Bil esc

Innlegg

Bil

Stoelsvik

Volkswagen praksis for registerreim bytte

Min Golf IV 2002 modell med kilometerstand rundt 199 000 endte opp med ødelagte ventiler og havarert motor i og med løpe- og strammehjulet som skal ha kilt seg og ødelagt registerreimen.

Bilen har alltid vært på service hos merkeverkstedet, men registerreim bytte ble gjort hos Snap Drive i oktober 2008 på kilometerstand 111 695.

Snap Drive har i anledning havariet fortalt meg at de praktiserer en 5 års regel med registerreim bytte på denne type bil etter 5 år eventuelt 120 000 kilometer dersom kjørelengden nås før de 5 årene, og hvorav 5 års regelen praktiseres i og med den mulige morkenheten i registerreimen.

Merkeverkstedene derimot praktiserer ikke den samme 5 års regelen lenger. Servicemarkedslederen har fortalt meg at praktisen ble stoppet for rundt 10 år siden, i og med en oppdatert verkstedslitteratur fra VW fabrikken, og de etterser nå istedet tilstanden på registerreimen.

Jeg er nå i krangel med merkeverkstedet og importør Harald A. Møller om den nå manglende praksisen deres som resulterte i den nå unødvendig havarerte motoren. Det at bilen idag hadde vært i kjørbar stand dersom den istedet hadde vært på service hos Snap Drive forblir kun tullete.

Hverken merkeverkstedet eller importøren ønsker å komme med noen detaljert redegjørelse rundt den tidligere praksisen. Importøren henviser bare til merkeverkstedet, og merkeverkstedet kommer ikke med noen begrunnelse for hvorfor praksisen egentlig ble stoppet. En merkeverksteds kundebehandler (som antas å ha forsnakket seg) har fortalt meg at importøren kom med instruksene om å stoppe praksisen for med det å slippe en mengde mas fra bileiere som kranglet på at registerreimen burde vare lenger.

Finnes det noen på forumet her med kjennskap til merkeverkstedenes tidligere praksis med bruk av 5 års regelen? Når tid ble praksisen egentlig stoppet? Og hva var den egentlige begrunnelsen for den gang å stoppe den?

1
131 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hva har merkeverkstedet og importør og gjøre med dette? Det er jo du selv som har valgt og kjøre rundt med en gammel reim, selv om stedet som byttet den sist jo anbefaler 5 år. som du solid har overskredet

Uansett er alt av garantier og alt mulig rart long gone, så du har en syltynn sak, om ikke en sak i det hele tatt.

Hva merkeverkstedet faktisk anbefaler/praktiseres er også irrelevant da dette er langt utenfor eventuelle garantier, enten kjedens egen eller norsk lov

Sorry, men her bør du vel ta ansvar selv om litt manglende vedlikehold

1

Mine mangeårige besøk hos merkeverkstedet med alt av reparasjoner og service er gjort i troen på at bilen ble ivaretatt på en best mulig måte med den best mulige praksis og det best mulige tekniske tilsyn. Sannheten viser seg beklageligvis nå å være en helt annen. Det at bilen idag hadde vært i kjørbar stand dersom den hadde vært på service eksempelvis hos Snap Drive istedet forblir kun tullete. Så lenge som en som bileier følger opp absolutt alt av service så må det ikke være opp til bileieren selv å måtte tenke på at registerreimen egentlig burde ha blitt byttet.

1

Så lenge som en som bileier følger opp absolutt alt av service så må det heller ikke være opp til bileieren selv å måtte kontakte Volkswagen fabrikken eventuelt importøren og be dem komme opp med bedre instrukser for den daglige vedlikeholds praksisen rundt om på merkeverkstedene.

1
Someone Hva har merkeverkstedet og importør og gjøre med dette? Det er jo du selv som har valgt og kjøre rundt med en gammel reim, selv om stedet som byttet den sist jo anbefaler 5 år. som...

Hva har merkeverkstedet og importør og gjøre med dette? Det er jo du selv som har valgt og kjøre rundt med en gammel reim, selv om stedet som byttet den sist jo anbefaler 5 år. som du solid har overskredet

Nja, slik jeg leser trådstarters innlegg var vel nettopp poenget at Volkswagen hadde sluttet å praktisere en "5-års regel" og at han hadde forholdt seg til det. Og da blir det ikke så relevant hva et ikke-merkeverksted på et tidligere tidspunkt hadde sagt. Dvs. når man nå vet fasiten er det lett å si at Snapdrives råd var det beste tross alt, men man kan vel vanskelig bebreides for å forholde seg til det vedlikeholdsregimet som anbefales av merkeverksted.

