Bil esc

Innlegg

Bil

Sefiroth

Overreaksjon fra min side?

Etter at jeg var ferdig med en 8-timers dag på jobben i går, så var jeg på vei til en dekkforhandler som hadde åpent til kl. 17:00. (Jeg jobber som yrkessjåfør og begynte kl. 04:00 på morgenen!) Skulle ha et nytt sett med sommerdekk på personbilen. Så jeg hadde romslig med tid slik sett.

På vei ut av tettstedet hvor jeg jobber ligger det en kirke på høyre side av veien, og jeg fikk øye på en Tesla som sto parkert på en lomme, som befant seg på framsiden av kirken. Dette er en vanlig to-felts fylkesvei med 60-sone. Men da jeg nærmet meg lommen der Teslaen sto, så bestemte plutselig føreren av denne å vrenge seg ut foran meg, med noe knapp margin. Slik at jeg måtte bremse godt ned fra 60 km/t for å unngå en mulig påkjørsel bakfra. Jeg blinket med fjernlysene mot Teslaen i ren protest.

Knapt 50 meter etterpå svinger den samme Teslaen inn på en parkeringsplass i forbindelse med kirken, UTEN å gidde å bruke blinklys. Denne ganga blir jeg enda mer provosert over den likegyldige holdningen, og holder inne lydhornet sammenhengende i flere sekunder. Ser at sjåføren av "batteripakken på hjul" kjører i gangfart inne på p-plassen og stirrer noe voldsomt etter meg, men jeg fortsetter å kjøre og tenker at jeg bare får la det fare...(Dette også.)

Men på vei til dekkforhandleren som ligger hele 80 km unna arbeidsplassen, så klarte jeg ikke å slå tanken fra meg om at jeg burde legge igjen en eller to skriftlige lapper på Teslaen, for å underrette denne mannen om hva jeg mente om den hensynsløse kjøringen hans. Så da jeg fikk sett at Teslaen fremdeles sto på den samme p-plassen ved kirken hele 3,5 - 4 timer senere, så svingte jeg innom og skrev to lapper.

Hvor det sto:

- HOLD VIKEPLIKTEN, OG BRUK BLINKLYS NESTE GANG!

- Ble provosert over at du kastet deg ut foran meg med knapp margin, og nesten rett etterpå så brukte du ikke blinklys da du svingte av!

Jeg er stort sett ganske konfliktsky, og så nøye rundt meg om eieren var i nærheten da jeg klistret disse to lappene på bilen. :) Dette er aller første gangen at jeg legger igjen en skriftlig beskjed til en annen bilist. Vanligvis nøyer jeg meg med å tute, eller blinke med lysene.

Det sies at man skal være tålmodig, overbærende og tolerant ovenfor andre trafikanter, men dette er ikke nødvendigvis så enkelt i praksis. Mulig at noen mener at jeg lar meg hisse opp for lett, og/eller at det var en barnslig reaksjon fra min side. Kanskje man kan kalle reaksjonen min for passiv aggresivitet?

Jeg mistenker at Tesla-sjåføren ikke tok dette til seg, men bare krøllet lappene fort sammen mens han tenkte at jeg er en jævla idiot. I så fall tenker vi det samme om hverandre. :)

Men det føltes godt å legge igjen en skriftlig mening om ikke annet.

1
31 svar

Overreaksjon, nei. Hadde du funnet fram baseball-kølla og brukt den på Tesla'en, så hadde det definitivt vært en overreaksjon, men å legge igjen en lapp med en beskjed er jo ikke det.

Tvert i mot, er det noe man irritere seg over, så har det faktisk en terapeutisk effekt å skrive ned frustrasjonen på en lapp eller i et tekstdokument eller liknende. Og gjerne trenger man ikke å gjøre noe mer for at frustrasjonen har gitt slipp. Så ofte kan man jo bare forkaste denne lappen/slette tekstdokumentet, og sinnet er lettere.

Dermed så minsker jo risikoen for at man finner fram den baseball-kølla :-)

2

Det er slikt en har dashcam for, og da får utløp ved og legge ut på det store internet til spot og skue for alle som vil se på slike idioter i trafikken..

2
lillegubben [sitat…] Hvordan går det ellers? Du er i full jobb og livet smiler?

