Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Prøver å sette denne her da folk som er glad i kjøretøyet sitt har varierende forhold til disse.

Lang historie kort:

Vegvesenet har renovert vegen jeg bor ved og fått den geniale ideen å sette en fartshump rett utenfor huset mitt. Det er mildt sagt blitt et helvette og halve huset rister om et tungt kjøretøy treffer den litt galt. Man har rett og slett satt den på et elendig sted rent praktisk.

Da er mitt spørsmål: må ikke slikt varsles i henhold til regulering? Og hvilke regler bruker Vegvesenet til for å forsvare slike humper nærmest hvor folk bor isteden for 40 meter unna hvor den ikke ville plaget en sjel?

Må si den arrogansen jeg har møtt i Vegvesenet er utrolig. Det er tydelig stillingsvernet står sterkt i det offentlige.

1
26 svar

26 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Quattronaut

Mulig du har lest denne, men her er ihvertfall link til vegvesenets veiledning for fartsdempende tiltak. Der står det litt om høyder på humper og anbefalt avstand mellom dem. Denne anbefalte avstanden kan diktere hvor humpene havner.

http://www.vegvesen.no/_attachment/61426

2

Link-86

Har lest den og lagt den i grunn for mitt arbeid med saken. Men den er jo ikke av nyeste dato. Forsøker å være 100% oppdatert for ikke å bli tatt på en bagatell. Men takk uansett!

1

FredPerry

Er det flere naboer som er plaget med disse, eller er det bare deg? Hvis dere er flere stemmer jeg for at du tar initiativ til å samle en gruppe som ønsker å klage på plasseringen.

Husker fra hjembygda at Vegvesenet satte opp to fartshumper på daværende RV2. Denne veien er meget trafikert, og fartshumpene gjorde at det kom en rekke naboklager fordi det ristet i husene deres. Etter en stund endte det med at fartsdumpene ble høvlet noe ned og forlenget, slik at kjøretøyene som passerte ikke traff så brått som tidligere.

2

Link-86

Er det flere naboer som er plaget med disse, eller er det bare deg? Hvis dere er flere stemmer jeg for at du tar initiativ til å samle en gruppe som ønsker å klage på plasseringen.

Flere. Problemet er at jeg stikker meg frem og klager høyt, mens andre står stille bak meg. Vegvesenet har rett og slett kjørt over alle som har klagd i andre saker her. De har stevnet folk som ikke har godtatt endringer i reguleringen og vært totalt diktatoriske. Jeg får dette på forsikringen da de har tatt seg grovt til rette på eiendommen min og brukte over ett år på å fortelle det da jeg sendte advokat på de. Ikke ett forsøk på unnskyldning, bare uthaling av tid for å få meg til å gi meg.

1

FredPerry

Flere. Problemet er at jeg stikker meg frem og klager høyt, mens andre står stille bak meg

Da må du nesten ta på deg rollen som gruppeleder og talsmann. Hva mener du med at de har tatt seg til rette på tomta di? Har du fått ekspropriert deler av eiendommen?

1

pusur44017

Problemet er at jeg stikker meg frem og klager høyt, mens andre står stille bak meg.

Hva med å tegne opp et dokument, gjerne med advokat der du legger frem problemet og det du føler skal være det og får alle naboene som har problemer til å signere det? Selvfølgelig ingen tvang for de som ikke vil, men da opptrer dere hvertfall samlet.

-pusur

1

Link-86

Etter en stund endte det med at fartsdumpene ble høvlet noe ned og forlenget, slik at kjøretøyene som passerte ikke traff så brått som tidligere.

Det er noe slikt jeg er ute etter. Problemet er at hele prosjektet skal være "universell" utformet så er blitt ett helvette rent praktisk rundt her. Ja det ser rett og fint på utsiden, men min side har blitt hevet 20-30 cm og andre siden av vegen nesten meteren. hele prosjektet er et prestisjeprosjekt de har gjort elendig grunnarbeid i. Derfor er jeg på jakt etter retttinglinjer og andre erfaringer for å ta de på slett arbeid. Har funnet en del allerede , men "merkelig" nok vil ingen i Vegvesenet si hvilket veileder da har brukt.

1

Gamleboyen

Merkelig at plassering av én fartshump er prestisjeprosjekt. Men all sympati med kampen din mot en statlig etat. Hadde det enda vært kommunen så hadde du vel hatt sjans.

1

perchri

Må si den arrogansen jeg har møtt i Vegvesenet er utrolig. Det er tydelig stillingsvernet står sterkt i det offentlige.

..vegvesenet er den mest arrogante etat en kan komme borti. De skulle vært stillt for "krigsrett" for mange år siden. De må ha noen psykiske koplekse abnormaliteter.

1

Allegerita

Du burde prate med Rune.

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...