Bil esc

Innlegg

Bil

ducatiboy72

Trange bakseter med isofix

I 3 serien vi har er det slik at isofix festet er litt langt inn mot midten, dette gjør at det i praksis er bare plass til en person i tillegg til barnesetet. Dette betyr også at når vi etterhvert får bruk for plass til 2 barneseter så er det ikke plass til noen i midten.

Er det egentlig noen stasjonsvogner som har grei plass til 2 barneseter og en voksen?

1
25 svar

Vet ikke om jeg vil ta denne risikoen. Kanskje bedre å gå for sterilisering mens vi fortsatt bare har to barn.

2
2myMa10 Når man har behov for to beltestoler og ett bakovervendt barnesete, åpner det ikke seg flere muligheter da? Med tre barn i hus er Yarisen vår for liten hvis alle skal med, og jeg v...

Med tre barn i hus er Yarisen vår for liten hvis alle skal med, og jeg vurderer en eldre Volvo V70. Noen som har erfaringer med den typen?

Dette er noen år siden, men en kollega som var i samme situasjon sa at av de bilene han prøvde var det bare V70 og Saab 95 som hadde plass til tre barneseter - den gangen.

Best plass til tre barneseter er det imidlertid biler med tre separate seter bak som har. Dvs biler av typen Peugeot 5008, Citroen Grand C4 Picasso, Ford S-Max osv. Disse har også isofixfester for tre stoler.

2

Er det egentlig noen stasjonsvogner som har grei plass til 2 barneseter og en voksen?

Det tviler jeg på. Du må vel opp i store flerbruksbiler som Sharan og S max for å få skikkelig plass i baksetet.

1

Vet en kollega kjøpte Saab 9-5 da det var den en av de få bilene der han fikk plass til to barneseter + en tenåring i baksetet. Dette er imidlertid en god del år siden, og Saab 9-5 er historie + at jeg også har innrykk av at barnesetene har est ut de siste 10 årene.

Den andre bilen som oppfylte hans krav om plass til to barneseter og en tenåring (i 2007) var Volvo V70, og den har jo hengt med til det siste.

Han endte imidlertid opp med en Grand C4 Picasso etter Saaben. Denne biltypen (S-Max, P5008, Grand C4 Picasso, Touran, Grand Scenic osv.) er vel det sikreste kortet å satse når man har behov for 2 barneseter + plass til en person til baki (evt tre barneseter). Ikke alle 7-setere er like brede baki da. Min søster har Qashqai. Den er smalere enn 5008.

1

De biler jeg har forsøkt flytte på som har isofix barneseter montert har jeg alle som en måtte gi opp.

Det er rett og slett ikke plass for meg og kjøre en bil med isofix sete plassert i baksetet bak førersetet.

Selv forholdsvis store stasjonsvogner så er dette isofix greiene lagd slik att fører setet ikke kan settes i bakre stilling mens det er montert isofix bak.

Og da er det umulig for meg og kjøre bilen, blir jo d fast i spenn mellom seteryggen og rattet...

Så att det blir trangt mellom to isofix stoler i baksetet virker på meg som det minste problemet..

1

Da må det i så fall være bakovervendte stoler det er snakk om. De er store uansett om det er Isofix eller ei.

Forovervendte seter med Isofix tar ikke noe plass i lengderetning.

1
Jan [sitat…] Det har jeg også erfart, når jeg har lånt bil av mine barn. Setene tar så stor plass i lengderetningen at det blir trangt foran. En av de få stv. jeg kan tenke meg har pla...

En av de få stv. jeg kan tenke meg har plass nok, er Superb.

Det har du nok rett i, men ift. TS sin problemstilling er også Superb for smal til å få plass til mer enn 2 barneseter i baksetet. Superb er rett og slet en nokså smal (men desto lengre) bil.

1
t109 [sitat…] Det har du nok rett i, men ift. TS sin problemstilling er også Superb for smal til å få plass til mer enn 2 barneseter i baksetet. Superb er rett og slet en nokså smal (me...

Superb er rett og slet en nokså smal (men desto lengre) bil.

Den nyeste Superben er en god del bredere enn den gamle. Som jeg skrev i mitt første innlegg, må man nok opp i flerbruksbil med tre separate bakseter, for å få plass til to seter og en person.

NAF/Motor hadde en sak om dette for noen år siden, så vidt jeg husker, var det bare Caravelle, Sharan, Touran, S Max og Galaxy som hadde plass til tre barneseter bak

1

I helgen har jeg hatt to isofixseter pluss midtpassasjer i Foresteren. Om ikke midtpassasjeren er type veldig bred så går det helt fint. Og det er svært god plass i forhold til seteryggene foran. Langt bedre plass i denne enn 5-serien vi hadde tidligere.

