Bil esc

Innlegg

Bil

BilenBrum

Ny bil :)

Da ble det ingen TT som jeg fablet om som nr 2-bil i tillegg til Q7`en i tidligere tråder. Fornuften seiret og det endte opp med en A3 sedan, 150 TDI Quattro.

Som vanlig gikk jeg berserk på utstyrslista og kryssa av for det meste, Virtual cocpit, media Connect, skinn, LED-lys, panoramasoltak, S-Line, sideassist+laneassist og alt det der :)

Bestilte bilen samme dag som det ble åpnet for bestilling av 2017-modell facelift så dette blir da en av de første i Norge og ventetiden er snart over, skal bli levert ca i midten av august. Det gledes :)

4
34 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Gratulerer med kompaktklassens peneste bil! Fint utstyr du har tatt også. Det viktigste: Hva slags farge?

Da har du to ordentlige biler i parken.

1

Veldig fin bil, gratulerer! Hadde valgt en annen motor, men det får bli en smakssak :-)

1

Fin bil!

Kjørbare og avanserte TDI-motorer selv om heller ikke jeg har slik motor som primærvalg.

Gratulerer!

1

Gratulerer med herlig bil! Som Ferrek sier; klassens vakreste. Vi byttet en gammel A4 quattro og hadde lyst på ny quattro, men med bensin og automat var det bare 180 hk som var tilgjengelig. Hadde kanskje valgt diesel hvis vi hadde hatt mer langkjøring. Her i huset blir vi bare mer og mer glad i den.

1

Motorvalget var enkelt da dette foreløpig er eneste motor som leveres i kombinasjon manuell/quattro. Har etpar tenåringsdøtre som skal øvelseskjøre så manuell var et av kriteriene fra begynnelsen av.

Valgte Daytonagrå som er en farge jeg har beundret lenge. Selgeren overtalte meg da til 18" dobbelekede felger med kontrastgrå, noe han hadde solgt i kombinasjon med Daytonagrå på en A4 nylig, og det skulle være usedvanlig lekkert, så er veldig spent på å se det.

Har alltid syntes A3 Sportsback har sett litt "stusselig" ut, men sedanmodellen syns jeg er veldig lekker.

Leste nylig en test av A3 sedan hvor de lurte på hvem som egentlig var målgruppen for en slik bil. Den var for liten til familiebil og for dyr for nyetablerte.

Men for oss er den i alle fall perfekt som nr2-bil. Plass nok til å kjøres av stort sett en person, og plass til flere om behovet skulle være der. Jentene har noe å øve med, og sist men ikke minst; "far sjøl" har fått en lekker bil proppet med utstyr og ny teknologi :) Men noe billigbil ble det ikke, passerte halvmillionen med god margin.

3
BilenBrum Motorvalget var enkelt da dette foreløpig er eneste motor som leveres i kombinasjon manuell/quattro. Har etpar tenåringsdøtre som skal øvelseskjøre så manuell var et av kriteriene...

Motorvalget var enkelt da dette foreløpig er eneste motor som leveres i kombinasjon manuell/quattro.

Ikke den eneste. S3 sedan leveres både med manuell og DSG. Men det hadde selvsagt vært en voldsom overdrivelse i en bil som skal fungere som en trene-på-å-kjøre-bil.

Daytonagrå er en flott farge (i sollys).

2

Joda du har så rett idet, men S3 var ikke i tankene mine, det ville som du sier vært en smule overkill :)

Men på TT som jeg fablet om først var det enda mere begrenset, da måtte jeg enten ofre quattro eller gå opp til TTS for å få manuell kasse...

1
BilenBrum Motorvalget var enkelt da dette foreløpig er eneste motor som leveres i kombinasjon manuell/quattro. Har etpar tenåringsdøtre som skal øvelseskjøre så manuell var et av kriteriene...

Har etpar tenåringsdøtre som skal øvelseskjøre så manuell var et av kriteriene fra begynnelsen av

Tenåringene kommer til å digge den. Her er det slåssing hver gang noen skal ut og kjøre. En liten og rask bil som gir skikkelig godfølelse å kjøre.

Skjønner ikke helt den som konkluderer med at den ikke har et marked. Dette er en bil i Golf-klassen og blir naturligvis for liten for en stor familie. Prisen kan sikkert variere fra kr 350-550.000 alt etter hvor mye utstyr man ønsker seg, men på sitt rimeligste er den ikke så mye dyrere enn Golf.

1
VGstig [sitat…] Tenåringene kommer til å digge den. Her er det slåssing hver gang noen skal ut og kjøre. En liten og rask bil som gir skikkelig godfølelse å kjøre. Skjønner ikke helt den...

Igjen dette med størrelse og plassbehov: Folk har med seg altfor mye ting: Man burde anskaffe et sett med gode kofferter som passer akkurat i bilen, og så burde hver persom tildeles ėn eller flere av disse.

(Skal man være som sneglen og ha med huset på tur fær det bli HR-V med tung tilhengerlass som enkelt og elegant smetter seg forbi trafikken opp de lange, bratte bakkene.)

Ellera burde det være veldig fin clutchbetjening på denne, jef har lyst til å ri en slik selv!