Ja, jeg er i full sving som yrkessjåfør og holder på med dette som går inn under bulktransport. Er fast sjåfør for Fiskå Mølle nå, og kjører bulkbil med kraftfor ut til diverse bondegårder i Vest og Aust-Agder. Trives stort sett med dette, men vintrene kan riktignok være harde.

Livet er ikke så verst ellers heller. Er singel og ugift, men det kan plutselig endre seg en dag. :)

2

Helt grei reaksjon. Du forklarte hvorfor du mislikte kjøringen hans.

Overreaksjon ville ha vært å vente til han kom ut av kirken og truet han med juling :-)

1

I fellesgarasjen her i sameiet er det kun en Tesla. Det er paret på 30 som er tannleger.

jaja og akka meg.

1

Så da jeg fikk sett at Teslaen fremdeles sto på den samme p-plassen ved kirken hele 3,5 - 4 timer senere, så svingte jeg innom og skrev to lapper.

Så får vi håpe denne kirkegjengeren denne gangen fikk høre presten si "Bli(nk) lys og det ble det" :-)

Jeg synes ikke det var noen overreaksjon fra deg. Bare bra føreren som kanskje lurer på hvorfor bilen bak blinker med langlysa og siden tuter får vite hvorfor dette ble gjort. Kanskje det er helt innprentet å hive seg ut foran andre og droppe blinklys og tro dette er helt greit og han lurte på hvorfor i all verden du signaliserte til ham, inntil han (eller hun) så lappen. Så gjelder det bare at det var samme Teslaen og ikke bare en annen som tilfeldigvis stod der noen timer senere.

Kanskje kirkegjengeren hadde vært i kirka før og fått med seg noe om at man skal tilgi og tenker at da er det bare å dure på uten å ta hensyn, for da skal andre (for eksempel trådstarter) også tilgi. Men det er jo ikke helt sånn det skal fungere.

Teslaen er jo forresten litt ekstra bred, så han var vel lenge i kirka for å få med seg den der "gjør døren høy, gjør porten vid".

Jeg er ikke noe religiøs, men husker noe av det som ble sagt i kristendomstimene på barne og ungdomsskolen. Egentlig ganske mye unyttig man husker.

1
rosmebraad Nåja, man kunne vel ha kommet med en høflig påminnelse om trafikkregler til en Skruzukifører også.

Jeg ble en gang tutet på av en drosjesjåfør en dag jeg kjørte Suzuki Ignis. Jeg kom til et kryss der jeg har vikeplikt, og blinket til høyre og ble stående. Det var klart fra venstre, mens fra høyre kom det en lang rekke av biler i ørlitegrann under fartsgrensa på 50 antar jeg (dette var i en by). Drosja kom etter kort tid bak meg og tutet for å få meg til å kjøre. Etter kort tid gjentok han dette en eller to ganger til.

Hadde det vært bare vanlige biler som kom fra høyre så hadde jeg selvfølgelig kjørt til høyre med en gang istedenfor å vente. Men en av bilene i rekka var en ambulanse som kjørte med blålys, og jeg ville at den skulle få muligheten til å kjøre forbi hele rekka av biler hvis den ønsket det. Litt dumt da å kjøre utpå veien og være bilisten som sperrer for at ambulansen skal komme fort frem. Ambulansen valgte imidlertid å ikke kjøre forbi, muligens fordi det ble tutet så mye på meg at det ble ansett som en viss fare for at jeg ville kjøre utpå veien pga dette.

Jeg synes det å slippe frem ambulanser å utrykning er noe av det viktigste når det gjelder trafikkavvikling. Mens drosjesjåføren bak meg tydeligvis hadde andre prioriteringer. At han tutet første gang er jo forståelig, for da var det en del avstand til ambulansen og ikke helt unaturlig om han ikke hadde oppdaget den. Men på senere tut burde han ha klart å oppdage hvorfor jeg ble stående der.

1

Men det føltes godt å legge igjen en skriftlig mening om ikke annet.

Var vel helt grei reaksjon det. Ikke ofte man får sjansen til å si fra skikkelig i ettertid ;o)

Har selv lekt med tanken om å trykke opp en liten "skiltquiz" og legge under utvalgte vindusviskeren i nabolaget, fortrinnsvis myntet på de som ferdes mot enveiskjøring for å komme seg til nærmeste parkeringsplass ...

