Bil esc

Innlegg

Bil

ducatiboy72

Speed limit info

På vei til Oslo på fredag kveld ble jeg liggende bak en annen bil og satte på active cruise control uten å følge med på fartsgrensa. Så kom det en fotoboks, jeg var sikker på at det var 80 grense, men i ettertid var det selvfølgelig 70.

Det kostet meg 1600kr for å ha kjørt 77 km/t i 70 sonen...

Burde bare punget ut 3400 kr for speed limit info når jeg kjøpte bilen :(

1
15 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Ganske fint med fartsgrensevisning, spesielt i kombinasjon med HUD. Etter å ha hatt dette i F11 leiebil i fjor sommer stod det høyt på lista over prioritert utstyr ved kjøp av min F31.

Riktignok hender det at den fanger opp et skilt på en parallell sidevei eller avkjørsel, men da er det som regel en lavere grense, og dermed ufarlig.

1

Var i tvil om jeg skulle ha det selv, siden jeg aldri før har blitt tatt av fotoboks. Men kommer nok til å velge det neste gang!

1

Du kan fortsatt bli tatt èn gang til med samme overskridelse før det ville lønnet seg og valgt dette utstyret. :)

1
FredPerry Følge med på veien når man kjører?

Jeg kan fint se en blir sløvere til det med slik cc. Spesielt activ som en bare kan sette til F.eks 80.

Havner bak en bil som ligger i 70. Så blir det 70 sone, og bilen foran tar av. Og en fortsetter.

Bilen er har da ingen foran seg, og står til 80. Vil da øke til 80. Fører tenker ikke på det for dem har kanskje ligget i 70 som er fartsgrensen i 10-15 minutter. Og økningen er jo normal, for bilen som svingte av. Den senka jo hastigheten før han gjorde det, så sjåføren forventer en økning. Tenker overhodet ikke på dette. og tusler av gårde i 80, selv om det er 70.

Sløvt ja, men en venner seg fort til og overlate ting til teknikken som er tilgjengelig. Fortgjort i slik situasjon og glemme hva en satt cc til i første omgang.

1

Burde bare punget ut 3400 kr for speed limit info når jeg kjøpte bilen :(

Kjøp en Garmin med fotoboksvasler og fartsgrense info mens du venter på neste gang du er i posisjon til å krysse av i ekstra utstyrslisten

1

Det som er litt morsomt, det er jo å se folk flire av alle zombifilmene som er så populære nå om dagene, og avfeid dem som tåpelige og urealistisk sci-fi/skrekkfilmer med ingen hold i seg. Men de samme folkene har enda ikke fått med seg at jorden og menneskeheten faktisk allerede har vært utsatt for en zombiinvasjon..... og tapt.

1
asteryx Ganske fint med fartsgrensevisning, spesielt i kombinasjon med HUD. Etter å ha hatt dette i F11 leiebil i fjor sommer stod det høyt på lista over prioritert utstyr ved kjøp av min...

Riktignok hender det at den fanger opp et skilt på en parallell sidevei eller avkjørsel, men da er det som regel en lavere grense, og dermed ufarlig.

Noen som har erfaring om systemet kan "overse" noen skilt ?

dvs. kan en stole 100% på systemet og legge seg på max. "bonus-hastighet" uten å risikere førerkort..?

1
trew [sitat…] Noen som har erfaring om systemet kan "overse" noen skilt ? dvs. kan en stole 100% på systemet og legge seg på max. "bonus-hastighet" uten å risikere førerkort..?

På sommerføre vil jeg si "tja". Har foreløpig ikke opplevd at grensen er vist for høy, men jeg har bare kjørt 5000km foreløpig.

Etter dagens vintervær kan jeg derimot melde at systemet sliter voldsomt, og jeg opplevde at den leiste feil både i positiv og negativ retning. Usikker på om det er snødekte skilt eller snødekt rute som vår årsaken, men mistenker egentlig det siste.

Konklusjon: Førerkortet ditt må du fortsatt passe på selv.

1

Volvo sin fartsgrensevisning er litt morsom ( 14' V60 ). Med noen anledninger virket den usikker - da dukket like så godt profilbildet mitt opp i infoskjermen. Fin løsning !

1
trew [sitat…] Noen som har erfaring om systemet kan "overse" noen skilt ? dvs. kan en stole 100% på systemet og legge seg på max. "bonus-hastighet" uten å risikere førerkort..?

Noen som har erfaring om systemet kan "overse" noen skilt ?

Jeg har kjørt med dette i 2 år. Virker ikke 100%. Leser bl.a av fartsgrensekiltene bak på utenlandske busser av og til. Litt artig å få beskjed om 90 eller 100 midt i byen. Leser også av andre skilt med tall noen ganger som fartsgrense. Dersom man stopper bilen, for trafikk eller fotgjengere, glemmer den fartsgrensen.

1

Lignende innlegg

Bil Tradem Publisert

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
0 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...