1

Jeg har absolutt ingen forståelse for at VW fabrikken i sin tid kom med instruksene om å stoppe praksisen med 5 års regelen. Registerreimen er som ferskvare å regne i og med gummien i den. Med den mulige morkenheten så må 5 års regelen nødvendigvis gjeninnføres for med det å slippe å måtte se flere frustrerte bileiere med unødvendig havarerte motorer. Dersom dagens praksis hadde vært inneholdende 5 års regelen så hadde registerreimen, løpe- og strammehjulet og vannpumpen på bilen min vært byttet for andre gang for hele 3 år siden, og bilen hadde med det vært i kjørbar stand idag.

Det at VW fabrikken, importøren og de mange merkeverkstedene ikke tar inn over seg den manglende praksisen, men istedet lar vedlikeholdet og den tekniske tilstanden på registerreimen bli som Lotto å regne med mulige resulterende motorhavarier langs veiene, er intet annet enn kun direkte provoserende. Siste ord i denne saken er følgelig ikke sagt før de nevnte aktørene tar innover seg alvoret i saken.

1

Finnes det noen på forumet her med kjennskap til merkeverkstedenes tidligere praksis med bruk av 5 års regelen? Når tid ble praksisen egentlig stoppet? Og hva var den egentlige begrunnelsen for den gang å stoppe den?

[VW](</forbruker/bil/tema/1831047/tittel/How%20often should I change my cambelt? We recommend a cambelt change interval of five years for all Volkswagen vehicles registered on or after 1 September 2009 (59-plate onwards). For vehicles registered prior to this (09-plate and older) we recommend the interval is four years for a cambelt change.>) Uk gir deg og Harald Møller ett klart svar.

Sitat:

We recommend a cambelt change interval of five years for all Volkswagen vehicles registered on or after 1 September 2009 (59-plate onwards). For vehicles registered prior to this (09-plate and older) we recommend the interval is four years for a cambelt change.

1

løpe- og strammehjulet som skal ha kilt seg og ødelagt registerreimen.

Hvis dette er riktig så har jo denne saken minst to sider. Løpe og strammehjul har jo ikke datobegrensning men skal holde minst 120 000 km med god margin i ditt tilfelle. Har disse delene vært av riktig kvalitet? Eller har de feilet fordi reimen ikke har vært 100% riktig strammet?

Det er jo fint for verkstedet som har montert de å anbefale 5 års intervaler fordi de da sliper å stå til ansvar. Kunden har 5 års reklamsjonsrett etter loven om håndverkstjenester og verkstedet er selv dekket av kjøpsloven i 5 år som gir de rett til å reklamere til sin levrandør hvis det er for lav kvalitet på delene som er brukt.

2
Stoelsvik Jeg har absolutt ingen forståelse for at VW fabrikken i sin tid kom med instruksene om å stoppe praksisen med 5 års regelen. Registerreimen er som ferskvare å regne i og med gummie...

Jeg har absolutt ingen forståelse for at VW fabrikken i sin tid kom med instruksene om å stoppe praksisen med 5 års regelen. Registerreimen er som ferskvare å regne i og med gummien i den. Med den mulige morkenheten så må 5 års regelen nødvendigvis gjeninnføres for med det å slippe å måtte se flere frustrerte bileiere med unødvendig havarerte

Det er da ingen problem å produsere registerreimer som holder lengre enn 5 år uten å bli morkne. Noen biler har også vensentlig lengere årsbegrensninger i sine service program. Det kan være at VW har erfart at det ikke er noe problem med morkne reimer etter 5 år og at inspeksjon frem til 120 000km er tilstrekklig. For løpe og strammehjul er det jo antall kjørte kilometer som avgjør hvor lenge de går.

1

Shit happens. Du kan ikke forvente deg noen goodwill verken hos Møller eller Snapdrive i denne saken. Det er jo nesten 8 år siden du byttet reima.

At Møller burde foreslått bytte av reima, hvis du har servet bilen i henhold til servicehefte hos dem, har du sikkert rett i. Men det er langt derfra til at de tar ansvar for noe du byttet på et annet verksted for 8 år siden.

