Bil esc

Innlegg

Bil

Jan

VGD/Bil. Underavdeling av Mensa

Jeg har nettopp skrevet om dette under man kan si mye om Tesla tråden. Da jeg ønsker at flest mulig skal se på dette, oppretter jeg en ny tråd.

Saken er den at jeg nettopp scrollet gjennom Brooms sak om den nye lekebilen fra Tesla. Diskusjonen under saken inneholdt ca 80 innlegg. Samtlige synes å være skrevet av tapere som ikke har fullført ungdomskolen og i dag lever som navere.

Sammenlignet med denne gjengen fremstår Vgd/bil som et forum for mensamedlemmer med interesse for bil.

Hvis noen orker, kan de sjekke selv. Dersom noen mer datakyndige leser dette, kan de lage en link.

5
67 svar
FredPerry [sitat…] Drømmen i Oslo er en Tesla med handicapbevis og diplomatskilter. Da snakker vi total parkeringsimmunitet.

Tesla med handicapbevis

Det minner meg om en hendelse jeg opplevde for en stund siden. På Haukeland sykehus er det en del HC plasser ved taxiholdeplassen som er utenfor bommen til parkeringsanlegget.

En Teslafører med HC bevis kjørte hvileløst omkring på jakt etter ledig plass. Han henvendte seg til meg med spørsmål om jeg visste om flere HC plasser. Jeg måtte beklage, og si at det ikke var flere plasser, men at det så ut som det var god plass inne i parkeringsanlegget. Jeg må innrømme at jeg slang litt med kjeften om at folk som hadde 800.000 å bruke på bil, burde ha råd til noen tiere i parkering. Jeg tilføyde også at det var ledig plass innenfor bommen som var nærmere inngangen enn HC plassene, så han trengte ikke bekymre seg for det.

Svaret var noe slikt som at det var utenkelig at han som hadde både elbil og hc kort skulle betale. Deretter kom det noen tirader om at han snart kom for sent til avtalen, og at sykehuset snarest burde opprette flere plasser for elbiler.

Jeg måtte beklage at dette lå utenfor en taxisjåførs mandat. Til slutt måtte han bite i det sure eplet og trekke billett i bommen.

4

Saken er den at jeg nettopp scrollet gjennom Brooms sak om den nye lekebilen fra Tesla. Diskusjonen under saken inneholdt ca 80 innlegg. Samtlige synes å være skrevet av tapere som ikke har fullført ungdomskolen og i dag lever som navere.

Sammenlignet med denne gjengen fremstår Vgd/bil som et forum for mensamedlemmer med interesse for bil.

Milde himmel!

Du overdrev sannelig ikke. Jeg følte meg plutselig "highbrow"!

2

Ett forum med så mye personangrep og lite sak vil jeg holde meg veldig langt unna. Liker tonen her på VGD bil.

Litt ironisk å kalle seg trolljeger og spammer forumet med angrep så er det verste trollet selv. Får håpe det er to personer.

2
En_ganske_snill_mann "Liker tonen her på VGD bil"? Det kan vi fort få gjort noe med...."Die VAG-fanboys!" "Tyske premiumbiler er for menn som må kompensere!" "Franske biler ruster og er skrot!" "Alfa-e...

Det kan vi fort få gjort noe med...."Die VAG-fanboys!" "Tyske premiumbiler er for menn som må kompensere!" "Franske biler ruster og er skrot!" "Alfa-eiere er anakronistiske skap-homser!" etc. etc.

Dette preller av oss intellektuelle!

2
En_ganske_snill_mann "Liker tonen her på VGD bil"? Det kan vi fort få gjort noe med...."Die VAG-fanboys!" "Tyske premiumbiler er for menn som må kompensere!" "Franske biler ruster og er skrot!" "Alfa-e...

."Die VAG-fanboys!" "Tyske premiumbiler er for menn som må kompensere!" "Franske biler ruster og er skrot!" "Alfa-eiere er anakronistiske skap-homser!" etc. etc.

