Bil esc

Innlegg

Bil

hthaug1

Bilvalg. Hva er lurt?

Jeg tror jeg blir nødt til å kikke litt på et rimelig og snusfornuftig bilhold ettersom jeg nå går fra 3-4 rullerende arbeidsplasser til å få et fast sted hvor kollektivt er eneste mulighet da parkeringsplassene blir fjernet om 3 mnd.

Bilbruken blir kraftig redusert, og jeg har ikke lyst til å drepe latSAAB'en i vinter med den ene kilometeren jeg må levere på SFO og parkere på togstasjon. Den hadde store nok problemer i vinter med å fyre opp.

Utenom dette er kjøringen min stort sett langkjøring i grisgrendte strøk.

Vurderte en Kangoo etc med bensin til noen få lapper, samt å beholde 9-3'en men ekstra forsikringer og avgifter tærer nok litt mer enn jeg har lyst til.

Som lavtlønnet galeislave er budsjettet helst så lite som mulig, men opp i mot 150K kan være aktuelt, helst mindre, men er det lurere å heller kjøpe noe relativt nytt så kan det være aktuelt. Tanken er at jeg bytter før kulda kommer.

Bilhold har jeg funnet ut kan deles i denne pyramiden - Velg to :)

Moro - Rimelig - Lave driftskostnader.

1
6 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hvis du i ukedagene skal kjøre en kilometer daglig, bør du droppe diesel i alle fall. Den vil aldri bli driftsvarm og regenerere partikkelfilteret. Noe som fort blir svindyrt.

1

Er bensin som er tenkt ja, tror jeg dreper diesel Saab'en i vinter om jeg skal kjøre så lite.

1

Lander på at bensin er tingen for mitt bruk, men utvalget er ikke enormt i min prisklasse, ser tendenser til at bensinutgaver er dyrere enn diesel, så det er mulig mer rift om disse.

Meriva, B-klasse, 3-serier, t.om. W211, men har litt kilometer-skrekk og er usikker på hva som er verst. Alder vs kilometerstand.

Tenkte å prøvekjøre på lørdag i nærheten av romerike, så om noen har noen anbefalinger på et mulig hyggelig bilhold så sier jeg takk.

1

Jeg holdt på å si, er leasing et alternativ? Med såpass lav kjørelengde så kunne det muligens være gunstig. For eksempel kan du få deg en bensin-Cactus til 1900,- per måned og 7900,- i innskudd. Det burde gi et relativt rimelig bilhold som samtidig skiller seg litt ut. Ellers kan man få seg en mellomstor KIA til en gunstig penge, attpåtil med nesten 90 000 km/3 års nybilgaranti igjen.

I de lavere prisklassene føler jeg det blir bingo uansett hva man kjøper. Jeg vinglet rundt i samme situasjon og endte opp med en C5 1.6 HDi fordi vi likte komforten, plassen og utstyrspakka. Enten må man velge noe større og halvgammelt med tilhørende risiko, eller så må man kjøre rundt i noe nesten nytt og knøttlite. Vi måtte ha med hund, og da ble det større og halvgammelt denne gangen.

1

Lignende innlegg

Bil MartinwetlesM Siste svar

Lading av Passat GTE hybrid.

Hei. Jeg har en ladbar hybrid, men for at jeg skal kunne lade den, må jeg bruke en skjøteledning. Jeg har lest alle advarsler der ute om bruk av skjøteledning til elbil lading, men jeg ønsket å høre m...
1
1 svar
Bil Tradem Siste svar

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
1 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...