Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Det skrangler fra eksospotta, og jeg vet hvorfor

For ordens skyld: 2009 Avensis.

Ved undersøkelse av ulyd (besiktiget fra bakken uten bruk av løftebukk) konkluderer jeg med at noe tynnvalset bladmetall ment å være skrudd fast oppunder bilen (beskyttelse?) har falt ned, ligger inntil eksospotten og skaper vibrasjoner/lyd. Kun hørbart på tomgang og lave hastigheter.

Årsak til defekt er at hullet metalldekselet har vært boltet fast med har korrodert og dermed blitt for stort for skruehodet.

Spørsmålet er hva blir veien videre? Tenker det kan virke overilt å sette bort jobben. Hva er dekselets funksjon, og hva risikerer jeg ved å klippe bort de delene som er i berøring med potta? Alternativt hva skal man kalle denne delen, og hva vil en ny koste i innkjøp?

På forhånd takk for innspill :)

1
8 svar

8 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

SUV

Spørsmålet er hva blir veien videre? Tenker det kan virke overilt å sette bort jobben. Hva er dekselets funksjon, og hva risikerer jeg ved å klippe bort de delene som er i berøring med potta? Alternativt hva skal man kalle denne delen, og hva vil en ny koste i innkjøp? På forhånd takk for innspill :)

Det beste er vel om du får ut skrua, setter på ei skive som er større enn hullet i varmeskjoldet og så får du skrudd på plass varmeskjoldet. Hvis du ikke finner store nok skiver så kan du jp bare klippe ut en bit av ei plate med hull i så fungerer det som skive, blir det stygt så er det vel ingen som ser det. Husk på å bruke metallplate, ikke for eksempel plast som smelter.

2

Gamleboyen

Jeg hadde en 97 Corolla som fikk akkurat samme problem. Løsningen var at det ble fjernet og jeg fikk beskjed om å ikke parkere midt oppi store hauger tørt løv.

2

Allegerita

jeg fikk beskjed om å ikke parkere midt oppi store hauger tørt løv.

Sikkert lurt uansett varmeskjold eller ei, dersom man parkerer med varm bil :)

1

Allegerita

Alternativt hva skal man kalle denne delen

Varmeskjold, kalles det. Og det kan muligens fjernes helt uten de store følgene.

2

Daylights

Takk! Varmeskjold tas herved inn i ordforrådet :)

1

xantiasx

Er du heldig, er det som på min bil, pinner i karosseriet stikker ned, og skiver med låsing dyttes opp, for å holde dekselet på plass. Denne skiva vil etterhvert utvide hullet i varmedekselet fordi aluminiumen korrodere tilsvarende størrelsen på skiva, slik som på din bil.

Ford (eks. Fokus) har breiere skiver enn på mange andre biler, så jeg kjøpte noen slike, og dyttet dekselet på plass igjen med de.

Var ikke så mange kronene.

1

Jan

På Jazzen falt den nederste delen av for et par år siden. Den øverste delen falt ned på katalysator i sommer. Det går helt fint å kjøre uten.

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...