Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Tips til polish (poleringsmaskin) fjerne vaskeripe

Hallo godtfolk.

Har nylig kjøpt en bil med en del vaskeriper her og der, særlig på to av dørene. Er klar over at sånt kan poleres bort med maskin, så jeg har kjøpt en DA-poleringsmaskin og er klar til å yte en innsats. Men, hva slags polish bør jeg bruke til et sånt formål?

Jeg ønsker å få vekk mest mulig av vaskeriper og få et blankt sluttresultat. Men sånn x antall trinnprodukter er ikke så interessant. Autoglym Super Resin Polish er en fin polish, men er vel lite grad av slipemiddel i den og den inneholder jo en del filler, som gjør at et bra resultat blir borte etter noen regnskyll. Det samme gjelder vel for Maguars swirl x.

Så hva kan jeg evt bruke som man vet fungerer og som kanskje kan brukes på hele lakken? Gjerne noe som finnes i Norge også :) Bilen er forøvrig mørk (svart) metallic.

1
11 svar

11 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

aeroX

Jeg brukte Scholl S3 da jeg polerte foreldrene mine sin bil i forrige uke, den er ganske grov. Litt usikker på grovheten på putene jeg brukte. Det fikk vekk det meste av vaskeriper.

1

passat06

Det er tre ulike grovhetsgrader på polish, og tre ulike puter i denne pakken (pass også på at du får riktig diameter på putene om du kjøper, større enn bakplaten på maskinen).

Har kun tatt ett panel for å teste så langt. Etter å ha lest på detailersclub.no startet jeg med medium polish og medium pute. Dette tok en god del av ripene, men ikke alt. Skiftet derfor til grov polish på medium pute som fungerte bra på panelet jeg testet. Forventer at jeg må bruke grov polish på grov pute f eks nederst på kanalene. Trikset er å bruke "passe" grovhet for å lage minst mulig nye riper og slite minst mulig på lakken. Da jeg var fornøyd med ripefjerningen gikk jeg over med fin polish på fin pute for å fjerne evt merker etter den grove poleringen (hologrammer) og få ytterligere glans. Dette er i stor grad spørsmål om å prøve seg frem. Resultatet sjekkes i sollys eller LED-lys (i første omgang avslører lyset på mobilen en god del).

Voksen smøres bare på og buffes av igjen etter at du er ferdig å polere.

Husk også godt forarbeid i form av vasking inkl fjerning av asfalt og metallpartikler.

Som sagt så finnes tipsene på detailersclub.no.

1

Turbo_Benzina

Det var et bra tips, fant denne pakken du snakker om.

Regner da med at du kun går over med Menzerna og bruker de ulike grovhetsputene på nødvendige steder (og ikke hele bilen), og går så over bilen til slutt med vanlig polish/voks?

1

sl500

bruker de ulike grovhetsputene på nødvendige steder (og ikke hele bilen

Du må gå over hele bilen. Det trengs garantert.

Collinite 845 går for å ha lang holdbarhet men HD wax er nok strået vassere på det meste. På en annen side tror jeg få om ingen klarer å se forskjell når du er ferdig. Så kjør på med Collinite 845 og bruk pengene du sparer på skikklig håndvaskeutstyr så du slipper å sende bilen din inn i ripemaskinen på bensinstasjonen.

1

passat06

Da trenger du absolutt en korrigering av lakken. Dette vi fjerne vaskeripene i stedet for å fylle dem.

Jeg skal ta nr 2 bilen nå, kjøpte en pakke på bilnerden.no, med polish og puter i 3 ulike grovheter fra Menzerna og Uber. Legger deretter på voks Collinite 845, denne er billig og har veldig lang holdbarhet.

1

Turbo_Benzina

Bilen har vært lakkbehandlet tidligere (da den var helt ny i 2009), og har nok blitt lite polert. Jeg polerte den dog for en helg siden (for hånd), og den ble veldig blank og fin, men vaskeriper kom raskt tilbake da SRP stort sett gir glans og fyller ripene. Samtidig som holdbarheten er kort.

Skal dog ta en titt på sidene til detailersclub

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...