree opplegg i bilel? ser det er bilde av en tlf der. eller er det også noe som skal være på ratte?

1
xantiasx Siden jeg fort tilbringer 2 timer på E18 hver arbeidsdag, vil cruisecontrol være avgjørende ved handel for meg. Har hørt at Ford har vært litt kjipe med å ha det med i de vanlige u...

Har hørt at Ford har vært litt kjipe med å ha det med i de vanlige utstyrspakkene, selv de mer luksuriøse.

Rart Ford Europa/UK tenker så forskjellig fra Ford US der alle biler har dette.

Selv husker jeg ihvertfall at Ford Focusene vi hadde på jobben rundt 2007 var Ghia utgaver med cruisecontroll.

1
Spartana [sitat…] Rart Ford Europa/UK tenker så forskjellig fra Ford US der alle biler har dette. Selv husker jeg ihvertfall at Ford Focusene vi hadde på jobben rundt 2007 var Ghia utgaver...

Selv husker jeg ihvertfall at Ford Focusene vi hadde på jobben rundt 2007 var Ghia utgaver med cruisecontroll

Da var det kanskje med i en eller annen utstyrspakke, eller så hadde nok innkjøpsansvarlig (sammen med Fordselgeren) vært våkne nok til å krysse av for CC ved bestilling.

Jeg har også stusset på hvorfor Ford - på relativt godt utstyrte varianter som f.eks Titanium og Titanium X - i mange år ikke inkluderte CC som standardutstyr. Det er lenge siden jeg har sjekket nybilspesifikasjonene på Fordmodeller, men jeg tror dette har endret seg de siste årene - uten at det hjelper TS dessverre.

1

Bilen det er linket til her er en "trend" tenker jeg, den mest ribba varianten.

CC var for øvrig standard på Ghia.

1

Lignende innlegg

Bil Tradem Publisert

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
0 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...