En æra er dessverre over. 2. desember stenger VGD.no. Mer info.

Bil esc

Innlegg

Bil

12tribe

MB GLK

Jeg skal kjøpe ny(brukt)bil, og vurderer litt forskjellige modeller av Mercedes. Har hatt flere generasjoner E-klasse, men flytter nå "på landet", og vurderer en "traktor" med 4-hjulstrekk. Har en smertegrense ift pris på 300 000+. Jeg vurder GLK som et alternativ, men må innrømme at dette er en bil jeg vet ganske lite om. Er det noen som har erfaringer, positive eller negative å dele?

1
39 svar
ErikAak Ett alternativ er å se på eldre modeller... http://m.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=82436100 Men igjen, vurderer du på andre merker mener jeg du får mye og bra bil her (hvor jeg...

Ett alternativ er å se på eldre modeller...

Min kjære far har akkurat en sånn en, og bevare meg vel det er en nydelig bil. Men det koster, ingen biler er uslitelige.

Likte godt den nyeste Outbacken du viser, den har tross alt litt garanti igjen. Kan kjøre garantiutløpstest på NAF og få den skikkelig på nett før garantien går ut.

https://www.naf.no/tjenester/garantiutlopstest/

2

Landet på noe som var laaangt fra det jeg i utgangspunktet var ute etter, en CLA AMG...;P

2

Takker! nei, ikke 4matic, det ble som sagt et stykke unna det jeg hadde tenkt i utgangspunktet, sånt skjer haha.. Bilen er kjøpt ny i norge sent 2014 og er 2015 modell med litt over 40k på telleren. For meg ihvertfall så er det så godt som ny bil, og det dro litt at den har flere år i gjen på garantien. Hadde budsjett på 300k og fikk den for 290. Jeg snuste forsåvidt både på ML, E-klasse 4matic og tilogmed S-klasse med og uten 4matic til rundt den prisen. I alle tilfeller ville det da blitt en minst 7-8 år gammel bil med 150-200k pluss på telleren.. så sånn sett ikke det mest ufornuftige jeg kunne ha gjort tross alt. barnesetet får akkurat plass i baksetet, og at det er en AMg gjør jo at bilen er utrolig responsiv og morsom å kjøre. Det er jo viktig at den oppvoksende slekt får ha det litt moro fra ung alder sammen med far også, og veslejenta ser ut til å trives der hun ligger og ser opp gjennom panoramataket;).

2

En f.eks 3-6 år gammel E-klasse 4matic hadde jo vært perfekt, men de er det ikke så mange av og ville vel antagelig sprengt budsjettet.

1

Er ingen ekspert, men har som MB-eier og bilfantast fulgt med på en del forum opp gjennom årene. Har lest mye bra om GLK med tanke på driftsikkerhet og andre momenter. Utseende er kanskje mest omdiskutert, men det er nå opp til deg. Jeg liker'n ;)

1
ErikAak Er ingen ekspert, men har som MB-eier og bilfantast fulgt med på en del forum opp gjennom årene. Har lest mye bra om GLK med tanke på driftsikkerhet og andre momenter. Utseende er...

Utseende

Ja, det er en del som synes den blir for firkanta osv.. Jeg liker designet også, og det er ikke så mye annet som er aktuelt når man først har blitt vant til Mercedes;).. Jeg kjenner ingen som har den tror jeg, skulle gjerne visst hvordan den er å kjøre også.. Interiøret gir meg umiddelbart en følelse at det er litt mer "traktor" å kjøre enn f.eks følelsen du har i en E-klasse etc.. Har egentlig lyst på en nyere E-klasse enn den jeg har og da stasjonsvogn. Men flytter som sagt på landet, og det kan vær en fordel med noe som trekker på alle 4 til vinteren.. Og å kjøre den jeg har på vinterføre, kan best sammenlignes med å gå i dress-sko på det samme føret..

1

Forstår behovet for 4x4, men når det er sagt har jeg bare god erfaring med trekk på bakhjulene på vinterføre. Det skal sies at det er uhyre avhengig av type dekk. Som natt og dag har jeg erfart..

Det er nå uansett en god sikkerhet med 4x4 de dagene det skulle være helt forjævlig glatt i kombinasjon med oppoverbakke.. Ellers er jo bakkeklaringen digg i en GLK :)

Har ikke kjørt en! Ser for meg at den er helt ok, men blir jo noe helt annet enn en E-klasse da. Er jo en annen type bil.

1
ErikAak Forstår behovet for 4x4, men når det er sagt har jeg bare god erfaring med trekk på bakhjulene på vinterføre. Det skal sies at det er uhyre avhengig av type dekk. Som natt og dag h...

Ser for meg at den er helt ok, men blir jo noe helt annet enn en E-klasse da. Er jo en annen type bil.

