Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kjøpe bil - hvilken og hvorfor?

Hei!

Noen som kan tipse meg ifht til bilkjøp? Kjører i dag en Toyota Corolla 96 modell, den går som ei kule, men må ha en større og tryggere bil etter hvert nå. Har selv ikke peiling på bil, igrunn ikke typen min heller.

Tenker stasjonsvogn, og til rundt 100.000 evt noen titusner over. Anyone? :)

1
11 svar

11 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

TomPadang

Jeg begynte å se meg om etter nye biler for to år siden, og har brukt lang tid på det. Jeg har sett på mange forskjellige biler, men klarte ikke bestemme meg for noen.

Men så havnet jeg ut med noe som jeg ikke hadde sett på - en såkalt "crossover" eller miniSUV - Mitsubishi ASX. Og jeg er faktisk godt fornøyd med den. De er romslige, trygge - og er ikke dyre i bruktmarkedet.

Min anbefaling er at man nok bør legge inn litt mer enn 100.000 - for da får man en ikke for gammel modell. Jeg anbefaler å ikke gå for eldre modeller enn 2010-2011.

2

hakkebakk

Forresten, når jeg har så lite peil på bil, er det ikke sikrest å kjøpe gjennom en bilbutikk/firma? Ser for meg at jeg lett kunna blitt lurt om jeg kjøper privat

1

rosmebraad

Vær obs! på at der er varierende grad av seriøsitet blant firmaer som selger bruktbil.

Samt at deres priser kan være høyere enn hos private: Noe som selvsagt er gull verdt om medfølgende garanti gjelder dersom noe går galt med bilen!

1

TomPadang

I ditt tilfelle ville jeg kjøpt gjennom firma. Sjekk gjerne omtaler på nett ang. aktuelt firma. Selv kjøpte jeg min bil hos Mitsubishi-forhandler. De kan disse bilene, og har godt rennomé.

1

hakkebakk

Takk for gode tips! Hvis jeg velger en bil fra før 2010 vil det fort bli et tapsprosjekt? Skal huskepå det.

Aller mest småkjøring på oss, men også en del turer nordover til familie.

Ser for meg å trenge litt plass, har hund og tanker om barn etterhvert. Men liker at bilen ikke er så alt for stor også!

1

FredPerry

Hvordan er bruksmønsteret deres? Kjører dere langt og mye eller bare korte turer til og fra jobb/butikk osv? Trenger dere mye plass til bagasje, barn eller hund?

Syns stikkordene for bilkjøp uten peiling bør være så ny som mulig, med så kort kjørelengde som mulig, og aller helst gjenværende garanti. Et tips fra min side er Renault Megane lll. Her har du en veldig komfortabel liten stasjonsvogn med lavt drivstofforbruk, pålitelig driftssikkerhet og ett år gjenværende nybilgaranti.

1

rosmebraad

FP, jeg husker en sak fra Dagbladet i sin tid om en familie som byttet fra gammel Carina til første serie Laguna som kom. Lurer på hvordan den historien endte.

PS FP, hvor mye kjører du i året? Jeg sitter akkurat og vurderer om jeg skal endre forsikringen fra 8 til 12000 km i året.

1

FredPerry

Tror ikke første generasjon Laguna var en bil som vant hjertene til mange førstegangskjøpere, men regner med at den komfortmessig var ganske mange steg opp fra en Carina. Naboen til foreldrene mine kjørte en slik Laguna helt fram til sin død i fjor vår, så noen få av de holder vel koken.

Det varierer litt hvor mye jeg kjører i året, men det hjelper endel å bytte fra dame i Trondheim til dame på Storo. Alfaen har jeg kjørt ganske nøyaktig 20 000 kilometer med siden august i fjor, men 90 % av det har bare vært koseturer. Satser på at nyforelskelsen kanskje vil gå over litt, slik at det ikke blir like mye unødvendig kjøring i år.

3

Valdriss

Hei! du har en Toyota som du er fornoeyd med, og da behoever du ikke spoerre om hvilket merke. Jeg har selv kjoert Toyota i 30 aar og vil aldri kjoepe et annet merke selv om jeg faar betalt for det... og Toyota har en modell som passer uansett hva slags bil du behoever.

Gaa for det sikre ogdu blir garantert fornoeyd.

1

rosmebraad

Nå har vi vært inne på flere ganger her hvordan merket Toyota IKKE er en gjennomgående garanti for bilens kvalitet: Dette er svært avhengig av modell og utgave.

Når det er sagt: Orker du karakteristikken og setene etc. i Toyotas hybridbiler er en ny slik en holdbar og fin!

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...