Hadde gammel Lada på åtti-tallet, oransje farge med masse overflaterust. Kom kjørende 17. mai på to felts vei gjennom Kristiansand og la meg inn i høyre felt i ei stor luke i noe som viste seg å være Amcarklubben sin bilkortesje. Alle førerne i kortesjen ble fly forbanna, men å velge venstre kjørefelt var ikke aktuelt for meg da det hadde resultert i en stor omvei. Terningkast 6 for frekkhet.

4

Skal krysse veien og det kommer en lang rekke med biler. Den første er ca 150m unna. Siden det er 50 sone med fotoboks der bilrekka skal passere tenker jeg det går glimrende særlig fordi jeg har litt gli fra før av.

Men neida! Første bilen i rekka er en ordentlig "rabbagast" og en kverulant. Så han gasser selvsagt på bare så det blinker i fotoboksen.

Terningkast 5

3

Sto i 16.00 . kø Observerte motgående saktegående kø. Ca. 25 årig kvinne i kliss ny bil sitter og taster. Kjører inn i bilen foran. Småpang! Hun løper ut og slår i offerets bil og skrek banneord:-)))

Så ikke mer.

2

Skal krysse gaten i gangfelt.

Ung kvinner kommer i stor fart og ser meg veldig sent, må bråbremse.

Jeg viser misnøye ved å løfte hendene.

Hun viser fingeren :D

Terningkast: 1

2

Usikkerpådettemedrundkjøringer

Suzuki Liana med eldre herre bak rattet.

Negativt: la seg til venstre før rundkjøring, og fortsatte å holde til venstre gjennom rundkjøringen, men skulle allikevel rett fram (der det bare er ett kjørefelt). Der holdt vi på å kjøre inn i hverandre.

Positivt: ga seg fort, og så mer forvirret enn amper ut.

terningkast 2.

2

Kom ut fra en sidevei fra høyre.

Hadde forkjørsrett og kjørte ut på veien med bil + diger henger..

Bil fra venstre måtte "slippe litt" på gassen, men valgte å brenne forbi meg i tillegg til at vedkommende tutet og viste fingeren.

Terningskast 2.

2

Hysterisk forvirret kvinnfolk i hvit Golf VII.

Stod parkert (!) midt i høyre kjørefelt i en trafikkert bygate. Laaaaaang kø bak henne. Kommer spaserende ut fra en butikk og setter seg inn. Starter bilen og blir stående en liten stund. En prøver å svinge over i venstre felt for å kjøre forbi, kvinnfolket gir gass. Deretter stod hun og laget kø i rundkjøringa i stedet. Oh my.

Positivt: Hun stod stille, så hun fikk ikke tatt livet av noen. Utrolig underholdende for de som observerte det.

Negativt: Stoppet trafikken på den dårlige måten. Lett åndssvak.

Terningkast 3.

2

Kvinnfolk i Tiguan som skulle forbi en som lukeparkerte, nøyet seg ikke med venstre fil, men dro bilen (fint med SUV her) godt opp på en høy fortauskant.

Positivt: En slik bil kan, det kan ikke min. Ansiktsuttrykket hennes da hun traff fortauskanten

Negativt: Kan potensielt ha ødelagt to felger. Bør holde seg i veibanen, jeg var ikke sååå langt unna på fortauet

Terningkast 4

2

I denne tråden må jeg begrense meg kraftig. Som taxisjåfør i Norges vakreste by, opplever jeg i løpet av en arbeidsdag, nok til å fylle tråden alene.

Jeg skal nok klare å sile ut noen bidrag etterhvert.

På mer generell basis, har jeg merket meg enkelte Tesla og Leaf førere. Det virker som de tror de kan parkere absolutt overalt. Foran inngangsdører, selv om det er ledige plasser like ved.

