Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Oljelampe lyser etter motorvask

Hadde bilen på verksted i dag grunnet en dieselekkasje. Bilen fikk også en motorvask.

Ikke lenge etter jeg hadde kjørt avgårde kommer det opp at bilen har lavt oljetrykk og den rød lampa lyser. Jeg stopper og ringer de. Fyren jeg snakker med sier det kan skje ved motorvask og hvis det fortsetter så kan jeg komme tilbake. Starter bilen og kjører 4-5 min så kommer det opp om lavt oljetrykk igjen, men lampa slukker før sekundet har gått. Kjører videre og lampa lyser igjen noen min senere. Lampa lyser da de siste minuttene.

Bør jeg stole på denne fyren?

1
3 svar

3 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Ape

Jepp. Oljenivået er som det skal.

1

perchri

Da ser du det an. La det ene øret framover være et petimeter øre. Følg med på den minste endring av motorlyd,intil denne lampa er slukket steady. Tenker den retter seg når ting er blitt skikkelig tørt. Ellers er det skedd noe med sensoren under motorvasken. Motorvask ved hjelp av trykkspyling er tøffe saker.Blir å skifte den da.

1

perchri

Ja. Noen av bilene har en vel følsom og nervøs oljetrykksmåler. Med det mener jeg at måleren er i kretsløp med hovedkomputeren, og input signalene fra enheten er mer "høyohmig" en de gamle. Dersom det samler seg mye støv og skitt rundt enheten og denne blir tilsølt med spesielt renseveske som er i motorvask,kan det lett bli en endring i overgangsmotstanden og komputeren leser dette som signal til å tenne oljetrykklampa. Dersom oljepumpa skulle vært skadet hadde du hørt betydlig motorlyder innen de første minuttene med påfølgende havari. Nå er det fuktig ute,men vanligvis blir allt ok når motorvarmen har fått fordampet vann etc. En selvfølge er at du har sjekket oljenivået for lengst?

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...