Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Nesten påkjørt av yrkessjåfør

Forbanna irriterende når folk bare kjører på over fotgjengerfelt. I dag tidlig ble jeg nesten påkjørt fordi en sjåfør fra SAS ikke gadd å stoppe. Jeg så at ham så meg, men til tross for det kjørte han bare! Jeg ble så irritert at jeg tok bilde av skiltet hans. Ville klagd til SAS dirkete og fått dem klar over dette, men de har ingen form for epost, der jeg kunne sende bilde med registrerinfsnummeret. Dette synes jeg er ekstremt dårlig. Det å ikke være åpen for kritikk, kan være svært farlig. Fordi jeg ikke får gitt beskjed vil mest sansynelig denne sjåføren fortsette å kjøre slik han gjør, og neste gang ikke være så heldig at det er en person som følger med.

Reg: RK66601

DAMN, så ikke nøye på det før nå!

1
11 svar

11 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

trew

Forbanna irriterende når folk bare kjører på over fotgjengerfelt. I dag tidlig ble jeg nesten påkjørt fordi en sjåfør fra SAS ikke gadd å stoppe

Ikke for å forsvare sjåføren, men blir stadig overrasket over hvor mye fotgjengere stoler på at bilister stopper. Ser nesten daglig som bilist personer med propper i ørene og blikket festet på mobilskjermen dure i vei over fotgjengerfeltet uten å løfte blikket.

2

_roffe_

I tillegg er ofte fotgjengerfeltene "møteplasser" for kjente og venner for en hyggelig prat, slik at de samler seg opp (på hver side av veien) og man vet ikke om de skal over veien eller ikke..

Når de tilslutt bestemmer seg for å krysse veien, er det gjerne rett ut i veien uten å se seg for..

4

SUV

Mange tar den enda litt videre og går over veien når det kommer bil uten å se seg for også der det ikke er fotgjengerfelt.

Har vært 5 cm unna å treffe ei av disse en gang jeg syklet, hun så seg ikke for og visste ikke jeg kom syklende på veien før hun hørte lyden av dekk som sklir på tørr asfalt.

Og en fotgjenger var en gang "smart" nok til å vente med å krysse veien (uten fotgjengerfelt) til jeg hadde passert med bilen min. Egentlig burde han vel ventet til også hengeren min hadde passert. Men jeg fulgte med i speilet og fikk stoppet i tide.

1

Treklatrer

Ser at mange kritiserer meg som fotgjenger. Og det kan jeg veldig godt forstå med tanke på mange andre. De stereotypene dere slenger ut nå gjelder ikke meg. Jeg ser meg bestandig for når jeg skal krysse veien, som er grunnen til at jeg ikke ble påkjørt. Jeg var halvveis over fotgjengerfeltet og ser en bil ikke stoppe, altså jeg stopper for å unngå å bli påkjørt. Det faktumet at jeg tydelig kunne se at han så på meg og ikke stoppet er så utrolig irriterende! Dette er ikke første gang det har hendt heller.

1

_roffe_

Det er nok ingen som kritiserer deg.

Du vet jo selv hendelseforløpet, det vet jo ikke vi andre.

Det finnes jo også en haug av uforsiktige egoistiske sjåfører. Bare les enkelte "sykkeltråder" her på forumet så finner man ut av dette ganske raskt.

I kanskje noen få tilfeller kan det faktisk være lurt å ikke bremse/stoppe for fotgjenger, så lenge man har øyekontakt med fotgjengeren. F.eks hvis bakenfor kjøretøy ligger altfor nærme..

Da unngår man en kjedekollisjon, selv om dette bare ville endt med materielle skader.

1

Brum-Ole

Jeg var faretruende nær en fotgjenger selv igår. en voksen mann i full fart over veien. Selvfølgelig min feil, men allikevel hjelper dette lite fotgjengeren den dagen han ligger under en bil. Dette forgjengerfeltet ligger i en ganske brå og lang venstresving i en 50 sone. A-stolpen min dekte han slik at jeg ikke så han før han var kommet bak i sidevinduet mitt... Personlig går jeg ikke ut i veien før jeg har fått øyekontakt med bilfører, dette er en god regel. De bilførere som har fått øyekontakt og har mulighet til å stoppe, men driter i det er bare drittsekker...

1

SUV

Hvordan vet du at han er yrkessjåfør? Jeg har selv kjørt en del kjøretøyer som normalt kjøres av yrkessjøfører uten at jeg da har vært yrkessjåfør. For eksempel mindre enn en mnd siden jeg kjørte en lastebil tilhørende et transportfirma.

Og hvordan vet du at han så deg? At du ser øynene hans betyr ikke nødvendigvis at han har fokus på deg og oppdager deg.

Mange gnager kan det også være usikkert om fotgjengere skal over eller ikke. Det hadde vært mye bedre om man hadde amme regelen som ble presentert i tidlige fotgjengerfelt-videoer med Arve Opsahl for mange år siden der de sa man skal rekke ut handa for å gi tegn til at man skal over og så vente med å gå over til bilene har stoppet. Altfor mange fotgjengere har det som en godt bevart hemmelighet om de skal over veien eller ikke.

1

Burkar

Selv om en buss(?) har SAS-logo vil ikke det nødvendigvis si at sjåføren er ansatt i SAS. Har du registreringsnummer er det grei skuring å finne frem til eier eller leasingtaker av kjøretøyet.

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...