Bil esc

Innlegg

Bil

Turbo_Benzina

Tips til polish (poleringsmaskin) fjerne vaskeripe

Hallo godtfolk.

Har nylig kjøpt en bil med en del vaskeriper her og der, særlig på to av dørene. Er klar over at sånt kan poleres bort med maskin, så jeg har kjøpt en DA-poleringsmaskin og er klar til å yte en innsats. Men, hva slags polish bør jeg bruke til et sånt formål?

Jeg ønsker å få vekk mest mulig av vaskeriper og få et blankt sluttresultat. Men sånn x antall trinnprodukter er ikke så interessant. Autoglym Super Resin Polish er en fin polish, men er vel lite grad av slipemiddel i den og den inneholder jo en del filler, som gjør at et bra resultat blir borte etter noen regnskyll. Det samme gjelder vel for Maguars swirl x.

Så hva kan jeg evt bruke som man vet fungerer og som kanskje kan brukes på hele lakken? Gjerne noe som finnes i Norge også :) Bilen er forøvrig mørk (svart) metallic.

1
11 svar

Vil feks meguiars ultimate compound på DA-maskin, og til slutt autoglym Super Resin Polish eller en god voks være en winning combination?

1

Ultimate Compound er laget for bruk på DA maskin og fjærner lett vaskeriper. Swirl X er grovere enn Ultimate Compund.

Tror jeg hadde skvipet SRP og lagt på en voks isteden. Mest fordi det går mye fortere enn å kjøre et steg med SRP på maskin men kjøper du en bra wax er det ikke tvil hva som gir best resultat.

Jeg er glad i AG HD Wax selv om den er relativt dyr. Koster rundt 1000 lappen på Mekonomen men melder du deg inn i kundeklubben har de -25% på første kjøp.

Det er den desidert beste voksen jeg har brukt. Resultatet blir sykt bra og den er meget holdbar over tid. Bilen til samboeren beder som bare det etter 11 måneder. En krukke holder til 35-40 ganger så du kan jo spleise med en kompis eller no.

1

Ja den har jeg hørt om, og den skal jeg vurdere å kjøpe. Særlig glansen den gir og holdbarheten virker interessant.

Planen er da å bruke ultimate compound kun der jeg finner vaskeriper på bilen (med maskin) og deretter gå over hele bilen med en bra voks. Det er vel en god plan ? For det er vel neppe noe poeng å gå over med ultimate compound på hele bilen antar jeg når lakken er bra ellers...

1

Jeg er ganske sikker på at hele bilen din trenger en polering, ikke bare voks.

Det enkleste for deg er som foreslått over å gå inn på detailersclub.no og lese guidene der.

1

Bilen har vært lakkbehandlet tidligere (da den var helt ny i 2009), og har nok blitt lite polert. Jeg polerte den dog for en helg siden (for hånd), og den ble veldig blank og fin, men vaskeriper kom raskt tilbake da SRP stort sett gir glans og fyller ripene. Samtidig som holdbarheten er kort.

Skal dog ta en titt på sidene til detailersclub

1

Da trenger du absolutt en korrigering av lakken. Dette vi fjerne vaskeripene i stedet for å fylle dem.

Jeg skal ta nr 2 bilen nå, kjøpte en pakke på bilnerden.no, med polish og puter i 3 ulike grovheter fra Menzerna og Uber. Legger deretter på voks Collinite 845, denne er billig og har veldig lang holdbarhet.

1

Det var et bra tips, fant denne pakken du snakker om.

Regner da med at du kun går over med Menzerna og bruker de ulike grovhetsputene på nødvendige steder (og ikke hele bilen), og går så over bilen til slutt med vanlig polish/voks?

1

Det er tre ulike grovhetsgrader på polish, og tre ulike puter i denne pakken (pass også på at du får riktig diameter på putene om du kjøper, større enn bakplaten på maskinen).

Har kun tatt ett panel for å teste så langt. Etter å ha lest på detailersclub.no startet jeg med medium polish og medium pute. Dette tok en god del av ripene, men ikke alt. Skiftet derfor til grov polish på medium pute som fungerte bra på panelet jeg testet. Forventer at jeg må bruke grov polish på grov pute f eks nederst på kanalene. Trikset er å bruke "passe" grovhet for å lage minst mulig nye riper og slite minst mulig på lakken. Da jeg var fornøyd med ripefjerningen gikk jeg over med fin polish på fin pute for å fjerne evt merker etter den grove poleringen (hologrammer) og få ytterligere glans. Dette er i stor grad spørsmål om å prøve seg frem. Resultatet sjekkes i sollys eller LED-lys (i første omgang avslører lyset på mobilen en god del).

Voksen smøres bare på og buffes av igjen etter at du er ferdig å polere.

Husk også godt forarbeid i form av vasking inkl fjerning av asfalt og metallpartikler.

Som sagt så finnes tipsene på detailersclub.no.

1

Jeg brukte Scholl S3 da jeg polerte foreldrene mine sin bil i forrige uke, den er ganske grov. Litt usikker på grovheten på putene jeg brukte. Det fikk vekk det meste av vaskeriper.

1
Turbo_Benzina Det var et bra tips, fant denne pakken du snakker om. Regner da med at du kun går over med Menzerna og bruker de ulike grovhetsputene på nødvendige steder (og ikke hele bilen), og...

bruker de ulike grovhetsputene på nødvendige steder (og ikke hele bilen

Du må gå over hele bilen. Det trengs garantert.

Collinite 845 går for å ha lang holdbarhet men HD wax er nok strået vassere på det meste. På en annen side tror jeg få om ingen klarer å se forskjell når du er ferdig. Så kjør på med Collinite 845 og bruk pengene du sparer på skikklig håndvaskeutstyr så du slipper å sende bilen din inn i ripemaskinen på bensinstasjonen.

1

Lignende innlegg

Bil MLilet Siste svar

Kode vekk US-blink Audi a4 2012?

Hei! Jeg har en Audi a4 b8 2012 modell. Den har blinklys (us blink?) som lyser hele tiden, vart stoppet i teknisk kontroll og må vise bilen med dette fikset. Har vært innom et MECA verksted som ikke g...
1
1 svar
Bil MartinwetlesM Siste svar

Lading av Passat GTE hybrid.

Hei. Jeg har en ladbar hybrid, men for at jeg skal kunne lade den, må jeg bruke en skjøteledning. Jeg har lest alle advarsler der ute om bruk av skjøteledning til elbil lading, men jeg ønsket å høre m...
1
1 svar
Bil Tradem Siste svar

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
1 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Laster...