Bil esc

Innlegg

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det betyr at her får man en diger SUV med 7 seter og alt tenkelig utstyr og 190 hk 4x4 DSG for ca 600.000 kr.

Det burde få en del konkurrenter til å skjelve litt i buksene.

Den kommer vel også med 5 seter, forhjulsdrift og mindre motor. Da vil den bli brysom for RAV og co.

1

En attraktiv bil på mange måter, men jeg syns verken den er tøff eller spesielt fin. Den virker nesten litt billig og enkel på bilder. Interiøret ser bedre ut og har lånt noen designdetaljer fra Panamera.

1

Forutsatt at prisen blir værende på "Skodanivå" blir det nok en brysom bil for "brød og smør" konkurrentene.

Og greier man å presse prisen for en fullspekket bil godt under kr. 600000 er det uten tvil "mye bil for penga".

Skoda er nok fortsatt en bil som må selges på pris så dersom prisen kommer for nær "premiumsegmentet" vil de nok slite med salget av disse utgavene, selv om Skoda nok kan tilby mer motor, mer utstyr og mer plass til prisen man må betale for f.eks. Audi, MB og BMW. Skoda er fortsatt Skoda....

1

Er noe litt rart med proposjonene, men stylingen virker kurant. Interiøret virker fint det. Skoda gir aldri noen wow opplevelse, men det er ingen store feil med designet heller. Og sålenge de leverer en veldig ålreit bil til en hyggelig pris så er totalen bra.

1

Kan se ut som en Skoda som endelig har litt gode seter, ekskludert RS-modellene. Blir nok en tøff konkurrent i sitt marked.

1
ferrek Kan se ut som en Skoda som endelig har litt gode seter, ekskludert RS-modellene. Blir nok en tøff konkurrent i sitt marked.

Æsj, dette var skuffende. Jeg har vært blant dem som har sett frem til denne lanseringen, spesielt på bakgrunn av konseptbilen. Selv om man helt klart ser likheter, syns jeg produksjonsbilen fremstår blottet for noe som helst apell. Båt med hjul var det første som slo meg.

Kombinasjonen størrelse, 4WD, utstyrsnivå og pris gjør dette uansett til en sikker vinner her på berget. Bare så synd man kan konkludere med uinspirerende kjøreopplevelse bare ved å se på bilen.

1
m-sport Hvis de måler etter VAG standarden så er ikke dette spesielt stort sammenlignet med konkurrentene. Nye Tiguan har også et høyt liter for volum, men er knapt større enn konkurrenten...

Hvis de måler etter VAG standarden

De måler vel etter VDA-standarden som forteller hvor mange bokser på 50x200x100mm som går inn i bagasjerommet. Mener du at VW jukser på dette også? Kanskje de vasker boksene på 95 grader før de putter de inn i bilen?

1

De måler garantert etter VDA-standarden. Men det er ikke utenkelig at noen av litrene befinner seg i et rom under dørken (om vi snakker om en 5-seters versjon i alle fall).

1
dasAuto [sitat…] De måler vel etter VDA-standarden som forteller hvor mange bokser på 50x200x100mm som går inn i bagasjerommet. Mener du at VW jukser på dette også? Kanskje de vasker bokse...

Nei, de jukser ved å måle bagasjerom med baksetene skyvet fram. Altså ingen plass for voksen men likevel et stort bagasjerom.

Etterpå skyver de alt tilbake og så har man masse plass i baksetene.

På papir masse plass på begge deler, i praksis må man velge mellom bagasjeromsplass eller plass på baksetene.

1
m-sport Hvis de måler etter VAG standarden så er ikke dette spesielt stort sammenlignet med konkurrentene. Nye Tiguan har også et høyt liter for volum, men er knapt større enn konkurrenten...

Merkelig påstand. Alle som har sjekket bagasjerommet på Octavia og Superb , er imponert over plassen.

Uansett hvordan man måler, er de større enn alle andre biler i sin klasse. Eneste bil som overgår Superb i virkeligheten, er E klasse.

Octavia har uansett målemetode større bagasjeplass enn biler som Mondeo og V70, selv om disse er regnet å tilhøre en større bilklasse.

1
m-sport Hvis de måler etter VAG standarden så er ikke dette spesielt stort sammenlignet med konkurrentene. Nye Tiguan har også et høyt liter for volum, men er knapt større enn konkurrenten...

