Klarer ikke helt å bli gira av en kinesisk Skoda-konkurrent, men har vesentlig mer tro på dette enn tidligere kinabilprosjekter.

Blir ikke overrasket om kinserne virkelig kommer med prisgunstige biler og gode garantier her for å komme inn på markedet.

1

En bil for 'internetzgenerasjonen' som ikke bryr seg om det er stiv bakaksel eller multilink......

de har ihvertfall forstått at nettside og e-post er greier. Det er/var det ikke alle i bilbransjen som skjønner.

Segmentmessig havner disse på ca. samme område som Saturn syns jeg. (GMs nedlagte brand.)

Forlveig har jeg stor tro på hele greia med få, selvkjørende biler i offentlige eller kommersielle parker. Minuset for bransjen er langt færre biler å,selge og reparere og lange færre biler for myndighetene å beskatte.

Egentlig er det rart at landet som produserer flest biler i verden ikke har modeller i vanlig salg i Norge.

På mobiltelefon kjøper jeg gjerne kinesisk merke om/når jeg skal ha ny smarttelefon. MEN er det virkelig så kritisk at de reklamerer med (mobil) wifi i bilen? 5G kommer vel snart og da må det jo bli slutt på gjerrigheten på datamengden rundtom? Frie sluser på datamengder og hastighet?

Av kvalitet produserer Kina på de fleste nivåer, så de stiller inn på det nivået de vil: Med fem års kjøpslov i Norge burde det være grei skuring for kunden.

Spennende med nytt bilmerke i Norge, det er jo ekstremt sjelden.

1

Jeg tror dette er fremtiden, på flere måter - enten vi liker det eller ikke.

Teknologisk know-how fra Sverige (med forhåpentligvis dertil god sikkerhet og kvalitet), satt sammen av roboter i Kina. Solgt på nett.

Det er jo i praksis slik Apple allerede opererer idag.

Prisen blir viktig her, men slik bilavgiftene utvikler seg vil det også i Norge i større grad bli opptil produsenten å posisjonere seg riktig.

1
PassatGL Jeg tror dette er fremtiden, på flere måter - enten vi liker det eller ikke. Teknologisk know-how fra Sverige (med forhåpentligvis dertil god sikkerhet og kvalitet), satt sammen av...

Teknologisk know-how fra Sverige (med forhåpentligvis dertil god sikkerhet og kvalitet), satt sammen av roboter i Kina. Solgt på nett.

Det er jo i praksis slik Apple allerede opererer idag.

Det gjenspeiler vel bare at dette er en veldig annen måte og kjøpe bil på, som jeg kanskje innbiller meg at de er mer åpne for lenger nedover i Europa enn her oppe i steinrøysa. Bare jeg får prøvekjørt gir jeg strengt tatt blaffen i hvordan bilen blir bestilt, betalt og levert.

Å kunne tjene penger på bilen mens den står parkert utenfor jobben i 8 timer er jo også interessant, kanskje ikke helt ulikt nabobil.no som allerede eksisterer.

1

Dele bilen jeg har kjøpt med hvem som helst annen blir uansett uaktuelt for meg..

Men det om en app som overvåker og kontrollerer bilen... Det blir vel problematisk i Norge med datatilsynet når andre betaler for og leie bilen din..

1

"The car is almost beside the point

Except it totally isn't. A three-way tie between safety, sharing and convenience."

Bare dette gjør at det blir nei takk fra meg.

1

Someone og Billbabba.

Ja det er endel ting som en kan velge i dag.

Men dette er ting endel vil interpretere veldig inn i bilene, uten muligheten "kan"

Dele tanken er noe som er på vei inn, og nærmest inn som krav..(i enkelte kretser)

Det er nå og ca 5-8 år fremover en må tenke seg nøye om ved kjøp av bil, for oss som vil ha bilen for oss selv og med lite overvåking i selve bilen. Så er dette trolig en tid vi kommer til og kjøpe den bilen vi beholder absolutt lengst. Nå som mye av dette fortsatt er ett valg.

Om 10-15 år så er meste av overvåking i og rundt bilen ikke ett valg lenger. Og trolig så går bilen automatisk inn i deling systemer uten valg...

Selvsagt vil det sikkert fortsatt finnes nisje biler som ikke helt er med på dette, men det vil jo da trolig ligge 4-5 klasser over fleste av vårs sitt nivå når det gjelder priser.

Og selv nå, delen "kan" ha i bilen er løslig allerede, for mye av dette er i bilen. Og kan bare slås på. Og da muligens slås på "remote". Så når systemet (enten firmaer eller regjering) finner det for godt, så kan disse da bli slått på... Og vips så inngår bilen i dele system til en eller annen app og blir brukt av andre folk da...

så vi som ønsker bil til oss selv uten for mye overkontroll og bestemmelser av andre.. bør følge endel med fremover...

2

Jeg har full oversikt, på meteren, hvor bilen har vært til en hver tid. Ser også hastighet +++. Lagres i 100 dager om jeg ikke selv eksporterer dataene.

1
Laster...