Vi kan jo ta med dagens. Inn mot Bergen, fra sør, og flyplassen, er det en 4 felts vei, hvor trafikken alltid stopper opp i morgenrushet. For de lokalkjente er det ved Fjøsanger. I dag morges, lå jeg i venstre felt på denne veien, trafikken var så tett at begge felt var godt belagt. I det jeg nærmet meg bakerste ende på den daglige proppen, reduserer jeg farten. Da begynner tullingen i den eldre Mercedesen bak meg å blinke med fjernlysene, han ville forbi. det var en ledig åpning i høyre felt, så jeg lot ham få viljen sin, og der stod han i enden av køen. Barnslig, som jeg fortsatt er, la jeg meg bak ham, og blinket tilbake. Han tok ikke hintet, men jeg fikk gleden av å se fingeren. Heldigvis er jeg vokst opp i en kultur, hvor synet av en finger, ikke er provoserende, bare latterlig.

Terningkast 2

2

Mannfolk i svensk bil. Står ved siden av meg og venter på trafikk i rundkjøring. Vi skal begge rett frem, det er 2 felt og jeg ligger i venstre. Han velger å kjøre rett frem i rundkjøringen via mitt kjørefelt istedet for å følge rundkjøringens kurve. Trafikkuhell unngått pga utstrakt bruk av horn.

Terningkast for manøver og trafikkforståelse: 1

2

Ung mann med full bil, mot enveiskjøring, kun plass til en bil i bredden. Dialog: "Du vet du kjører i mot enveiskjøring?" - "Vet det, skal bare et par hus til".

Negativt: Latere enn godt er

Positvt: Relativt hyggelig. I godt selskap.

Terningkast: 2

2

Traktor med henger som ikke kjører inn på en av fire busslommer den passerte når halen med biler er 100 m lang med folk som skal hjem til middag etter jobb.

Positivt: ingen mennsker eller dyr ble skadet. Negativt: Mine oppfattninger av øst europere som lavstående traffikanter fikk nok en bekreftelse.

Terningkast 3

2

Du i eldre japsebil, som gikk tom for bensin i Løvstakktunnellen kl 16 i dag. Resultat, 20 min på 1 km.

Terningkast 2

2

Tullebukk i Nissan Leaf.

I Lambertseterveien fra Oberst Rohdes vei opp mot Lambertseter klarte han ikke å passere 25 km/t. Jeg tutet da jeg regnet med at selv en el-bil klarer mer enn 25 km/t i oppoverbakke.

Da senket han farten til 5 km/t. Jeg fikk ikke anledning til å kjøre forbi før etter rundkjøringen. Da trodde dusten at han hadde så sprek bil at han skulle klare å holde meg bak seg.

Terningkast 2.

2

For ett par år siden skulle jeg på bossplassen med et tilhengerlass med boss. Siden hengeren hadde høye karmer så var jeg ikke så veldig nøye med sikring av last.

Jeg var jo litt skeptisk til den gamle grillen som forøvrig var full av sneiper.

Jeg putlet av gårde med moderat tempo, så måtte jeg ut på 70 sonen der gasset jeg litt på slik at jeg ikke skulle få noen bak meg. Siggarettsneipene blafret avgårde og allt gikk fint. Plutselig lettet grillen og blåste av. Heldig vis ingen biler bak og den landet i grøftekanten til slutt.

Noen vi kjenner bor ikke så langt unna. Og neste gang vi besøkte de da lå grillen min der. Da sa jeg "WTF hva slags tulling er det som har kastet en grill der?"

Terningkast 2 til meg selv.

2
Jan I denne tråden må jeg begrense meg kraftig. Som taxisjåfør i Norges vakreste by, opplever jeg i løpet av en arbeidsdag, nok til å fylle tråden alene. Jeg skal nok klare å sile ut n...

På mer generell basis, har jeg merket meg enkelte Tesla og Leaf førere. Det virker som de tror de kan parkere absolutt overalt. Foran inngangsdører, selv om det er ledige plasser like ved.