Jeg vil ikke helle bensin på "VAG" bålet, men jeg stusser også fælt på hvordan Passaten vi har nå kan ha oppgitt ca 50 liter større bagasjerom enn V70, Mondeo, og C5 og 508SW osv. Hvor de ekstra literne har tatt veien skjønner jeg rett og slett ikke da jeg i under ingen omstendighet får med meg mer i Passaten enn de ovennevnte - snarere tvert i mot.... Og ja; jeg har pakket samme feriebagasjen i alle disse bilene..

Mulig det er fordi VAG regner med resevehjulsbrønnen, og andre ikke? Ikke vet jeg. Etter å ha eid alt for mange biler har jeg hvertfall funnet ut at oppgitt bagasjeromsvolum i beste fall er veildeende, uansett om alla fabrikanter påstår de bruker samme målemetode.....

Når det er sagt er det ingen tvil om at f.eks Superb har et ok bagasjerom. Eneste som er synd er at det er langt og relativt smalt, slik at det er litt tungvindt å pakke... + atevt hundebur (for de av oss som har det) tar uforholdsmessig mye av bredden i bagasjerommet (understreker at min erfaring er fra en leiebil med forrige Superbkarosseri)

1

Gjesp gjesp og dobbeltgjesp. Jeg er enig i at det er noe som skurrer med proporsjonene, men vil se den live først før jeg konkluderer.

Det blir sikkert en god person- og bagasje-frakter da.

1
Jan Merkelig påstand. Alle som har sjekket bagasjerommet på Octavia og Superb , er imponert over plassen. Uansett hvordan man måler, er de større enn alle andre biler i sin klasse. Ene...

I Tiguan sitt tilfelle så måler de opp til under bagasjeromstrekket og får dermed godt over 600l. I min bil er dette trekket plassert betraktelig lavere og får dermed ca 500l. I praksis så laster ikke Tiguan mer enn min bil, noe man også ser når man vurderer totalt bagasjeromsvolum. Jeg vil ikke si det er juks, men tallene er lite sammenlignbare.

1
Jan Merkelig påstand. Alle som har sjekket bagasjerommet på Octavia og Superb , er imponert over plassen. Uansett hvordan man måler, er de større enn alle andre biler i sin klasse. Ene...

Uansett hvordan man måler, er de større enn alle andre biler i sin klasse. Eneste bil som overgår Superb i virkeligheten, er E klasse.

Jeg har hørt fra en som har drevet i bilbransjen i mage år at bagasjerom regnes opp til bunn av vinduet. Det vil si at biler med stor vinduer og god utsikt blir straffet med lavere tall for bagasjevolum selv om man jo faktisk får plass til litt mer der det er tynne vinduer enn der det er tykk vegg.

Det er synd man regner bagajevolum slik, og der har man kanskje forklaringen på hvorfor mange biler har så irriterende dårlig sikt gjennom vinduer som helst burde vært større.

Jeg spurte om dette etter å ha sett noen tall for bagasjevolum og målt med frem til at jeg kunne puttet inn ei firkantet blokk som er mye større enn dette og fortsatt hatt masse plass til over rundt omkring denne firkantblokka.

Også ser jeg nå at det er andre som også har svart deg.

1

Det betyr at her får man en diger SUV med 7 seter og alt tenkelig utstyr og 190 hk 4x4 DSG for ca 600.000 kr.

Hvis man betaler 155.000 kr mer enn jeg betalte for min splitter nye bil så kan man altså få en SUV som er akkurat like lang og har 12 hk mindre enn min.

Min har riktignok bare 5 seter, men den finnes også som 7-seter hvis man velger annet motoralternativ, så den har størrelsen til dette.

1

Men SUV, Kodiaq har trailer assist som i følge reklamen overtar styringen ved rygging med henger. Dette må vel alene være verdt bort i mot de 155.000?

1

Hvem gidder å kjøpe en Touareg når man leser utstyrsmulighetene på Kodiaq? Skillet mellom VW og Skoda er meget flytende nå.

1

Lignende innlegg

Bil MartinwetlesM Siste svar

Lading av Passat GTE hybrid.

Hei. Jeg har en ladbar hybrid, men for at jeg skal kunne lade den, må jeg bruke en skjøteledning. Jeg har lest alle advarsler der ute om bruk av skjøteledning til elbil lading, men jeg ønsket å høre m...
1
1 svar
Bil Tradem Siste svar

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
1 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...