Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Tips til første bil

Jeg har fylt 18 og holder på med lappen. Leter derfor etter bil. Som en del andre gutter i min alder så vil jeg helst ha en bil med litt futt i seg. Har sett mest på BMW 3-serie E46, og da 320 og oppover. Den her f.eks http://m.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=78561131 - problemet er prisen, de fineste med lav km koster naturligvis mye, eller så blir det kjøpt med en gang. Har også tittet på BMW 1-serie og noen audier. For å kunne være kjapt ute når det kommer en fin ut på finn, så lurer jeg på om noen har tips om hva jeg bør være oppmerksom på, andres erfaring, eventuelle feil/problemer som er vanlig med disse bilene, eller andre biler dere ville anbefalt.

Litt ekstra info; ønsker manuelt gir, bensin/diesel har ikke så mye å si, ser etter biler mellom 40 000-70 000 kr

Takk på forhånd :-)

1
80 svar

80 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

passat06

Rosmebraad:

Den gangen jeg fikk min første bil gikk det visst an å "arve" bonus fra foreldre, så rett på full bonus her og. Og - bank i bordet - jeg har vært en svært god kunde hos forsikringsselskapene deretter...

2

rosmebraad

Samma her, det går stort sett i at man mater forsikringsselskapene med en del tusen i året, mot at de har minimale utgifter på meg.

1

Sillyspeed

Og "verdens beste bil" er vel en spøk eller en grov løgn :D

Ville ikke betalt 60000 kr, den er ikke sjelden, spesiell og har gått langt og er ikke strøken i lakken. Under 50 frognertiere.

2

InternalExile

Ville ikke betalt 60000 kr, den er ikke sjelden, spesiell og har gått langt og er ikke strøken i lakken. Under 50 frognertiere.

Jeg hadde enkelt valgt denne. Irriterer meg faktisk litt at jeg ikke har noen grunn til å kjøpe den.

4 år eldre, men ser minst 4 år nyere ut, halve km-stand og morsom bil å kjøre.

Og til bare 40 tusen.

2

Sillyspeed

Hva skjedde med å hjelpe trådstarter om det han spurte om og ville ha? Jesus fucking christ.

Overordnede tips:

-Vedlikehold og historikk teller mer enn alder og kilometer

-Hold deg unna, hvis du klarer, typisk ungdomskjørte modeller. Finn deg en som er litt ukurrant (mhp motor, utstyr, farge osv) som er eid av en eldre herre med hatt, stokk og for mye penger

-Hvis du ikke er bilkyndig, få med deg en som kjenner merket/modellen. Be om NAF-test. E46 har problemer med lakkrust, så mye kan man vel si.

-Du trenger ikke stor motor for å kjøre fort. Du kan kjøre som en idiot selv med minste motor, men prøv å ikke gjør noen av delene ;)

2

Trolljegern

18-åringer vet ikke hva som er best for seg selv, derfor kommer vi med betraktninger han ikke har tenkt på.

Jesus fucking Christ.

2

ynnory

Jesus fucking Christ.

Var vel ikke mye motorisert på denne mannens tid!

Men saftig kommentar!

1

FredPerry

Som første partypooper vil jeg da stille spørsmålet, har du sjekket hva det koster å forsikre disse bilene?

Og så over til vervingen til menigheten, har du vurdert Alfa Romeo?

159. GT.

2

chrijo

@FredPerry

Har faktisk ikke sjekket det nei..

Skal ærlig si jeg ikke er stor fan av utseende til Alfa Romeoene, ihvertfall ikke de innen min prisklasse :)

1

lillegubben

159. GT.

Sjukt at den GTn der er diesel

1

Iseran2770

Spesielt siden den er registrert i 2006.

På slutten av 2006 måtte alle skynde seg å kjøpe bensinbil før Halvorsen-avgiften slo til fra 01.01 2007. Jeg fikk leveringen av min 2007 335i flyttet litt frem slik at den rakk å bli registrert i desember 2006.

1

Trolljegern

Nå kan man ikke avgjøre om seter er gode før man faktisk har sittet et par timer bak rattet i dem. Blindtester er altså helt umulig da de fleste nye biler i dag har greie seter når man setter seg, er først etter en stund at du har merket hvordan de faktisk er.

Og jeg tviler ikke på at RSen din har fantastiske seter mtp at det er Recaro. "Premium"merker er ikke automatisk synonymt med gode seter, men de kan gjerne tilby bedre seter.

1

Ribba

Og jeg tviler ikke på at RSen din har fantastiske seter mtp at det er Recaro. "Premium"merker er ikke automatisk synonymt med gode seter, men de kan gjerne tilby bedre seter.

Det er gode seter, og de passer meg helt utmerket. Men du og andre som er lengre i bena og ønsker å kunne forelenge sitteputen, det er jo en mulighet for at dere ikke finne dere helt til rette. Dog har jeg ikke hørt noen nevne det i de utallige testene jeg har lest og sett.

RS er en bil som det har blitt spart på i mange plasser på utstyrsfronten, mye grunnet påkostet drivlinje. For ST'en, som også har Recaro-seter, den ser ut til å ha bedre seter for personer med lengre ben enn det RS'en har. For der får du ikke bare elektrisk justerbare seter, men det ser også ut som du kan dra fram den framre delen av sitteputen, slik du liker å ha det.

Ellers trenger jeg vel ikke å nevne at folk som klær t-skorter med påskriften "bred last", heller nok ikke akkurat vil trives for godt i setene på Forden. For uten noen form for muligheter til å justere sidevakene, så kan det nok bli veldig, veldig trangt.

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...