Bil esc

Innlegg

Bil

Dakota

Kjøp av bil

Spurte i en annen tråd om råd angående en Ford Mondeo, som jeg bestemte meg for å ikke kjøpe. Trenger derfor noen andre forslag, og fant ut at det var best at jeg lagde en ny tråd.

Først og fremst krav jeg har til bilen:

- Blir først og fremst brukt til å komme seg til og fra arbeid som er 4 mil hver vei, ca. 100-150 mil per uke (tar buss når jeg har mulighet til det, avhengig av når på døgnet jeg jobber.)

- Det er usikkert hvor lenge jeg kommer til å ha bilen, det vil blant annet avhenge av alder og tilstand på bilen. Jeg skrev i den forrige tråden at jeg ønsket å ha den i hvertfall to år, og til den prisen uten så alt for store utgifter til vedlikehold og reparasjoner. Skulle jeg dog gå for en dyrere bil, kan jeg godt ha den i en 4-5 år.

- Og da kommer vi til neste krav; pris. Jeg har ikke noen maks pris, men ser heller på gjennomsnittlige utgifter per måned, som ikke bør ligge på mer enn 5 - 6 000 kr i måneden. Jeg har mulighet til å betale 20 000 kr kontant, resten vil da måtte være lån. Jeg har da ikke mulighet til å kjøpe en helt ny bil, da jeg ikke har råd til å betale den egenandelen som kreves med lån. Leasing kan dog være et alternativ.

- Type bil er ikke så fryktelig nøye, men ønsker 4-5 seter, må ha plass til meg (er 1.90 høy), diesel/bensin spiller ingen rolle så lenge forbruket er forholdsvis lavt og jeg kan gå for både manuell og automat. Så ny bil som mulig er jo selvsagt også ønskelig.

Jeg ser dette kanskje kan bli vanskelig å svare på, men ettersom dette blir den første bilen jeg skaffer meg i Norge (har hatt bil i utlandet), så er jeg veldig usikker. Jeg har forsåvidt kommet frem til 3 alternativer for kjøp; enten kjøpe en bil kontant til rundt 20 000, ta opp lån og gå opp noe i prisklasse (mellom 50 og 120 000), eller en ny bil som jeg leaser.

Jeg er veldig takknemmelig for alle svar!

1
8 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

ZoneOfAvoidance

4 mil hver vei, ca. 100-150 mil per uke

Du verden, hvor mange dager er det i ukene dine?

2

Ville valgt ny leasingbil. Da får du en moderne, sikker og komfortabel bil, men garanti. Du slipper overraskende kostnader, og får et trygt bilhold.

Se f.eks. på Renault Clio, den får du leaset veldig billig.

2

Kjøp en lancer evo , gir deg en god start på dagen og et glis som varer hele dagen.

1

Og da kommer vi til neste krav; pris. Jeg har ikke noen maks pris, men ser heller på gjennomsnittlige utgifter per måned, som ikke bør ligge på mer enn 5 - 6 000 kr i måneden. Jeg har mulighet til å betale 20 000 kr kontant, resten vil da måtte være lån. Jeg har da ikke mulighet til å kjøpe en helt ny bil, da jeg ikke har råd til å betale den egenandelen som kreves med lån. Leasing kan dog være et alternativ.

Bil lån kan en faktisk få helt uten egenandel. (Om dem ikke har lov endret det i det siste) Vet om noen som gjorde det for to år siden.

Om det er lurt er en annen sak.

6000 pr mnd har du. Dette skal jo da dekke drivstoff, forsikring, bomringer og sidesetting til årsavgift og service.

Forsikring: 500 Ca avhenger av km og type forsikring. Årsavgift: 285 (Litt lavere på bensin) Service: 550 (Billig bil har mere service men trolig rimeligere feilsøking, nyere bil stikk motsatt) Bensin/diesel: 1200 (Kun til og fra jobb) Bomavgift: 600 (Antar en bompassering til og fra jobb. Altså inn til by ikke igjennom, dette bør du vurdere selv)

3200 kroner

Det betyr att til bil så har du 2800 kroner til uforutsatte ting. Dermed kan du ikke låne til bilen. Låner du til bil så koster ett lån på 150 000 kroner ca 2600 i måneden, det blir da i ditt tillfelle en bil til 170 000 kroner. Det er da mulig for en helt grei bil.

Men du vil da sitte igjen med veldig lite til uforetsatte ting bare 200 kroner.

Det om bilen ikke brukes til noe annet en til og fra jobb.

Jeg trur nesten jeg vil garantere att du bruker bilen til andre ting en det. Så ved billån så vil du sprekke budsjettet på 6 000 i mnd.

Men mange dropper og regne inn kvartals kostnader og årsavgiften. Noen dropper også forsikkringen i bilregnskapet. Slikt vil ikke gjøre bil rimligere, bare lure seg selv.

Men på leasing har jeg hørt om total leasinger, som også inkluderer forsikring og service. Men en må da huske på levering og da skadevurdering før levering. Fiat varebil begynte med noe nytt der. Kanskje flere følger etter.

Kjøp av 20 000 kronersbil vil øyensynlig holde mnds utgiften nede, da du ikke må betale på ett lån. Den vil også ha en lavere forsikring da du ikke trenger kasko. Men har du ike hatt bil i Norge, økes kanskje forsikkringen da du ikke har opparbeidet bonus. Det gjelder uansett om du har lån eller ikke på bilen.

20 000,- bil kan være vanskelig og finne en god bil. Men det finnes. Det vil også lønne seg og legge av kanskje 1000-2000 i mnd til uforetsette ting på en eldre billigbil. (Noe bør nok legges tilside på en nyere bil også)

Viktig og regne på ting. Du bør kanskje ringe forsikkringsselskapet ditt. og høre med hva forskjellige normal biler vil koste deg og forsikkre. Kanskje da få tips av hva du bør kjøpe rent med tanke på forsikkring.

1

Lignende innlegg

Bil Tradem Publisert

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
0 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...