Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Raskest gjennom tyskland, A7 el A19/9

Skal på en liten kjøretur igjen, har tidligere stort sett kjørt A7 eller A1. Skal nå lenger øst, ser ut til at vi velger Brenner passet. Hvilken vei anbefaler dere fra København til Brenner? Blitt anbefalt Gedser - Rostock, så A19 og A24 til Berlin, A9 til Munchen.

A7 er førstevalget, men hørt det er mye veiarbeid der (noe vi opplevde i påsken). Kjører fra København kl 6 fredag kveld, så er godt forbi Hamburg når fergen ankommer Rostock.

Hengeren blir forresten bare halvparten så stor som planlagt. Det håper jeg vi sparer noen timer kjøring på, da den store var ustabil over 100 km/t (mye lettere å kjøre forbi de tregeste lastebilene, skal selvfølgelig ikke bryte noen fartsgrenser).

1
14 svar

14 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Someone

Henger hele veien ned til Italia? Kondolerer....

2

Forfun

Fartsgrense med henger tror jeg er 80. Vi lå i 105. Hele veien gjennom Østerrike var det skiltet til 100, fra Tyskland til brenner passet. Husket 130 fra sist tur, men så godt som ingen kjørte så fort.

Veldig imponert over å klare 160 i snitt når toppfart er litt over 170. Tipper under 140 hvis en regner på det og nesten respekterer vegarbeid og støysoner.

1

m-sport

Veldig imponert over å klare 160 i snitt når toppfart er litt over 170. Tipper under 140 hvis en regner på det og nesten respekterer vegarbeid og støysoner.

Når det er lite trafikk så er det mulig. Vi var i korte stunder oppe i rundt 200 km/t, men mesteparten av tiden lå vi mellom 170 og 185 km/t. Bilen var en BMW 3 serie GT. En stabil og fin bil å kjøre på motorvei med, men igjen støynivået var ekstremt høyt (noe denne testen også viser).

1

Forfun

Snittfart over 130 hadde ikke gått denne lørdagen. Selv om en hadde kjørt 250 der et var mulig.

For meg har jeg mye gode minner fra turer med henger ned til Middelhavet. Gjør det gjerne igjen.

1

Forfun

Rostock Nürnberg var greit, men kjedelig. Paddeflatt. Ca 2 mil vegarbeid syd for Berlin. Tapte mye mer på en trafikkulykke lenger syd. Lange strekninger med betongdekke og skjøter. Fungerte overhodet ikke sammen med hengeren. Trafikken på en lørdag var helt grei, litt kø ved Nürnberg lørdag ettermiddag.

Var i øst Tyskland rett etter at muren falt, og så forskjellene. Hadde forventet at det hadde jevnet seg ut nå. Trafikkbildet var roligere i øst, bilene billigere. Mye større forskjell enn ventet.

Lite unormale biler. To Ferrari i motgående, 3 mustang som bråket mye og gikk sakte. La ikke merke til m eller amg, men mye s og rs. Kan ha sammenheng med at vi kjørte gjennom byen der de produseres. Så bare 3 biler over 200, selv om det var fri fart og lite trafikk. Med forbehold om at fart ikke er lett å vurdere når en tusler i høyre felt.

Trafikken gikk sakte gjennom Østerrike, nesten ingen kjørte forbi oss. Er det mye kontroller? Kjørte stort sett i fartsgrensen pluss moms. Forbruket havnet over literen, høy henger gir mye luftmotstand. Forstår ikke hvorfor dere er negative til å kjøre med henger. Motorvei er kjedelig uansett, må bare beregne litt mer tid.

1

m-sport

Forstår ikke hvorfor dere er negative til å kjøre med henger. Motorvei er kjedelig uansett, må bare beregne litt mer tid.

Litt mer tid? Sist jeg kjørte gjennom Tyskland hadde vi en snittfart på rett over 160 km/t. Med henger kan vel denne farten ikke bli stort mer enn 100 km/t? Motorvei er kjedelig nok i seg selv, men mye kjedeligere i sakte fart med henger.

1

Iseran2770

Sist jeg kjørte gjennom Tyskland hadde vi en snittfart på rett over 160 km/t.

Da må da vært veldig unormalt lite trafikk eller midt på natten. På hel kryssing har jeg aldri vært over 150 km/t, og da la jeg meg over 200 hver gang det var mulig.

1

Iseran2770

Trafikken gikk sakte gjennom Østerrike, nesten ingen kjørte forbi oss. Er det mye kontroller? Kjørte stort sett i fartsgrensen pluss moms.

Det står en del varsler om radarovervåkning, men det har aldri blinket noe lys for meg (har tilbakelagt 7000 km på østeriske veier).

Fartsgrensen på motorvei i Østerrike er 130 km/t. Lå du i 160 (pluss moms) med henger?

1

rosmebraad

Får bare ønske lykke til på slik lang hengerferd og være glad jeg slipper!

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...