Bil esc

Innlegg

Bil

nilsogcopy

Skoda Octavia vibrerer i 5 og 6 gir ved 2300omd

Har en 2009 4x4 som plutselig begynner å vibrere, kun i 5 og 6 gir og ved 2300 omd. spesielt ved pådrag i motbakker. Vibrasjonen starter nøyaktig når nåla på turtelleren treffer 2300 og forsvinner gradvis etter 2500 omd. Vibrasjonen øker etter vekt i bilen, alene og uten bagasje kjennes den ikke så kraftig før ved 2300 omd i 6 gir, men med 4 stk i bilen er det som å skru på en bryter ved 2300 omd allerede i 5 gir, og med en kraftig ressonans/during i hele kupeen. Ved nevnte turtall og gir er man jo oppe i over 90 kmt i 5 gir, og i 110 kmt i 6 gir hvis man er alene i bilen ved slak motbakke på motorveien, så det er jo ikke altid så lett å finne en plass man kan demonstrere det på, men ved 4 i bilen inntreffer dette allerede ved 85/90 kmt i 5 gir ved motbakke.. Er det noen som kan gi meg et hint om hva dette kan være.

1
18 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Har hørt om det, men ifølge Møller er det noe som merkes på lavere turtall, og på en annen måte. Møllers teori var event foringer til drivaksler eller mellomaksel.. Har time for kontroll vedrørende reklamasjon for dette på Møller, men hadde håpet at det var andre som hadde opplevd det samme så jeg viste litt mer før jeg skal inn til kontroll..

1

Hadde en S-Max med svinghjulssyken, og dette høres veldig ut som det dessverre.

Jeg var alltid alene i bilen ( det var en varebil), og jeg merket det kun ved lett motstand. Dvs lett gass eller svak motbakke ga en merkbar vibrasjon i bilen, ved et gitt turtallsområde. Ga jeg mer gass forsvant vibrasjonen. Dette svinghjulet ble byttet på garanti.

1

Synes både foringer til drivaksel/mellomaksel og svinghjul høres ut som plausible forklaringer.

Flaks at det skjer innenfor reklamasjonstiden, deler + arbeid for bytte av mellomakseloppheng er ikke rimelig, og bytte av svinghjul og clutch er et fint femsifret beløp.

1
nilsogcopy Har hørt om det, men ifølge Møller er det noe som merkes på lavere turtall, og på en annen måte. Møllers teori var event foringer til drivaksler eller mellomaksel.. Har time for ko...

Møllers teori var event foringer til drivaksler eller mellomaksel

Det er såklart også muligheter. Men møller vil jo helst ikke innrømme tdi syken...

09 modell. er det 3 eller 5 år garanti på den? Mener 2009 var året dem endra fra 3 til 5 år. Så noen 09 modeller hadde 3 år mens andre har 5 år.

1

Hadde akkurat samme opplevelse med t-fordn rett etter jeg kjøpt den. Etter mye fram og tilbake kome merkeverkstedet til at det var en indre drivknute som laget vibrasjonene. Fikset på bruktgarantien.

Iflg verksted veldig uvanlig at de indre knutene ryker.

1

Vel, har studert nettet opp og ned, så jeg har forstått at det utviltlsomt finnes en "svinghjulssyke" på VAG sine biler. Men jeg håper i det lengste på at det kun handler om foring(er) i drivverket. Når det gjelder Møller (på godt og ondt) så får jeg jo gi de en mulighet til å få hjulpet meg med å rette opp dette.. De er jo tross alt et stort og seriøst firma med lang fartstid, så jeg får se hva som skjer..

Har før jeg kjøpte bilen lest alle biltester av Skoda, og var sikker på at jeg gjore et trygt kjøp.. har måttet jobbe overtid i to år for å få kjøpt bilen, så en regning på flere titusner vil knekke hele økonomien min.. men satser alt på Møller sin seriøsitet..

2
nilsogcopy Vel, har studert nettet opp og ned, så jeg har forstått at det utviltlsomt finnes en "svinghjulssyke" på VAG sine biler. Men jeg håper i det lengste på at det kun handler om foring...

men satser alt på Møller sin seriøsitet..

