Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Starter tikker etter batteribytte Audi A6 B4

Min brors Audi A6 B4 med 2.4 V6 5V ble stående litt etter nybilkjøp. Jeg satte i nytt batteri da det andre var dødt. Men så snart jeg vrir om tenninga tikker (det jeg antar er) starteren og det samme når jeg vrir om for å starte. Drøyt 12V spenning fra batteriet og jeg antar at det ikke er noe kabelbrudd.

Uten diagnoseverktøy, er det mulig å anta hva som er galt?

Jeg funderer på om det kan være noen elektronisk sperre el liknende, siden den fungerte helt fint før parkering og batteribytte.

Ellers kan jeg nevne at batteriet er kjøpt på Biltema (74Ah) og skal være passende til bilen. Batteriet er toppladet av med meg smartlader. Og jeg byttet motorluftfilter i samme prosess.

Takker sim pokker for tips!

1
11 svar

11 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

sl500

12V er for lav batterispenning.Mulig det nye batteriet er defekt.

3

Hollabaloo

Hvilespenning skal ligge på ca 12,7 V ja.

Forsøk å starte den med startkabler. Starter den da vil jeg tro batteriet er synderen.

2

win

Takk for tips xantiasx. Men hvordan vil dette isåfall vise seg? Det er jo tilogmed spenningsmåler på instrumentpanelet som viser riktig spenning. Og bilen forsøker jo å starte når jeg vrir om nøkkelen, men lite skjer da starteren bare tikker. Ville det ikke vært litt enten-eller dersom kontakten var dårlig/brudd noe sted i en pol?

1

Torotto

Men dårlig kontakt på batteripoler, merker du først når du skal trekke mange Amper ut av batteriet.

Mål spenning når du forsøker starte.

Ville forsøkt rense polene (ledning) og vri/trekke til.

NB. Husk ta av ring, hvis du går med det! Har sett grillet finger etter å ha kommet bort i gods, ved tilkopling av pluss pol.

1

RickiBK

NB. Husk ta av ring, hvis du går med det! Har sett grillet finger etter å ha kommet bort i gods, ved tilkopling av pluss pol.

Man kobler da alltid til plusspol først.

2

rosmebraad

Om det bare tikker så kan det igså være releet (om der er sånt,mdet var ihvertfall det på gamle hauger) og så kan børstene være slitt i starteren.

1

xantiasx

Kan være dårlig kontakt på batteripolene, at de ikke er skrudd godt nok til, eller brudd i en batteripol.

Har vært borti begge de 2 nevnte feilene.

1

win

Hmm. Det skal være såpass spenning ja. Ikke så peil på bil. Jeg får prøve å komme til med startkabler da - selv om det er litt knot (Står med snuten inn parkert i Oslo sentrum - blir noen lange startkabler jeg må finne).

Men synes uansett at det er merkelig at starteren tikker som pokker når bare tenninga vris om (altså ikke nøkkelen hele veien rundt).

Er det uansett slik at noe må programmeres eller noe etter batteribytte på en så gammel bil? Utrolig imponert over hvor mye "moderne" elektronikk det er i en så gammel bil..

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...