Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Har problemer med startbatteriet i båten. Samme feilsøking som bil, så poster her. Biltema 75 ampere. Fulladet batteri, og batteriet klarer knapt å dra starteren. Lot båten ligge to uker, nå får jeg ikke senket motoren. Sjekket spenning, 12,1 volt skal være nok til å starte, men lavt. Satte på lanternene, usikker på om det er 20 eller 50 watt, uansett veldig lite. Da sank spenningen til 11,2 valt, altså spenningsfall på 0,9 volt på ubetydelig belastning. Er det noen grunn til å teste mer, eller bare å kjøpe nytt batteri?

1
4 svar

4 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

perchri

Selvutladingen er stor på de 14 dagene,og det er feil. Du kan godt få indikering på fulladet batteri,fordi spenningen når sin rette verdi. Strømmen batteiet hat tatt i mot er altså svært liten. Sulfatering på batterier i dag er større en i "gamle dagers" rene blybatterier. Snittet på et frisk batteri etter 2 dager etter ferdig lading ligger rundt 12.4 volt uten belastning. 4-5 år på moderne batterier er toppen.

Lad batteriet til topp en gang til. vent 2-3 dager og mål spenning,samt prøv starting. batteriet er ok dersom spenningen faller til 11.5v.

Anbefaler å kjøpe nytt. Det ender stort sett med framtidig trøbbel.

2

Kjemi

Satte på lanternene, usikker på om det er 20 eller 50 watt, uansett veldig lite. Da sank spenningen til 11,2 valt

Når spenningen på batteriet faller så mye med minimal belastning, er batteriet IKKE ok.

2

Forfun

Var redd for en overledning, men ble happy når alt tyder på at batteriet er dødt. Hovedstrømbryteren har stått av hele perioden, så det skal ikke ha vært belastning. Målte spenning over hovedstrømbryter til null, så den skal være ok. Er aluminiumsbåt, så overledning spiser båten. Tar for sikkerhets skyld opp båten og sjekker anoder.

Har ladet batteriene to ganger, startproblemer etter begge forsøk så mer og mer overbevist om at det er så enkelt og billig som nytt batteri.

Takk for svar begge to!

1

Hollabaloo

Det finnes batteritestere som kan avsløre dårlige batterier.

Video

Modellen i videoen er en Solar BA7. Fikk litt lyst på en sånn ja...

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...