Er bilen fortsatt under 5 år (en 09 modell bør normalt være under 5 år gammel, men siden noen begynte å selge 09 modeller allerede i april/mai 2008, vet man aldri...), kjøpt ny i Norge og har en "vettug" km.stand bør dette gå på reklamasjon.

Kjenner en som hadde samme symptomer på en RAV 4. Her var svinghjulet synderen. Toyota skiftet både svinghjul og klutsj gratis (reklamasjon) da bilen var hårfint under 5 år gammel.

1

Bilen er kjøpt ny i norge, av Møller, og alle servicer er fulgt, også disse hos Møller. Bilen bærer preg av å være meget godt vedlikeholdt, og har kun gått 70.000 Km. Etter samtale med NAF (er medlem) så er dette noe som eventuelt skal dekkes som en reklamasjon, der reglene er at man kan reklamere på en feil eller skade på bilen, hvis det som er skadet, skulle være forventet å vare lenger enn til tiden til skaden oppstår, hvis det ikke kan vises til at bileier selv har bidratt til å forårsake skaden. Hvis dette skulle vise seg å være svinghjulet, så bør det vel forventes at svinghjulet skal vare lenger enn 70.000 km. Så jeg tror vel dette skal gå greit :-)

1

Så lenge bilen er godt vedlikeholdt, og vibrasjonene ikke skyldes slitedeler, skal Møller selvfølgelig dekke reperasjonen. Du får holde oss oppdatert, og fortelle om hvordan de håndterer saken.

Tips til lengre levetid av svinghjul, er å bruke mer turtall. Høyt gir, lav hastighet og mye gass sliter mye på svinghjulet.

2

Bilen er nok utenfor garantitiden, men du har 5 års reklamasjonsrett på ting som er ment å vare lenger. Er svinghjulet ødelagt, bør Møller fikse det. Ingen biler er laget med tanke på svinghjulskifte innen 5 år.

2

Vel, det skal bli spennende, jeg hendvendte meg til en lokal Møller forhandler før garantien utløp. Hadde hørt vibrasjoner som jeg oppfattet at kom bakfra, og da jeg la meg under bilen fant jeg et stort deksel under dieseltanken som var helt løst, og både jeg og verkstedet tok det som en selvfølge at det var dette som skapte vibrasjonene. Men en måneds tid senere hadde jeg 3 personer og 40kg bagasje i bilen, og da kom vibrasjonen igjen i 5 gir på 2300omd. Da var jeg 9 dager over 5 års garantien, men med godvilje fra Møller så håper jeg de skjønner at det var samme symtomene jeg reagerte på første gangen jeg var inne og reklamerte på vibrasjoner fra dekselet, og at jeg da tok det for gitt at dette skyldes det løse dekselet. Og som tideligere nevnt, kjører jeg normalt alene i bilen, og da merkes ikke vibrasjonen noe særlig før over 100kmt, og det er ikke såå ofte jeg kjører så fort. Men igjen, mener dette er en reklamasjon og ikke garantisak, basert på at svinghjulet eller drivakselforinger skal forventes å vare lenger enn 70.000km.. men skal holde dere oppdatert, har time 4 des. hos Møller.. Har også fått en annen teori fra en bilkyndig om at det også kan være så enkelt at eksosanlegget av forskellige grunner kan ligge å slå imot karroseriet.. men, vi får se..

1

Alle har vi forskellige oppfatninger, men jeg kan ikke få meg til å tro at Møller kan ha kommet så langt uten å være seriøse og ønsker at kundene skal være fornøyde. Og Skoda har jo mer eller mindre skåret full pott på alle tester, så jeg tror de ønsker at kundene også skal være fornøyd med Skoda som bruktbil også.

1

Feilen funnet.. Hardy-koblingen mellom mellomakselen bak og Haldexkoblingen må byttes.. 9.300; og ingen dekning på garanti eller reklamasjon fra Møller Bil.. så her er det ikke noe topp stemning nå..

1

Lignende innlegg

Bil Tradem Publisert

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
0 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...