Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hei!

Tabba meg ut og kjørte med for mye olje på min passat 99. Har hatt den inne og fått pumpa, og verkstedgutta sa at overflødig olje i systemet går seg til av seg selv. Kjenner at det rykker litt i motoren på lave gir nå etter noen mil. Ville den allerede ha gått dunken om den er gåen? Er det vanlig at den harker litt etter oljeoverdose? Er langt utfor mitt kompetansefelt så blir veldig glad for tips!

1
6 svar

6 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

xantiasx

Når du har hatt for mye olje på motoren, kan det bli mye olje i veivhusventilasjonen, og f.eks. luftmengdemåleren (MAF-sensor) kan bli oljete, og gi feil signal. Den kan vaskes med spesiell spray betegnet for formålet. Les bruksanvisningen nøye, og følg den. Jeg satte på min mens den ennå var fuktig, da røyk den. Finns div youtube-snutter som viser fremgangsmåten.

1

rosmebraad

Luftmassemåler?

1

xantiasx

Egentlig.

Kjært barn har mange navn. Mass Air Flow sensor.

1

legalize_it

luftmengdemåleren (MAF-sensor) kan bli oljete

nevermind

1

hillebillys

Det skal etter min erfaring veldig mye for mye før det skjer noe alvorlig.

Hvis du nå har tappet ut og har riktig oljemengde, så vil jeg anse rykningen som noe annet.

Rykningen på lave gir.. du mener da lavt turtall under kjøring? Eks på flatmark, att du legger inn 5th gir rundt 45-50 km/t og holder jevn fart. og den da kan rykke litt?

Slik har jeg en tendens til og gjøre, uten problemer. Men en gammel bil (79 Golf) begynte og rykke litt. Det viste seg og værra bensinfilteret. Jeg husker jeg syntes det var rart, for jeg har alltid tenkt att tett filter vil gi problemer ved høyt turtall. Men uansett, skiftet filter og ingen rykninger mer.

Om det er samme på din er selvsagt ikke sikkert. Men er kanskje verdt og sjekke bensin eller diesel filteret.

1

_roffe_

For mange år siden gjorde jeg det samme..

Den overflødige oljen "forsvant" ut eksosrøret, ved at alt bak meg ble røyklagt med hvit tåke..

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...