Angående VAG:

- Deler leilighet med en som kjører A5 som firmabil. Den er ikke blant mine drømmebiler, men skal ærlig innrømme at den var mye mer behagelig å kjøre enn min egen. Dama har lånt bilen min et par ganger. Hu har ikke bil selv, men vet at moren hennes har en nyere A4. Hu har sagt flere ganger at hu syns Alfaen er mye mer stabil å kjøre i høy hastighet enn foreldrenes Audi. Jeg syns det var hyggelig sagt, men enten har hu en annen oppfatning enn meg, eller så er det noe galt med svigers sin Audi.

Angående franske biler og rust: - I min familie har vi de siste ti årene hatt Renault Megane, Megane ll, Megane lll, to stk. Laguna ll og Kangoo. Man kan si mye om franske biler, men akkurat rust er faktisk ikke noe problem med de.

Vi Bilägares rusttest bekrefter at dette er noe de har nesten overraskende god kustus på. Alfa Romeo, derimot.

Angående homofile: Kjenner ganske mange homofile, blant annet gjennom jobben. Det er ikke overdrevent mange av de som fremstår som store bilentusiaster, men det er spesielt en servitør i Color Line som overrasket meg stort med sitt bilvalg. Mann på 60+, 1,70 høy og tynn som en spiker, med leilighet på Skillebekk. Skikkelig frogner-snobb. Meget høye håndledd, og virkelig det jeg politisk ukorrekt vil kalle for en tante-homo.

Har sett han kjøre bil én gang, og hva var det han hadde valgt? GMC Yukon XL med bilhenger og firehjuling bakpå. "Du skjønner, moren min er så dårlig til beins nå. Jeg må ha en litt sånn røff bil så vi kommer over bekken på vei til hytta, vøttø."

2
Jan [sitat…] Det finnes ingen biler som er sære nok til å fylle tomrommet. I gamle dager var de store Citroenene, like sære, men nå som de til og med planlegger å legge fjæringssysteme...

Er helt enig i at VGD-bil fremstår som mer seriøst enn f.eks. Broom. Noen tråder på Broom kan være litt underholdende da; på sin egen, litt "tragikomiske" måte... Dersom man overser visse debattanter, kan også Broom sine tråder ha tilsnitt til seriøsitet. Men vil man ha litt fart i en tråd på Broom er det bare å nevne VAG eller Toyota, med et lite negativt tilsnitt, så braker det løs...

Når det gjelder Saab kjenner jeg faktisk flere tidligere Saabeiere som har gått over til Subaru. For et par av dem var det nok forhandler medvirkende (samme forhandler som hadde Saab har også Subaru) + at Subaru også er litt "sært" (på sin egen måte) + at det ikke er noe å si på fremkommeligheten.

En har gått over til Renault, en kjører V70 og en BMW 5 serie. En lege, som kjøpte en 9-5 av meg i 2008 (han bare måtte ha Saab), vet jeg kjøpte en av de siste nye 9-5 som ble solgt i Norge i 2011. Han tviholder nok på den så lenge som mulig.

Edit; en arkitekt, som jeg kjøpte en av mine RAV-4 av hadde visstnok alltid hatt Saab tidligere. Han kjøpte seg ny RAV-4 i 2008, og kjørte den i ca 9 måneder. Han skyldte på at kona ikke greide å finne noen sittestilling i RAVen, og at de derfor ville selge den igjen. Det hadde han helt sikkert rett i, men det skinte igjennom at han var langt fra fornøyd med RAVen selv også. Han hadde allerede kjøpt seg ny bil da han solgte RAVen; det stod allerede en XC70 i garasjen..

Jeg har også eid endel Saaber, og bortsett fra Citroen (selv om særpreget der er blitt vanskeligere og vanskeligere å oppdage), Subaru (som er litt sært, men som har et "forferdelig" interiør, og seter som ikke når Saab opp til ankelen en gang) er det ingen biler som er i nærheten av å tilby "totalpakka" som Saab representerte. Volvo V70 har intet særpreg, men har i hvertfall gode seter... Passat, som jeg kjører nå, har vel omtrent like mye særpreg som en Avensis (men Passaten har bedre seter da...)