1

I krisetider har kona noen ganger satt seg mellom treåringen og baby i baksetet. Begge i bakovervendt sete med isofix, men babyen i liten stol så klart. Det er nok ikke spesielt behagelig, men for henne er det mer behagelig enn å høre på spedbarnsgråt. Bilen er en 2014 Mazda 6 stv. Tviler på at den er noe særlig bredere enn andre biler i samme klasse.

Dersom vi snakker om to bakovervendte barnestoler vil det være svært problematisk å i det hele tatt komme seg inn i midten.

1

Er det egentlig noen stasjonsvogner som har grei plass til 2 barneseter og en voksen?

Som andre skriver, for en tilfredstillende løsning må man over til hundehus.

I min Grand C4 Picasso er det tre separate bakseter som hver har isofix-fester. Setene kan skyves frem og tilbake individuelt slik at den som sitter i forsetet fortsatt kan strekke på beina. Vi har nevnte Cybex Sirona og selv om det bygger en del i lengden er det null problem for den i forsetet som har det bak seg.

1

Jeg kjører en 2014 modell Sharan. Her er det god plass til 2 barnseter + 1 voksen. Evt. 3 barneseter. Anbefales på det sterkeste.

1

Jeg måtte gå for Sharan da vi plutselig fikk nummer tre. Vi har to sitteputer og en bilstol festet med isofix baki, alle sitter fint. Det hadde ikke gått med stasjonsvogn, måtte låne min mors Passat da Sharanen var på verksted(som den ofte er) en gang. Da måtte fruen sitte bake i midten og niåringen sitte framme sammen med meg.

1

Har kjørt med tre forovervendte barneseter i baksetet noen ganger i Passat. Det går an, men det er et himla styr å få på belter og man må mer eller mindre presse døra igjen når alle er på plass.

Så med tre barn så er vel buss å anbefale ja.

1

Jeg har ikke behov for 3 barneseter. Kun 2, men vil gjerne ha plass til en voksen person i midten.

Ellers har jeg funnet ut at Opel Insignia har 3 isofix i baksetet og plass til 3 barneseter hvis noen skulle være interessert.

1

Når man har behov for to beltestoler og ett bakovervendt barnesete, åpner det ikke seg flere muligheter da?

Med tre barn i hus er Yarisen vår for liten hvis alle skal med, og jeg vurderer en eldre Volvo V70. Noen som har erfaringer med den typen?

1
t109 [sitat…] Dette er noen år siden, men en kollega som var i samme situasjon sa at av de bilene han prøvde var det bare V70 og Saab 95 som hadde plass til tre barneseter - den gangen....

Best plass til tre barneseter er det imidlertid biler med tre separate seter bak som har.

Med tiden blir det vel en Touran eller S-Max, men en V70 98-modell til 30.000,- får duge inntil da.

En i famlilen er mekaniker, og han har gått helt over den. Fant ut at han trengte en varebil i stedet, så da var jeg raskt ute og viste interesse :)

1
Larsabal [sitat…] Som andre skriver, for en tilfredstillende løsning må man over til hundehus. I min Grand C4 Picasso er det tre separate bakseter som hver har isofix-fester. Setene kan sky...

Jeg har også nevnte Cybex Sirona + et Cybex forovervendt jeg ikke husker hva heter. Jeg sitter greit I midten mellom dem i Passaten, men sittekomforyen er ikke optimal. For øvrig overrasket over at noen synes Cybex bygger i lengden. I bakovervendte barneseters verden er dette blant de som bygger minst, så da setter jeg spørsmålstegn ved om man har stilt inn avstand til baksetet slik man kan. Jeg har også Cybex Sirona i V50en, og har selv i den grei plass til meg selv foran. Jeg er 191cm. I V50en som har akkurat de samme barnesetene som Passaten er det imidlertid ikke mulig å sitte i midten bak, blir for smalt.

1

Lignende innlegg

Bil MLilet Siste svar

Kode vekk US-blink Audi a4 2012?

Hei! Jeg har en Audi a4 b8 2012 modell. Den har blinklys (us blink?) som lyser hele tiden, vart stoppet i teknisk kontroll og må vise bilen med dette fikset. Har vært innom et MECA verksted som ikke g...
1
1 svar
Bil MartinwetlesM Siste svar

Lading av Passat GTE hybrid.

Hei. Jeg har en ladbar hybrid, men for at jeg skal kunne lade den, må jeg bruke en skjøteledning. Jeg har lest alle advarsler der ute om bruk av skjøteledning til elbil lading, men jeg ønsket å høre m...
1
1 svar
Bil Tradem Siste svar

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
1 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Laster...