1
Iseran2770 Politikere og "eksperter" påstår at det må bygges flere mindre leiligheter i Oslo for å få stabilisert prisene. Det er litt oppsiktsvekkende når det nå bygges 3-roms på rett over 5...

Det er litt oppsiktsvekkende når det nå bygges 3-roms på rett over 50 m2. Da kan man forestille seg hvor stor stuen er.

Men hvor stor stue trenger man egentlig i en 2-3 roms leilighet hvis man ser bort i fra kanskje noen få ganger i løpet av et år?

Blir litt som om du skulle kjøpe deg en stor bil for å kunne kjøre 5 personer på tur 2 ganger i året. Det gidder ikke jeg, og det tror jeg heller ikke du gjør.

1
nometalhorse [sitat…] Men hvor stor stue trenger man egentlig i en 2-3 roms leilighet hvis man ser bort i fra kanskje noen få ganger i løpet av et år? Blir litt som om du skulle kjøpe deg en st...

I en 3-roms kan det bo 3 personer, da er 20 m2 stue inkludert kjøkken voldsomt lite.

Jeg vil ikke ha en stor tung bil fordi det kan være praktisk 1-2 ganger i året. Mens det er mange ulemper med en stor tung bil klarer jeg ikke å se noen ulemper med å ha en stue med normal størrelse.

2
nometalhorse [sitat…] Den er vel omtrent ingen reelle konkurrenter til A3 sedan så bare det tilsier at det du sier stemmer. ;-) Men jeg er enig i at den er pen.

Den er vel omtrent ingen reelle konkurrenter til A3 sedan så bare det tilsier at det du sier stemmer. ;-)

Du har jo Mazda 3 sedan, og den synes jeg er vesentlig penere design, uten at A3 sedan er stygg på noen måter. A3 sedanen er jo klassisk Audi. Pen og safe, men kjedelig.

1
Iseran2770 I en 3-roms kan det bo 3 personer, da er 20 m2 stue inkludert kjøkken voldsomt lite. Jeg vil ikke ha en stor tung bil fordi det kan være praktisk 1-2 ganger i året. Mens det er man...

Mens det er mange ulemper med en stor tung bil klarer jeg ikke å se noen ulemper med å ha en stue med normal størrelse.

Vel, siden moderne og urbane folk i stor grad har kastet ut TV'en og erstattet den med smartelefoner. Og når man i tillegg nå hovedsaklig kommuniserer via sosiale medium på mobile plattformer, så trenger man jo ikke rom som plass til mer enn en person. Dermed trenger man jo ikke stuen å være stor.

Og om det skulle være tid for "TV-titting" i familien, så stuer jo bare folk der det er plass til dem. F-eks en på stua, en på soverommet, en på dass og så streamer man jo bare sendingen over WiFi'en.

:-)

Nei, i en litt mer seriøs tone, jeg sliter rett og slett med å fatte at folk ønsker å ha boliger på størrelse med et hotellrom av litt større størrelse. Mange økonomer skjønner ikke helt hvorfor vanlige folk er villige til å finansiere ferie via kreditt. Jeg har ikke så store problemer med å skjønne det. For det å ha en leilighet som er på størrelse med gutte-/jenterommet de vokste opp i, så er det jo ikke rart at folk vil ut av leiligheten så ofte som mulig.

1
Ribba [sitat…] Du har jo Mazda 3 sedan, og den synes jeg er vesentlig penere design, uten at A3 sedan er stygg på noen måter. A3 sedanen er jo klassisk Audi. Pen og safe, men kjedelig.

Mazda 3 sedan

Den første bilen på parkeringsplassen i dagtidlig var en rød CX-3, og den har allerede vakt mye oppmerksomhet. Jeg syns Mazda treffer bra med designet for tiden, men mangler det store utvalget av motorer. Etter min mening har både Mazda 3 sedan og A3 sedan den lille x-faktoren. Med 150 hester i såpass lette biler holder man greit følge med de fleste andre i trafikken.

1
Iseran2770 I en 3-roms kan det bo 3 personer, da er 20 m2 stue inkludert kjøkken voldsomt lite. Jeg vil ikke ha en stor tung bil fordi det kan være praktisk 1-2 ganger i året. Mens det er man...

klarer jeg ikke å se noen ulemper med å ha en stue med normal størrelse.

Det hjørnet av stua jeg bruker er langt under 8 kvadrat, to sofaer, tv, peis og stort panoramavindu mot sjøen. Resten av stua brukes hvis jeg har fler enn 3 gjester.

Med 160 kvadrat per person tipper jeg at jeg ligger høyt på plass, men i praksis bruker jeg 60 kvadrat + 40 kvadrat som bodplass til sportsutstyr.

Grattis med fin bil til trådstarter forresten, ser vi er litt off topic her.

1

Lignende innlegg

Bil MartinwetlesM Siste svar

Lading av Passat GTE hybrid.

Hei. Jeg har en ladbar hybrid, men for at jeg skal kunne lade den, må jeg bruke en skjøteledning. Jeg har lest alle advarsler der ute om bruk av skjøteledning til elbil lading, men jeg ønsket å høre m...
1
1 svar
Bil Tradem Siste svar

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
1 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...