1

- Ble provosert over at du kastet deg ut foran meg med knapp margin, og nesten rett etterpå så brukte du ikke blinklys da du svingte av!

Syns det nesten ble litt for snillt jeg.

Er det greit å si en liten takk for sist og lenge siden? Du pleide jo å være ganske så aktiv tidligere. Kjører du fremdeles 320d med manuell?

1
Iseran2770 Helt grei reaksjon. Du forklarte hvorfor du mislikte kjøringen hans. Overreaksjon ville ha vært å vente til han kom ut av kirken og truet han med juling :-)

Overreaksjon ville ha vært å vente til han kom ut av kirken og truet han med juling :-)

Jeg er for ydmyk og tilbakeholden til å konfrontere folk direkte, selv om jeg ble ordentlig provosert der og da. Man vet aldri hvordan en slik konfrontasjon vil utarte seg, og om det er verdt det. Å skrive to lapper virket som en sikrere måte å si meningen sin på. :)

Det var flere andre mennesker på parkeringsplassen ved kirkegården, og det hadde sikkert skapt en del styr og uønsket innblanding, av de andre som sto rundt ham.

1
lillegubben [sitat…] Syns det nesten ble litt for snillt jeg. Er det greit å si en liten takk for sist og lenge siden? Du pleide jo å være ganske så aktiv tidligere. Kjører du fremdeles 320d m...

Jeg kunne ha uttrykt meg på en krassere og mer nedlatende måte, det er klart. Men hvis han har et snev av selvinnsikt, så forsto han nok hva jeg mente. :)

Det er helt i orden det, jeg kan også si takk for sist.

320d'n lever fremdeles, men det har blitt en veldig dyr bil å holde på veien. Tidligere i år så fikk jeg byttet motoren p.g.a. et turbohavari i Nord-Tyskland. Samtidig så fikk jeg byttet både clutchen og innsugsmanifolden.

Verkstedet fant ut at den gamle motoren ikke kom til å tåle ladetrykket fra den nye turboen, p.g.a. en forholdsvis høy km-stand. Derfor ble det besluttet å sette i en brukt 320d-motor som bare hadde blitt kjørt ca. 90.000 km.

Nå har bilen rullet ca. 371.000 km! I forrige måned så kjørte jeg en tur til Lofoten med den, og på rolige langturer er rekkevidden per tankfylling slett ikke så verst. Fra Narvik i nord til Lom i Oppland, så hadde jeg et snittforbruk på 0,46 l per mil. Kjørte 1260 km før jeg fylte opp tanken igjen i Lom. :)

1
Trolljegern Noe sier meg at du aldri hadde postet dette om det ikke var en Tesla som var innblandet...:-)

Jeg hadde postet dette uansett biltype. :)

Idiotkjøring er idiotkjøring, og det er aldri bilene det er noe galt med. Er alltid mennesket bak rattet som er problemet.

Flere har gjerne et anstrengt forhold til Audi, BMW og Tesla på veiene, men det blir feil å mislike bilene p.g.a. kjøreatferden. Man må heller skylde på mennesket som sitter i førerstolen. :)

1
Sefiroth Jeg kunne ha uttrykt meg på en krassere og mer nedlatende måte, det er klart. Men hvis han har et snev av selvinnsikt, så forsto han nok hva jeg mente. :) Det er helt i orden det,...

Derfor ble det besluttet å sette i en brukt 320d-motor som bare hadde blitt kjørt ca. 90.000 km

Så nå har du bil i mange åt til :-)

Forresten så drar jeg sydover i morgen med Magic. Første overnatting denne gangen blir i Nürnberg.

1

Høres greit ut. Det er jo bra at disse figurene får beskjed fra noen som er relativt rasjonelle og ikke bare de som viser finger og kaster stein.

1
Iseran2770 [sitat…] Så nå har du bil i mange åt til :-) Forresten så drar jeg sydover i morgen med Magic. Første overnatting denne gangen blir i Nürnberg.

