Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Rust på "nyere" biler.

Har oppdaget rustbobler på 2011 mod. 5-6 rustbobler midt på døra(bakdør) 3 av de er ikke perforert, tyder vel på at rusten kommer fra plata, og ikke fra steinsprut etc?

Ett halvt år over garanti tiden, har ikke konfrontert forhandler ang dette enda. Noen som har vært borti noe lignende? Har jeg noen sak i det hele tatt??

1
20 svar

20 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

t109

Jeg har oppdaget rust på to av mine biler. På et par dører på en Toyota Avensis 2012 modell (før bilen var ett år gammel). Toyota fikset dette, uten noen diskusjon (skulle egentlig bare mangle). På en av Mazdaene vi hadde ble det oppdaget rust på taket. Bilen var da 2.5 år gammel. Mazda brukte veldig mye tid og krefter på å krangle på hvorvidt de hadde noe ansvar, før de tilslutt (motvillig) fikset det på garantien. På 2013 mod. Passaten vi har nå er nedre del på to dører omlakkert pga rustbobler (før vi kjøpte den, men det ble opplyst av selger). Så ja, nye biler ruster. Det er imidlertid stor forskjell på hvor i møtekommende importør/ forhandler er.

På mine PSA biler har jeg aldri oppdaget antydning til rust.

1

rosmebraad

Jeg lurer stadig på hvordan dere er i kontakt med bilprodusentene direkte!!!!

Toyota fikset rusten og Mazda kranglet?

Beste jeg har fått til, er å gå inn på sjapper av typen 'vestlandsk foretak med agentur på salg av japansk bilmerker og lite verksted på baksiden'.

1

Burkar

Godt poeng, men Toyota-forhandlerne heter jo faktisk ofte Toyota. Eksempelvis Toyota Oslo AS, og der er produsenten inne på eiersiden.

1

rosmebraad

Rustgarantien er vel mot GJENNOMrusting, samtidig som den forutsetter at bklen har fått all den vask og polering den skal ha iflg. instruksjonsboken.

1

yota

Oppdaget det i helgen, litt sen m poleringen i år. Var ikke i mine tanker å sjekke bilen for rust nå før garantiutløp?? Rustblemmer etter 12-13 år muligens,men ikke etter 5 år!!! Toyota er vel kjent for å være velvillige, men Spørs vel om jeg får noe her? Å måtte pusse rust på en 5 år gammel bil er surt!!!!!

1

yota

Holdbarhet og kvalitet er tydeligvis begrep som er på vei ut. Ingen grenser for hvor avanserte en bil kan være i dag, må nesten ha kurs for å kunne bruke tilgjengelig utstyr. Men rustbeskyttelse er tydeligvis ett område som ikke blir prioritert. Rust er jo ett større problem i dag en på 90 tallet?? Har hatt flere nye biler, aldrig opplevd dette før?

1

t109

Rust er jo ett større problem i dag en på 90 tallet??

Toyota her forklarte det med at de nå må bruke "miljølakk", som visstnok ikke er så bra som før. Når det er sagt var det vel rusten som tok knekken på mange japsebiler, også "før i tida". Husker flere Corolla, Carina og Camryer, Hodaer, Mazdaer, Mitsubishier, Subaruer og Nissaner som var "nokså" brune i kanten" på -70, -80, -90 og -00 tallet også...

1

Jan

De fleste biler har rustgaranti. Den varer lenger enn de fem årene du har nybilgaranti. Av og til så lenge som 20 år.

1

yota

Ja det er mulig, men er ikke det på gjennomrusting, må sjekke dette litt nøyere. Takk for svar!

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...