I og med at du benyttet et annet verksted, er ikke reimbyttet registrert i Møllers systemer heller.

Det var jo heller ikke reima som røk, men strammehjulet. Det vil altså si lageret i dette. Det er synd at en slik bagatell får så store følgeskader. Tenk deg at det var et hjullager i stedet. Da hadde du i heller ikke hatt noen sak.

Når man er bileier, er det lurt å sette seg inn i bilens behov selv også. I internettets tidsalder, er det ikke særlig vanskelig heller.

Dersom bilen din ellers er i god stand, er mitt tips å få tak i en brukt motor. Ellers får du trøste deg med at 14 år er vanlig alder for å gravlegge biler i de fleste andre land.

2
rosmebraad Svar til SL500: Jeg ville være meget påpasselig med riktig stramming av remmer. Jeg var borti en bil der (ene) multiremmen røk en uke etter at den hadde vært tatt av og på. Eneste...

Eneste gangen jeg har vært borti at rem har røket.

I løpet mine mange millioner km, har jeg aldri opplevd reimbrudd av noe slag. Selv ikke den gang bilene hadde v-reim. Da var det både billig og enkelt å bytte dette selv, så det var ingen grunn til å utsette dette.

Multireimer har de verkstedene jeg har brukt, passet på.

Når det gjelder registerreim, har jeg stort sett passet på selv, og ikke stolt på at verkstedet gjorde det. Mye på grunn av at bilene har hatt høy kjørelengde på kort tid. Når konsekvensen av forsømmelse i tillegg er så store, er det best å være våken.

1
sl500 [sitat…] Hvis dette er riktig så har jo denne saken minst to sider. Løpe og strammehjul har jo ikke datobegrensning men skal holde minst 120 000 km med god margin i ditt tilfelle....

Kunden har 5 års reklamsjonsrett etter loven om håndverkstjenester og verkstedet er selv dekket av kjøpsloven i 5 år som gir de rett til å reklamere til sin levrandør hvis det er for lav kvalitet på delene som er brukt.

Kjøpsloven gir i utgangspunktet to års reklamasjonsrett(i motsetning til forbrukerkjøpsloven som oftest gir fem). I B2B kjøp/salg er det helt vanlig med ett års garanti.

I min bransje(storkjøkken/restaurant) får vi ikke handlet med annet enn ett års reklamsjonsrett.

1
Torotto [sitat…] [VW](</forbruker/bil/tema/1831047/tittel/How%20often should I change my cambelt? We recommend a cambelt change interval of five years for all Volkswagen vehicles register...

We recommend a cambelt change interval of five years for all Volkswagen vehicles registered on or after 1 September 2009 (59-plate onwards). For vehicles registered prior to this (09-plate and older) we recommend the interval is four years for a cambelt change.

Volkswagen UK’s hjelpesider og deres svar på anbefalte skiftintervall er svært så interessant i denne sammenheng.

Se http://www.volkswagen.co.uk/need-help/owners/cambelt-changeImportør Harald A. Møller sier i sin epost til meg at de alltid forholder seg til vedlikeholds programmet som utgis av produsenten Volkswagen AG.

Hvordan kan det da ha seg at Volkswagen Norge har endt opp med se bort fra den tidligere 5 års regelen med registerreim bytte på denne type bil etter 5 år, mens Volkswagen UK den dag idag anbefaler at registerreimen byttes allerede etter 4 år?

En merkeverksteds kundebehandler som antas å ha forsnakket seg har fortalt meg at importøren kom med instruksene om å stoppe praksisen for med det å slippe en mengde mas fra bileiere som kranglet på at registerreimen burde vare lenger. Har Volkswagen UK historisk ikke hatt det samme maset fra de britiske bileierne opp igjennom tiden som Volkswagen Norge skal ha hatt det med de norske?

1
petterG [sitat…] Kjøpsloven gir i utgangspunktet to års reklamasjonsrett(i motsetning til forbrukerkjøpsloven som oftest gir fem). I B2B kjøp/salg er det helt vanlig med ett års garanti. I...

Juridisk har du nok rett. I praksis finnes det nok svært få importører/produsenter som leverer varer til andre bedrifter som selger varen videre til kunder som er beskyttet av forbrukerkjøpsloven som ikke dekker varen ut reklamsjonstiden til slutt bruker

1
Stoelsvik [sitat…] Volkswagen UK’s hjelpesider og deres svar på anbefalte skiftintervall er svært så interessant i denne sammenheng. Se http://www.volkswagen.co.uk/need-help/owners/cambelt-c...