Ja, det er jo det. Jeg har et litt "sammensatt" bilbehov. På den ene siden kjører jeg en del langt, og E-klassen er jo en herlig bil å cruise av gårde og sluke mil med. Jeg er litt usikker på om jeg er like "uberørt" av 6-7 timers kjøring i en GLK som jeg nå er i min E-klasse.. samtidig så flytter jeg som sagt godt ut på landet med grusvei og litt kupert den siste biten frem til huset. Vel, jeg blir nødt til å få prøvekjørt en for bedre å kunne gjøre meg opp en mening..Hadde jeg hatt litt mer cash til rådighet skulle jeg forsøkt å snuse opp en E-klasse 4matic, men det blir nok for dyrt i denne omgang.

1
passat06 Den største ulempen med GLK for de fleste av oss er bagasjeplassen.

Ja, det har jeg hørt før. Jeg vil allikevel tro at den er minst like god som i min E-klasse sedan? Bagasjerommet i den kanboi litt tight med barnevogn+andre ting, men det går. Det er ingen tvil om at bilen jeg har mest lyst på(realistisk sett, ikke ideelt;)) er en nyere E-klasse enn den jeg har , men i st.vogn. Jeg er bare litt bekymret for å bli stående til vinteren. Misset jobbintervju i fjor vinter da jeg bodde med utkjørsel i en bakke, mildvær og snøfall, bakhjulstrekk og automatgir og kom ikke av flekken.

1
12tribe Ja, det har jeg hørt før. Jeg vil allikevel tro at den er minst like god som i min E-klasse sedan? Bagasjerommet i den kanboi litt tight med barnevogn+andre ting, men det går. Det...

Mercedes GLK er min desiderte favoritt i bilklassen om jeg hadde vært alene og ikke trengt særlig med plass. Den kjører svært godt til å være SUV og jeg syns ikke den ligger langt bak E-klassen i komfort. Den har et svært lavt støynivå i normale norske hastigheter og skyhøy kvalitetsfølelse. Men den er fryktelig trang i bagasjerommet, også trangere enn i din E-klasse sedan. Det er nesten litt latterlig hvor lite fokus det har vært på bagasjeplass i en bilklasse hvor mange ønsker å ha med litt. Men bortsett fra det så tror jeg du kommer til å bli veldig fornøyd. 220 motoren er helt ok, men ville nok gått for 320 hvis jeg hadde hatt økonomi til det.

1
m-sport Mercedes GLK er min desiderte favoritt i bilklassen om jeg hadde vært alene og ikke trengt særlig med plass. Den kjører svært godt til å være SUV og jeg syns ikke den ligger langt...

Men den er fryktelig trang i bagasjerommet, også trangere enn i din E-klasse sedan. Det er nesten litt latterlig hvor lite fokus det har vært på bagasjeplass i en bilklasse hvor mange ønsker å ha med litt

Hmm.. Vil jo tro at det blir mer plass i høyden ihvertfall? Det var litt mer krem i tuben;), så jeg har fått en "attpåklatt" bare 29 år yngre enn storesøster, med alt det medfører av barnevogn og utstyr.. Ikke lett å bestemme seg. En E-klasse stasjonsvogn har ihvertfall mer enn nok plass for de fleste.. Men ser jo at jeg må tøye budsjettet en del dersom jeg skal ha sjangs på en 4matic ihvertfall.. her må det tenkes og prøvekjøres..

1

GLK er en driftsikker bil og kvaliteten vises på bruktbilprisen. Som noen nevner her så er det begrenset med bagasjerom, men det er vel noe du åpenbart ser selv. En annen ting er bakseteplassen. 3 voksne i 3 mil er 3 sykemeldinger. Hjulkassene bygger så mye inn at det skulle vært forbud mot 3 i baksetet.

Nå som det kommer ny E-klasse, er det mange som selger utgående modell og prisene er på vei ned. Det er ikke farlig å kjøpe en E-klasse som har passert 200000km med servicehistorikk, men 4wd holder ennå fhv høy pris. C 204 med 4wd kan også være et alternativ. Aberet er at personbilene til MB med 4wd har lav bakkeklaring.

1
12tribe [sitat…] Hmm.. Vil jo tro at det blir mer plass i høyden ihvertfall? Det var litt mer krem i tuben;), så jeg har fått en "attpåklatt" bare 29 år yngre enn storesøster, med alt det...

Hmm.. Vil jo tro at det blir mer plass i høyden ihvertfall? Det var litt mer krem i tuben;), så jeg har fått en "attpåklatt" bare 29 år yngre enn storesøster, med alt det medfører av barnevogn og utstyr.

Oj... mitt verste mareritt. Men folk er forskjellige. Lykke til!!

Sikker på at 4x4 virkelig er nødvendig? Jeg bor på "landet" og har aldri hatt behov for det. Jeg har derimot kompiser som har flyttet til Oslo og kjøpt 4x4. Kø med start og stopp i islagte bakker , brøytetraktorer som har lagt igjen 40 cm snøkanter når gata brøytes som må forseres om morgenen ol.

1
maxg [sitat…] Oj... mitt verste mareritt. Men folk er forskjellige. Lykke til!! Sikker på at 4x4 virkelig er nødvendig? Jeg bor på "landet" og har aldri hatt behov for det. Jeg har deri...

Oj... mitt verste mareritt. Men folk er forskjellige. Lykke til!!

