1. En langvarig husarrest, noe som tydeligvis ikke har skjedd her siden gutten er på veien igjen med en gang.

2. Bedt alt av naboer/slekt om å oppbevare nøkler trygt, og ikke la bilen gå på tomgang. Går han inn til folk for å stjele nøkler har de et tilleggsproblem.

3. Hvordan er det med tv-underholdningen i hjemmet tro? Mye GTA på gutten kanskje... Dette slår jo først som en humoristisk sak, men en 10-åring bak rattet er det veldig kort vei til å drepe seg selv/andre i 80 km/t på en Europavei.

Som liten åpnet jeg bilen på døren i fart(i protest for noe sikkert), det ble en ordentlig alvorsprat, og jeg gjorde ikke det noe mer.

Vanskelig å vurdere noe slikt når man ikke kjenner familien/gutten, men å søke profesjonell hjelp er nok aldri dumt.

2

Folk må slutte å sette fra seg bilen med nøklene i. Problem solved.

Bander fra Øst-Europa kan jo bare håve inn så mange biler de gidder dersom de tar et raid i grisgrendte strøk av landet hvor folk konsekvent ikke låser bilene sine.

2
Andriken Kjørte min fars K70 da jeg var 11. Kjørte Sunbeam da jeg var 13. Krasjet en 77 Audi 100 da jeg var 16. Møtte en tysk bobil. Sånn er livet.

Sånn er livet.

På de glade 90-tallet både sloddet, harvet og tromlet jeg på gården til foreldrene mine etter skoletid fra jeg var 9 år og utover. De eneste gangene jeg var innom huset var når jeg ble sulten eller måtte på do. "Regelen" var at jeg kunne kjøre helt til det begynte å bli tomt for diesel, men etter å ha sett pappa fylle nok ganger lærte jeg meg raskt å gjøre det selv..

En bieffekt av dette var at jeg et par uker i året hadde "gyldig" grunn til å være oppe lenger enn leggetiden min. Pappa var også ganske fornøyd med den løsningen.

2

Det er da en veldig stor forskjell på kjøring på gårdsplassen og på offentlig vei. Min første biltur på over en time var når jeg var 11 år, så sitter vel litt i glasshus selv. Men da satt Pappa i baksete. Skjedde dog på lukket område, inne på en gård. Litt større enn norske gårder, en times kjøretur var i ene hjørnet av gården.

2

Det der vil nok bli en artig historie å fortelle i bryllupet hans, men inntil da ville jeg låst inn bilnøklene i en safe.

1

La oss si at dette hadde vært deres barn, hvordan hadde dere fått dette til å bli siste gang?

Finn frem spanskrøret, et par raske smekk på fingrene så skjønner gutten alvoret.

Ellers har vel neppe vedkommende lært seg å kjøre bil på egenhånd. Her er det vel mest sannsynlig en far som har latt poden kjøre bil under kontrollerte forhold. Men det sier selvfølgelig historien ingenting om. Det er jo samfunnet som har ansvar for barnas oppdragelse i dag.

1
Superion 1. En langvarig husarrest, noe som tydeligvis ikke har skjedd her siden gutten er på veien igjen med en gang. 2. Bedt alt av naboer/slekt om å oppbevare nøkler trygt, og ikke la bi...

Dette slår jo først som en humoristisk sak, men en 10-åring bak rattet er det veldig kort vei til å drepe seg selv/andre i 80 km/t på en Europavei.

Egentlig ganske alvorlige greier dette. På den første turen står han opp midt på natta, tar halvsøsteren på 18 måneder med seg i bilen. Planlegger å kjøre fra Dokka til Valdres, men ender i grøfta etter ca 1 mil.

Vi ser kanskje bare toppen på isfjellet her. Ved siden av sperrene som mangler, så vaker det nok i bakgrunnen at han er ukomfortabel med at familien har flyttet fra Valdres til Dokka, mens biologisk mor og alle besteforeldre bor igjen i Valdres.

1

Kjørte min fars K70 da jeg var 11. Kjørte Sunbeam da jeg var 13. Krasjet en 77 Audi 100 da jeg var 16. Møtte en tysk bobil. Sånn er livet.

1
MirianOlsen Ukomfortabel med å flytte til Dokka, sier du? Da tenker du på feil gutt. Å flytte til et kjøpt hus er et av de bedre tingene som har skjedd gutten, besteforeldre er maks 40 minutte...

Ukomfortabel med å flytte til Dokka, sier du?

Går ut fra at du som er gift med guttens far kjenner situasjonen bedre enn meg! Det eneste jeg vet er han hadde en plan om å kjøre til bestemor. Ifølge det han selv hadde sagt til politiet og som igjen brakte dette videre til avisen. Men så er det jo ikke alltid at avisene gjengir alt korrekt heller da.

1

La oss si at dette hadde vært deres barn, hvordan hadde dere fått dette til å bli siste gang?

Ved å lære barnet om rett og galt fra fødsel av. Én gang kan skje, men når det blir gjentakende er det noe i oppdragelsen som ikke helt sitter. Gang nr 2 VET gutten at han gjør noe galt...

1

Uten sammenligning forøvrig: jeg "øvelseskjørte" 17 år gml med mamma og lillesøster i bilen når vi skulle på helgeturer, 5timers tur. Mamma syntes visst det var bedre jeg kjørte enn henne, vinterføre og alt.

Fra 10 års alder satt jeg på fanget til både far og farfar og "øvelseskjørte" på en lokal gruset småflyplass.

Kolliderte min første gang som 14 åring. Etter det ble det en liten pause og pappa reparerte aldri bulken som en remainder, bilen var 3 mndr gml. Pappa selv, falt ut av en boble og kjørte over seg selv som 7-åring.. Som 15-16 åring måtte han kjøre lastebilen tilbake til jobben da sjåføren var dritings.

Farfar kjørte motorsykkel fra 11 års alder. Kjøpte sin første bil, en Ford V8, som 15 åring og gjemte den unna for tyskerne.

Oldefar kjøpte etter sigende Nord-Norges 2. bil, en Dodge lastebil. Tror det var 1910-14 modell. Har et steds bilde liggende.

Av slektshistorien kan man vel konkludere med at det blir ingen el-bil på meg. Hybrid muligens

1
Laster...