Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Udefinerbar lyd fra motorrommet.

I går kveld oppdaget jeg en ny ulyd fra under panseret på Alfaen. Den er ikke spesielt høy, men den har foreløpig gitt meg tre assosiasjoner:

1) Bobler i et akvarium. 2) Et vibrerende luftfilter. 3) Raklingen fra treskeverket fra enDronningborg d4000 som henger igjen noen sekunder i det man slår av motoren.

Den er hørbar når bilen står på tomgang, men forsvinner med en gang man trykker litt på gassen. Den følger ikke turtallet ellers. Når jeg stanser motoren fortsetter lyden i omtrent et halvt sekund, noe som ga treskeverk-assosiasjonen.

Først trodde jeg det var den berømte radiatorslangen, siden lyden hørtes litt "boblete" ut, men den er tett og fin og varmeapparatet gir t-skjorte-temperatur og vel så det. Så tenkte jeg at det kanskje var noe løst i motorrommet, men det er ikke lett å se når alt bare er deksler. Siste, og mest panikkaktige teori, er at det er en eller anen rem som synger på siste verset, men jeg har kjørt omtrent en mil i dag og innbiller meg at en rem som laget en slik lyd ville ha røket for lenge siden.

Bilen var på service for litt under en måned siden, med bytte av registerreim og full pakke. Har kjørt omtrent 1000 kilometer siden da, og det har ikke vært noen ulyder å spore. Det eneste "nye" jeg har gjort med den, er at jeg fikk den sprayet med lanolinolje i går formiddag. Har vondt for å tro at dette skal gi ulyder, snarere tvert imot, men kan det hende at det har kommet noe på et punkt i motorrommet hvor slikt ikke skal være?

Problemet med å prøve å lete etter ulyder på en 1,9 jtd er at motoren i seg selv bråker så fælt at det er vanskelig å lokalisere noe som helst når man står utenfor den. Hører det imidlertid ganske godt når jeg står stille på f.eks. rødt lys og dempet musikk.

Noen teorier før nervene tar overhånd og jeg besøker et verksted?

1
38 svar

38 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Sillyspeed

Lulz!

1

xorcist

Jeg tipper det er motorfestet inn mot torpedoveggen. Magefølelse.

1

FredPerry

Magefølelse.

Uff. Det høres litt dramatisk ut. Hva tror dere det vil koste? Er det forresten noen verksteder å anbefale? Helst billig og bra.

2

Hollabaloo

Snap Drive på Majorstua

2

legalize_it

Bor ikke du i Oslo? Isåfall vil jeg anbefale deg å kjøre de mila det er til Carrozzeria Alfa i Drøbak. Timeprismessig ligger de vel rundt snittet, men de kan Alfa så godt at du ihvertfall er sikker på at du slipper å måtte betale for x antall timer ekstra med feilsøking og/eller fomling fordi mekanikeren ikke skjønner seg på Alfa-patenter. Min erfaring er at det kan være litt vanskelig å få tak i dem på tlf/mail, men når du først får tak idem er servicen bra.

1

excon2

Noen teorier før nervene tar overhånd og jeg besøker et verksted?

Sjekk reimene som driver dynamo/vannpumpe/servo, osv. Hadde også en rar lyd i bilen, og det var faktisk armeringstråder fra en reim som hadde kveilet seg rundt strammehjulet, slik at dette stod og vibrerte. Skrapte vekk det som satt fast, og problemet var løst.

1

Trolljegern

Du har ikke lest tråden du...?

1

Hollabaloo

Tipper selve motorfestet koster 1000-1500 kr.

1

FredPerry

Tipper

Motorfeste til Alfa er ikke gratis. Heldigvis var selve jobben ganske billig. Totalt kom regningen på 3605 kroner. Som for øvrig er det samme som det koster å få Snap Drive Majorstuen til å fortelle deg at bilen din er skrot.

1

sl500

Motorfeste til Alfa er ikke gratis.

Du skulle nok importert et selv og ikke overlatt det til verkstedet.

1

Forfun

Plusspoeng til BilBabba!

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...