2
rosmebraad Og mange av disse med dyre kjøkken ender opp med upraktiske greier, og har lite greie på mat og elendige kjøkkenferdigheter. Det blir å skryte av prisen. Jeg har sett flere dyre kj...

Og Miele er dessverre ikke noe gjennomgående kvalitetsmerke, de har adoptert altfor mye plast og Kinadeler.

Miele er altså Mercedes rundt årtusenskiftet.

For min del måtte jeg gått ut på kjøkkenet for å sjekke hva kjøleskapet heter, og det gidder jeg ikke akkurat nå. Er vel omtrent sånn Auris-eiere har det.

2

Så ut til at det var en temmelig inngrodd gjeng som "diskuterte" der. Men det var ikke bildiskusjon, de gikk direkte på personangrep før det rakk å diskuteres bil. Kanskje like greit.

1
Jan Jeg har mistanke om det. Sannsynligheten for at det skulle være to forskjellige personer er svært liten. Begge har noe aggressive tendenser.

Begge har noe aggressive tendenser.

Tja, men han/hun er nå ikke akkurat alene om å være litt aggressive. Flere av oss er jo det, meg inkludert :-)

Men her på VGD bil, så har jo ikke han/hun kommet med noen direkte nedsettende kommentarer her på VGD slik som i kommentarfeltet i Broom, i alle fall ikke i de diskusjonene jeg har hatt med Trolljegern. Det jeg har hatt å utsette på han/hun der, det har først og fremst vært uenighet angående argumenteringen hans/hennes.

Bort sett fra det, så har oppførselen vært sivilisert og til og med litt konflikt sky. Så jeg ville faktisk trudd at det dreide seg om to forskjellige personer, selv om ca samme navn (Trolljegern vs Trolljegeren) og akkurat (?) samme profilbildet er benyttet og begge velger å diskutere bil.

Men om det er to forskjellige personer, så er det jo en litt "morsom" tilfeldighet.

1
Forfun Ett forum med så mye personangrep og lite sak vil jeg holde meg veldig langt unna. Liker tonen her på VGD bil. Litt ironisk å kalle seg trolljeger og spammer forumet med angrep så...

"Liker tonen her på VGD bil"?

Det kan vi fort få gjort noe med...."Die VAG-fanboys!" "Tyske premiumbiler er for menn som må kompensere!" "Franske biler ruster og er skrot!" "Alfa-eiere er anakronistiske skap-homser!" etc. etc.

1

Neimen, så hyggelig. VGD Bil, det intellektuelle forum. Jeg kan godt være med på det, altså. Nå er det jo gjerne litt spesielle typer som kjører Citroën også, hva tok egentlig over for SAAB som arkitekt-/forskerbil?

1
piezo Neimen, så hyggelig. VGD Bil, det intellektuelle forum. Jeg kan godt være med på det, altså. Nå er det jo gjerne litt spesielle typer som kjører Citroën også, hva tok egentlig over...

Nå er det jo gjerne litt spesielle typer som kjører Citroën også, hva tok egentlig over for SAAB som arkitekt-/forskerbil?

Ingen ting. Vi ble mer eller mindre tvunget til å gå over til BMW, som Clarkson påpekte i Top Gear sin Saab-hyllest-episode.

1

Lignende innlegg

Bil MLilet Siste svar

Kode vekk US-blink Audi a4 2012?

Hei! Jeg har en Audi a4 b8 2012 modell. Den har blinklys (us blink?) som lyser hele tiden, vart stoppet i teknisk kontroll og må vise bilen med dette fikset. Har vært innom et MECA verksted som ikke g...
1
1 svar
Bil MartinwetlesM Siste svar

Lading av Passat GTE hybrid.

Hei. Jeg har en ladbar hybrid, men for at jeg skal kunne lade den, må jeg bruke en skjøteledning. Jeg har lest alle advarsler der ute om bruk av skjøteledning til elbil lading, men jeg ønsket å høre m...
1
1 svar
Bil Tradem Siste svar

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
1 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Laster...