Tror det blir M5. S8 blir for stor. Hadde det vært RS6 hadde jeg valgt den, pga quattro. Taxien ser jeg ingen grunn til å velge fremfor M5en. Kanskje med unntak av kvalitet? Innbiller meg at E60 M5 ikke er helt problemfri.

1

Vanskelig valg og høye priser!

Her slår bruktbilalarmene ut og jeg måtte ha sett grundig på bil, forhandler og garanti, og fått hjelp av godt verksted.

Gode bilder i M5-annonsen.

1

Jeg kunne fint hatt alle, men her er min rangering:

3. M5 er grom og kommende klassiker med sin V10 og spesielle utseende for 5-serie å være. Men det er ikke min type bil i samme grad som de andre her. Denne må ha spesielt fin farge, f eks Havanna braun eller en lekker grå eller svart for at jeg skal få øynene skikkelig opp. Den blir fort litt "rånete". Og tror nok motorene bruker olje og at bilene er mer skjøre enn f eks MB'n.

2. MB E-klasse er god å kjøre og ser bra ut som W211. Den har en av verdens klart herligste V8 motorer med både rå lyd og drag. Skikkelig deilig 6,2 liters selvpustende V8. Den er meget nære å bli mitt valg tross høyere pris. Prisen er uansett prutbar på slike biler.

1. Audi S8.

Lekker design, grom V10 og 4wd er årsaken til at jeg velger denne før de andre to. Alle bilene er raske nok, denne er "tregere", men jeg trenger ikke raskere bil enn dette. Jeg synes ikke den er for stor, er ikke så stor forskjell på en A8 og en A6. Går fint med Panamera i alle slags parkeringshus, så da går S8 fint også :-)

Men egentlig er S8 klassen over E 63 og M5. Så hadde S6 vært med ville jeg tatt Mercen. Om det var S 63, 760i og S8 ville valget vært vanskeligere.

1

Selv om jeg i en annen tråd har sagt at E60 holder seg forbasket godt ville jeg ikke valgt den som min personlige bil. Den er tøff, og motorlyden er noe helt eget, men alle historiene om SMG-kasser som går og en motor som kanskje er for avansert for sitt eget beste hadde gjort at ebay-kontoen min hadde gått varm.

S8 er tøff på sin måte. Ser disse fra tid til annen i hovedstaden, og det er stas når de gir på. Samtidig er det ikke til å komme unna for meg at den er diskré på en litt for kjedelig måte. Audi for ti år siden var designmessig fryktelig trauste greier, samtidig som de ofte kjøres på en veldig usympatisk måte. De er som den stille fyren som blir en totalt idiot på fylla. En sjenert bajas.

Der S8 og Audi anno 2006 var anonyme i sin blasshet, var E-klassen anonym på grunn av dens kvantitet. Har et lite soft spot for disse, rett og slett fordi de utseendemessig er enda nærmere sine taxi-brødre enn hva M5 er f.eks. en 520d. Skal det være anonymt, så får det være skikkelig anonymt. Jeg ville gått for AMG'en, fjernet alle emblemer og erstattet de med E270 cdi bakpå, trimmet den som pokker og latt V8-lyden blitt kastet veggimellom i Bogstadveien.

1

Tror nok jeg hadde gått for Audi S8 om jeg faktisk skulle måtte leve med den. Husker fadern sin A8 (riktignok) var relativt problemfri til godt over 200.000 km.

Om jeg skulle hatt en bil én uke uten forpliktelser så hadde det blitt M5.

1
Laster...