Sikker på at 4x4 virkelig er nødvendig

Hehe, alt går ikke bestandig som planlagt, men når det først har skjedd så er det hyggelig da, så takk for det. Tja, jeg flytter på et småbruk som ligger litt kupert til, og med erfaringene jeg har med min E-klasse på vinterføre så langt så ser jeg for meg at det kan være en liten kneik eller to som kan bli litt trøblete å forsere etter en natt med snøfall.

1
12tribe [sitat…] Hehe, alt går ikke bestandig som planlagt, men når det først har skjedd så er det hyggelig da, så takk for det. Tja, jeg flytter på et småbruk som ligger litt kupert til,...

E-klasse på vinterføre

Jeg har kjørt mange forskjellige e-klasser da min far ikke har eid noe annet de siste 20 årene. Han sverget til bakhjulsdrift lenge, men kjøpte 4matic på den siste.

Det er 15 lysår i forskjell på 4matic kontra uten. Bilen blir mye, mye bedre.

1
lillegubben [sitat…] Jeg har kjørt mange forskjellige e-klasser da min far ikke har eid noe annet de siste 20 årene. Han sverget til bakhjulsdrift lenge, men kjøpte 4matic på den siste. Det er...

Jeg har kjørt mange forskjellige e-klasser da min far ikke har eid noe annet de siste 20 årene

Jeg har vært der en stund jeg også.. Den eldste jeg har hatt var en 300D 84`modell(kjøpt brukt lenge etter 84). Hadde et lite avbrekk med bmw 525i, det var forsåvidt gøy, men det bekreftet min mistanke om at det bare er mercedes som er "premium", selv i disse "middelklasse-bilene". ja, jeg er veldig keen på en 4matic, så en 350 i går til ca.330k.. smertegrensen min går jo på 300, helst litt under. Samtidig så vil man jo helst ikke legge altfor mye penger i en bil som har gått til månen og tilbake heller.

1
12tribe [sitat…] Jeg har vært der en stund jeg også.. Den eldste jeg har hatt var en 300D 84`modell(kjøpt brukt lenge etter 84). Hadde et lite avbrekk med bmw 525i, det var forsåvidt gøy,...

ja, jeg er veldig keen på en 4matic, så en 350 i går til ca.330k.. smertegrensen min går jo på 300, helst litt under. Samtidig så vil man jo helst ikke legge altfor mye penger i en bil som har gått til månen og tilbake heller.

Dette er så klart hele problemet. Jeg ville ikke vurdert e-klasse om jeg hadde hatt budsjett på 300.000. Det er ganske usikkert at det hadde blitt Mercedes i det hele tatt.

1
lillegubben [sitat…] Min kjære far har akkurat en sånn en, og bevare meg vel det er en nydelig bil. Men det koster, ingen biler er uslitelige. Likte godt den nyeste Outbacken du viser, den har...

Ja, airmatic på 211 er en herlig potensiell utgiftsbombe. Jeg kjøpte bevisst en uten og er såre fornøyd.

Subaru er jo kanskje ikke like premium, men de er godt sammenskrudd og i mine øyne mer spennende enn en Toyota. Jeg har litt sansen for dem. Dyre deler, men sjelden noe tull.

1
lillegubben [sitat…] Dette er så klart hele problemet. Jeg ville ikke vurdert e-klasse om jeg hadde hatt budsjett på 300.000. Det er ganske usikkert at det hadde blitt Mercedes i det hele tatt...

Jeg ville ikke vurdert e-klasse om jeg hadde hatt budsjett på 300.000. Det er ganske usikkert at det hadde blitt Mercedes i det hele tatt.

Man får da helt kurante A-klasse til 300.000. Selvsagt ikke det trådstarter er ute etter, men den heter Mercedes :-)

1

Lignende innlegg

Bil irikam Publisert

Bilen døde under kjøring

Har en Passat 3b 2000 1,8T, eid i noen uker uten problemer. I går kjørte jeg gjennom byen og måtte stoppe oppå en fartsdump, i det jeg skal klemme inn gassen og kjøre videre skjer det ingen ting-ingen...
1
0 svar
Bil trondergutt Siste svar

Lån og kaskoforsikring

Har en bil hvor det fremdeles er 3 år igjen å betale på lån, men hvor verdien på bilen er slik at kasko ikke lenger er hensiktsmessig. Er man tvunget til å ha fullkasko til lån er nedbetalt eller kan...
1
1 svar
Bil MLilet Siste svar

Kode vekk US-blink Audi a4 2012?

Hei! Jeg har en Audi a4 b8 2012 modell. Den har blinklys (us blink?) som lyser hele tiden, vart stoppet i teknisk kontroll og må vise bilen med dette fikset. Har vært innom et MECA verksted som ikke g...
1
1 svar
Bil MartinwetlesM Siste svar

Lading av Passat GTE hybrid.

Hei. Jeg har en ladbar hybrid, men for at jeg skal kunne lade den, må jeg bruke en skjøteledning. Jeg har lest alle advarsler der ute om bruk av skjøteledning til elbil lading, men jeg ønsket å høre m...
1
1 svar
Bil Tradem Siste svar

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
1 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Laster...