Ja hør med Møller (og Forbrukerrådet!) hva de sier!

Men det er nå en gang slik at der er fem års reklamasjonsrett og når noe ryker etter åtte år er man langt unna: Hør hva praksis er.

Var du på servicer hos Møller og fikk høre at reim ikke skulle byttes? Sa de noe om når den skulle byttes?

1
Jan [sitat…] I løpet mine mange millioner km, har jeg aldri opplevd reimbrudd av noe slag. Selv ikke den gang bilene hadde v-reim. Da var det både billig og enkelt å bytte dette selv,...

Når det gjelder registerreim, har jeg stort sett passet på selv, og ikke stolt på at verkstedet gjorde det.

Som tidligere kundemotaker er det heller ikke altid lett å holde styr på når registereimen ble byttet sist. Mange shopper verkstedtjenester her og der så bilens historik ikke er komplett i kundedatabasen. Ringer man å spør så får man mange rare svar som. Registerreim hva er det? Husker ikke helt men mener den er byttet en gang eller kanskje var det den andre bilen? Aner ikke hva forrige eier har gjort. Kilometerstaden er gjerne midt i mellom to faste servicepunkter og ingen aner om bilen fikk liten eller stor service sist.

1
rosmebraad Ja hør med Møller (og Forbrukerrådet!) hva de sier! Men det er nå en gang slik at der er fem års reklamasjonsrett og når noe ryker etter åtte år er man langt unna: Hør hva praksis...

Var du på servicer hos Møller og fikk høre at reim ikke skulle byttes? Sa de noe om når den skulle byttes?

Litt rart at Møller ikke har foreslått å bytte reima, spesielt ettersom de aldri har byttet den. Nå kan det jo tenkes at de/mekaniker har sett at det er en uoriginal reim, og antatt at den er nylig byttet. Eller at TS har informert om at reima er byttet annet sted.

Men, hvis jeg forstår hendelsesforløpet er det ikke reima som egentlig er sakens kjerne, og da kan jo heller ikke Møller lastes?!

1
cjparker [sitat…] Litt rart at Møller ikke har foreslått å bytte reima, spesielt ettersom de aldri har byttet den. Nå kan det jo tenkes at de/mekaniker har sett at det er en uoriginal reim,...

Jeg sliter også med å forstå hva TS vil frem til CJP. Det er snakk om en 16 år gammel bil der garantien utløp i 2005 om jeg ikke tar feil. Shit happens, derfor betaler man litt ekstra for å ha bil med nybilgaranti. I det lange og totale løp er det ikke spesielt dyrere med en nybil enn bil utenfor garanti, såfremt man kjøper litt snusfornuftig og ikke gjør som jeg! :-)

1
Trolljegern Jeg sliter også med å forstå hva TS vil frem til CJP. Det er snakk om en 16 år gammel bil der garantien utløp i 2005 om jeg ikke tar feil. Shit happens, derfor betaler man litt eks...

Det er snakk om en 16 år gammel bil der garantien utløp i 2005 om jeg ikke tar feil. Shit happens, derfor betaler man litt ekstra for å ha bil med nybilgaranti. I det lange og totale løp er det ikke spesielt dyrere med en nybil enn bil utenfor garanti, såfremt man kjøper litt snusfornuftig og ikke gjør som jeg! :-)

Hele poenget med å bytte kritiske komponenter som reim/stramme og løpehjul er jo nettopp fordi man ikke vil ha slitasjesvikt på disse komponentene. Med mindre det er snakk om en skikkelig freak-accident der en annen komponent svikter og drar med seg reima skal jo registerreima holde og hjula holde innenfor intervall.

1

Fikk selv opplyst for 2 år siden fra lokal VW forhandler (Gumpens Auto) at reg reima skal byttes etter 100000km eller 5 år. Altså det som kommer først. Vet ikke om det er kommet noe nytt mht intervaller etter dette

1

Lignende innlegg

Bil MartinwetlesM Siste svar

Lading av Passat GTE hybrid.

Hei. Jeg har en ladbar hybrid, men for at jeg skal kunne lade den, må jeg bruke en skjøteledning. Jeg har lest alle advarsler der ute om bruk av skjøteledning til elbil lading, men jeg ønsket å høre m...
1
1 svar
Bil Tradem Siste svar

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
1 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...