Husker du ikke avisomtalen for litt siden der det ble påstått at folk "spekulerte" i å parkere ulovlig, for å vise frem sine flotte, dyre biler....

1
rosmebraad I noen tilfeller får man lyst til å sage terningen på tvers for å se om det ligger en null inni. Men over til elbilbekymringene: Å halde elbilbatteriet godt ladet er noe av det sa...

holde bensintanken velfylt.

Det er i hvert fall vanvittig irriterende, når sløvhet, fører til at tusenvis av mennesker blir kraftig forsinket. Skulle vært høye bøter for slikt.

Til de som ikke kjenner geografien, kan jeg fortelle at det ligger en bensinstasjon 2 km bak hendelsen, og en annen 2 km foran.

1
ferrek Det er ikke så veldig mange som holder deg bak seg selv med full gass, Iseran. Det må være en artig følelse når disse idiotene gjør dette som kan være livsfarlig om man har en like...

Det er ikke så veldig mange som holder deg bak seg selv med full gass

Nei, det er mange år siden noen som forsøkte å hindre meg i å kjøre forbi klarte det. Men jeg ble litt overrasket over at en fyr i en Leaf forsøkte noe så dumt.

1
Iseran2770 [sitat…] Nei, det er mange år siden noen som forsøkte å hindre meg i å kjøre forbi klarte det. Men jeg ble litt overrasket over at en fyr i en Leaf forsøkte noe så dumt.

Dette minner meg om da jeg kjørte MC på 70 tallet. Sykkelen jeg hadde var en Honda 750 m 67 hk, toppfart snaut 200, og 0-100 på 4,6 sek. Ikke allverden i forhold til dagens R sykler, men i forhold til 70 tallets biler som sjelden hadde mer enn 75 hk var den lynrask. Likevel var det stadig noen tullinger som gav gass når jeg kjørte forbi. Da var det bare å gire ned et hakk eller to og gi gass. Jeg opplevde faktisk en gang, en tulling på søndagstur med svigermor i Opel Rekorden som i sin iver etter å holde følge, kjørte av veien da han kjørte for fort inn i en sving. Det gikk heldigvis bra med dem, men verre med bilen. Det verste var at han etterpå anklaget meg, som ved utforkjøringen lå 100 m. foran, for å være skyld ulykken, da jeg hadde provosert ham.

1
Jan Dette minner meg om da jeg kjørte MC på 70 tallet. Sykkelen jeg hadde var en Honda 750 m 67 hk, toppfart snaut 200, og 0-100 på 4,6 sek. Ikke allverden i forhold til dagens R sykle...

Opplever av og til sånne når man kjører mc fortsatt, spesiellt ungdom med "spreke" biler:) men min gjør 0-100 på 2,9 og 0-200 på 9,6, så jeg har tilgode å måtte ta i for å komme forbi:) Mazdaen jeg hadde var morsom i så måte, en skikkelig sleeper, som kunne sette på plass de fleste:)

1

På vei til fjells fredag.

Bilist 1: Volvo 245 m/svenske skilt. Kjører 20 under fartsgrense på speedometeret, køen bak blir stadig lengre. Ingen respons på opphevelse av 60-skilt. Til og med en fin og oversiktlig rettstrekning får ham på bedre tanker. Til slutt må jeg bare sette et eksempel og flise forbi, selv om jeg lå tre biler bak. Terningkast 2.

Bilist 2: Citroën AX m/sykkelbredde på dekkene, dette var lengre opp mot fjellet og farten kom aldri under 80. Bremser kun når det er nødvendig, gir bra gass opp til drøyt 100 km/t på mørke og svingete veier med fare for frost. Terningkast 6.

På hjemturen var det en Avensis, en Golf VI, og en Caravelle som alle vippet mellom terningkast 2 og 3, men der har man så mange småtullinger.

1
Laster...