Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Overreaksjon fra min side?

Etter at jeg var ferdig med en 8-timers dag på jobben i går, så var jeg på vei til en dekkforhandler som hadde åpent til kl. 17:00. (Jeg jobber som yrkessjåfør og begynte kl. 04:00 på morgenen!) Skulle ha et nytt sett med sommerdekk på personbilen. Så jeg hadde romslig med tid slik sett.

På vei ut av tettstedet hvor jeg jobber ligger det en kirke på høyre side av veien, og jeg fikk øye på en Tesla som sto parkert på en lomme, som befant seg på framsiden av kirken. Dette er en vanlig to-felts fylkesvei med 60-sone. Men da jeg nærmet meg lommen der Teslaen sto, så bestemte plutselig føreren av denne å vrenge seg ut foran meg, med noe knapp margin. Slik at jeg måtte bremse godt ned fra 60 km/t for å unngå en mulig påkjørsel bakfra. Jeg blinket med fjernlysene mot Teslaen i ren protest.

Knapt 50 meter etterpå svinger den samme Teslaen inn på en parkeringsplass i forbindelse med kirken, UTEN å gidde å bruke blinklys. Denne ganga blir jeg enda mer provosert over den likegyldige holdningen, og holder inne lydhornet sammenhengende i flere sekunder. Ser at sjåføren av "batteripakken på hjul" kjører i gangfart inne på p-plassen og stirrer noe voldsomt etter meg, men jeg fortsetter å kjøre og tenker at jeg bare får la det fare...(Dette også.)

Men på vei til dekkforhandleren som ligger hele 80 km unna arbeidsplassen, så klarte jeg ikke å slå tanken fra meg om at jeg burde legge igjen en eller to skriftlige lapper på Teslaen, for å underrette denne mannen om hva jeg mente om den hensynsløse kjøringen hans. Så da jeg fikk sett at Teslaen fremdeles sto på den samme p-plassen ved kirken hele 3,5 - 4 timer senere, så svingte jeg innom og skrev to lapper.

Hvor det sto:

- HOLD VIKEPLIKTEN, OG BRUK BLINKLYS NESTE GANG!

- Ble provosert over at du kastet deg ut foran meg med knapp margin, og nesten rett etterpå så brukte du ikke blinklys da du svingte av!

Jeg er stort sett ganske konfliktsky, og så nøye rundt meg om eieren var i nærheten da jeg klistret disse to lappene på bilen. :) Dette er aller første gangen at jeg legger igjen en skriftlig beskjed til en annen bilist. Vanligvis nøyer jeg meg med å tute, eller blinke med lysene.

Det sies at man skal være tålmodig, overbærende og tolerant ovenfor andre trafikanter, men dette er ikke nødvendigvis så enkelt i praksis. Mulig at noen mener at jeg lar meg hisse opp for lett, og/eller at det var en barnslig reaksjon fra min side. Kanskje man kan kalle reaksjonen min for passiv aggresivitet?

Jeg mistenker at Tesla-sjåføren ikke tok dette til seg, men bare krøllet lappene fort sammen mens han tenkte at jeg er en jævla idiot. I så fall tenker vi det samme om hverandre. :)

Men det føltes godt å legge igjen en skriftlig mening om ikke annet.

1
31 svar

31 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

hillebillys

Det er slikt en har dashcam for, og da får utløp ved og legge ut på det store internet til spot og skue for alle som vil se på slike idioter i trafikken..

2

Sefiroth

Har ofte vurdert å få installert en dashcam, men det har bare blitt med tanken foreløpig.

Men så mye som jeg kjører i løpet av året, så er det ikke rent få idioter jeg støter på i trafikken.

1

hillebillys

Har ofte vurdert å få installert en dashcam, men det har bare blitt med tanken foreløpig.

Før jeg handla så tenkte jeg det var for dyrt, og bare leketøy

Og ja mange kameraer er veldig dyre. Men så fant jeg ett til 600 spenn som faktisk funker ok...

Og med sugekopp så tar det 10 sekunder og montere den, og like lett og bytte til annen bil..

1

Ribba

Overreaksjon, nei. Hadde du funnet fram baseball-kølla og brukt den på Tesla'en, så hadde det definitivt vært en overreaksjon, men å legge igjen en lapp med en beskjed er jo ikke det.

Tvert i mot, er det noe man irritere seg over, så har det faktisk en terapeutisk effekt å skrive ned frustrasjonen på en lapp eller i et tekstdokument eller liknende. Og gjerne trenger man ikke å gjøre noe mer for at frustrasjonen har gitt slipp. Så ofte kan man jo bare forkaste denne lappen/slette tekstdokumentet, og sinnet er lettere.

Dermed så minsker jo risikoen for at man finner fram den baseball-kølla :-)

2

Gamleboyen

Høres greit ut. Det er jo bra at disse figurene får beskjed fra noen som er relativt rasjonelle og ikke bare de som viser finger og kaster stein.

1

lillegubben

- Ble provosert over at du kastet deg ut foran meg med knapp margin, og nesten rett etterpå så brukte du ikke blinklys da du svingte av!

Syns det nesten ble litt for snillt jeg.

Er det greit å si en liten takk for sist og lenge siden? Du pleide jo å være ganske så aktiv tidligere. Kjører du fremdeles 320d med manuell?

1

Sefiroth

Jeg kunne ha uttrykt meg på en krassere og mer nedlatende måte, det er klart. Men hvis han har et snev av selvinnsikt, så forsto han nok hva jeg mente. :)

Det er helt i orden det, jeg kan også si takk for sist.

320d'n lever fremdeles, men det har blitt en veldig dyr bil å holde på veien. Tidligere i år så fikk jeg byttet motoren p.g.a. et turbohavari i Nord-Tyskland. Samtidig så fikk jeg byttet både clutchen og innsugsmanifolden.

Verkstedet fant ut at den gamle motoren ikke kom til å tåle ladetrykket fra den nye turboen, p.g.a. en forholdsvis høy km-stand. Derfor ble det besluttet å sette i en brukt 320d-motor som bare hadde blitt kjørt ca. 90.000 km.

Nå har bilen rullet ca. 371.000 km! I forrige måned så kjørte jeg en tur til Lofoten med den, og på rolige langturer er rekkevidden per tankfylling slett ikke så verst. Fra Narvik i nord til Lom i Oppland, så hadde jeg et snittforbruk på 0,46 l per mil. Kjørte 1260 km før jeg fylte opp tanken igjen i Lom. :)

1

Iseran2770

Derfor ble det besluttet å sette i en brukt 320d-motor som bare hadde blitt kjørt ca. 90.000 km

Så nå har du bil i mange åt til :-)

Forresten så drar jeg sydover i morgen med Magic. Første overnatting denne gangen blir i Nürnberg.

1

lillegubben

Det er helt i orden det, jeg kan også si takk for sist.

Hvordan går det ellers? Du er i full jobb og livet smiler?

1

Mister_Bister

Men det føltes godt å legge igjen en skriftlig mening om ikke annet.

Var vel helt grei reaksjon det. Ikke ofte man får sjansen til å si fra skikkelig i ettertid ;o)

Har selv lekt med tanken om å trykke opp en liten "skiltquiz" og legge under utvalgte vindusviskeren i nabolaget, fortrinnsvis myntet på de som ferdes mot enveiskjøring for å komme seg til nærmeste parkeringsplass ...

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...