Ja, både på godt og vondt. :) Begynner å bli noe lei av den aldrende E46'n. Har fremdeles et ønske om å skaffe meg en "gubbete" F11 5-serie. Komfort og romfølelse har blitt to viktige elementer for meg, og jeg har heldigvis blitt såpass voksen at jeg faktisk ønsker meg automatgir på neste bil. (Noe som uansett er standarden på denne typen bil.)

Har endret meg en god del siden starten her, hvor jeg skrev mine aller første innlegg for noen år siden. Grunnen til at jeg skrev F11 og ikke F10 ovenfor, er fordi jeg personlig synes at stasjonsvogna ser bedre ut enn sedanen.

Du tilbakelegger en betydelig andel mil på dine reiser gjennom Deutschland hvert år. Tror ikke du har et veldig stort behov for å ha navigasjon i bilen din lenger. :) Nürnberg er i likhet med mange andre tyske byer et flott sted.

1
Sefiroth Har ofte vurdert å få installert en dashcam, men det har bare blitt med tanken foreløpig. Men så mye som jeg kjører i løpet av året, så er det ikke rent få idioter jeg støter på i...

Har ofte vurdert å få installert en dashcam, men det har bare blitt med tanken foreløpig.

Før jeg handla så tenkte jeg det var for dyrt, og bare leketøy

Og ja mange kameraer er veldig dyre. Men så fant jeg ett til 600 spenn som faktisk funker ok...

Og med sugekopp så tar det 10 sekunder og montere den, og like lett og bytte til annen bil..

1
hillebillys [sitat…] Før jeg handla så tenkte jeg det var for dyrt, og bare leketøy Og ja mange kameraer er veldig dyre. Men så fant jeg ett til 600 spenn som faktisk funker ok... Og med sugek...

600,- er da også ganske dyrt. Har kjøpt mange Dashcam fra dx.com til godt under tollgrensen på 350 kroner. Du finner de også på ebay.com. (Men det tar litt tid før du får de :-) )

Første kjøpte jeg vel for 3 år siden, de nye er mye bedre med Full HD oppløsning. Har kamera i alle våre bilder, jeg har også strøm bak, så da er det et som filmer bakover også.

Bruker å kopiere over filmene fra en tur til feriehuset til en PC, det ser ut som at 32GB MicroSD kort er akkurat nok til en slik tur.

Ser på forbikjøringer, dyr langs veien og sjeldne biler. :-)

1
InternalExile 600,- er da også ganske dyrt. Har kjøpt mange Dashcam fra dx.com til godt under tollgrensen på 350 kroner. Du finner de også på ebay.com. (Men det tar litt tid før du får de :-) )...

Har kamera i alle våre bilder,

Eh... okei. Vel, så lenge du leker "hemmelig agent" kun hjemme og ikke begynner å dra den lengre slik at du begynner å putte kameraer i andre sine bilder også, så skal jeg prøve å ikke være for fordomsfull. Men jeg håper nå du har fortalt resten av familien din om dette, og til eventuelle gjester dere får på besøk. ;-)

1
Ribba [sitat…] Eh... okei. Vel, så lenge du leker "hemmelig agent" kun hjemme og ikke begynner å dra den lengre slik at du begynner å putte kameraer i andre sine bilder også, så skal jeg...

He he, de er veldig synlig, og kona krevde å få et i sin bil også. ;-)

Kameraene har motiondetection og nightvison, men har ikke slått på den funksjonen.

Nå har kjerringa begynt å putte de i andre biler dog, hun har 3 venninner som vil ha det samme.

1

Lignende innlegg

Bil MLilet Siste svar

Kode vekk US-blink Audi a4 2012?

Hei! Jeg har en Audi a4 b8 2012 modell. Den har blinklys (us blink?) som lyser hele tiden, vart stoppet i teknisk kontroll og må vise bilen med dette fikset. Har vært innom et MECA verksted som ikke g...
1
1 svar
Bil MartinwetlesM Siste svar

Lading av Passat GTE hybrid.

Hei. Jeg har en ladbar hybrid, men for at jeg skal kunne lade den, må jeg bruke en skjøteledning. Jeg har lest alle advarsler der ute om bruk av skjøteledning til elbil lading, men jeg ønsket å høre m...
1
1 svar
Bil Tradem Siste svar

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
1 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Laster...