Bil esc

Innlegg

Bil

Canbe

Installasjon av DAB radio.

Er det noen som kan anbefale noen verksteder i Oslo området hvor en kan få installert DAB radio i en Mercedes w212?

Ønsker integrert og ikke "Mikke Mus" løsninger og hva prisen eventuelt er på dette, ser det er mye å velge imellom på nettet, men har dessverre dårlig peiling på dette.

1
97 svar

Nå er det lengesiden jeg har vært hos bilradiosjapper, men jeg har før fått god hjelp på Strømmen bilradio.

Og når jeg skal bytte, om jeg ikke prøver meg sjølv. Vurderer og høre med dem først.

enig med deg om "mikke mus" løsninger...

1

Aaah, DAB!

Jeg er glad for at jeg har DAB.

For eksempel igår. Ikke bare fikk jeg oppleve elendig dekning, men da kontakten med DAB-nettet kom på, fikk jeg tilgang til en rekke kanaler.

For eksempel NRK SPORT, som sendte 'et bredt utvalg av drittmusikk' midt under Johaugs pressemøter.

Så DAB skal jeg ivre for å få inn i både eldre biler og ikke minst i husholdningen.

Lykke til!

Jeg er dessverre ikke i Oslo, men i Bergen har Bilradiospesialisten på Paradis gjort fine jobber i tidligere år.

1

Jeg ville hørt med Sony Sentret- Service Avdelingen. Nedre Kalbakkvei 88. De har stort egent verksted der man monterer alt av bilstereo. Dette firmaet har holdt eller holder kurs i sine lokaler for andre bedrifter som driver med montasje av bilstereo. Jeg vet ikke hvordan dette firmaet er i dag men jeg og flere kamerater dro ditt fra Tønsberg for å montere gromlyd i bilene. Jeg tror fortsatt at de er å regne med men har ingen nye erfaringer men de.

1

Ønsker integrert og ikke "Mikke Mus" løsninger og hva prisen eventuelt er på dette, ser det er mye å velge imellom på nettet,

Jeg vil tippe du havner i området 4-5 tusen ferdig montert. Den skjulte DAB boksen koster ca 2000kr til din bil og jobben vil jeg tippe tar ca 2 timer.

DAB_Integrering MB W212

2
sl500 [sitat…] Jeg vil tippe du havner i området 4-5 tusen ferdig montert. Den skjulte DAB boksen koster ca 2000kr til din bil og jobben vil jeg tippe tar ca 2 timer. DAB_Integrering MB...

Jeg vil tippe du havner i området 4-5 tusen ferdig montert. Den skjulte DAB boksen koster ca 2000kr til din bil og jobben vil jeg tippe tar ca 2 timer.

Da skal en jaggu være intressert i NRK. Masser av fin musikk på nærradioene på FM nå og i framtida.

1

I mesteparten av landet er det ingen nærradioer. Men usikker på om jeg går for dab eller Internett radio. Ville gjerne beholdt fm.

1
Forfun I mesteparten av landet er det ingen nærradioer. Men usikker på om jeg går for dab eller Internett radio. Ville gjerne beholdt fm.

Men usikker på om jeg går for dab eller Internett radio

Internett radio via mobil har for mange nedsider til at jeg hadde orket. Byttet radioen til en internett radio er selvfølgelig et alternativ. Ha en app på telefonen blir for mye knott for å høre på radio. Har man ikke BT må man i tilegg ha en fysisk oppkobling. Ikke virker rattfjærnkontrollen noe særlig heller. Tror jeg styrer unna internett radio på de to bilene jeg ikke har konvertet til DAB enda.

1

Ser at selv med "integrert" løsning så blir det himla mye knot med både brukergrensesnitt og ledninger/antenner hit og dit. Så jeg tror jeg heller kjøper en billig sak som sender lyden inn i AUX eller på en FM-kanal. Noen med erfaringer på veldig lette løsninger som fungerer greit?

1
Gamleboyen Ser at selv med "integrert" løsning så blir det himla mye knot med både brukergrensesnitt og ledninger/antenner hit og dit. Så jeg tror jeg heller kjøper en billig sak so...

Noen med erfaringer på veldig lette løsninger som fungerer greit?

Har testet et par titall av slike "lettvindtløsninger" både med og uten mulighet til å koble til ekstern antenne.

Som DAB i seg selv: MØKK.

Dårlig mottak nær sagt uansett.

Eneste som faktisk fungerer brukbart er en dedikert DAB-antenne med forsterker innebygget i antenna. Og da selvfølgelig TAK-montert.

Da blir til og med en del av de mediokre mottakerne nesten brukbare.

Det er direkte trist at Norge satser på et system som ikke engang initiativtakerne for systemet tror nok på til å la det erstatte FM.

1
sl500 [sitat…] Internett radio via mobil har for mange nedsider til at jeg hadde orket. Byttet radioen til en internett radio er selvfølgelig et alternativ. Ha en app på telefonen blir f...

Internett radio via mobil har for mange nedsider til at jeg hadde orket.

HER er en link som dekker sånn omtrent 40.000 stasjoner.

Sliter du med BT-tilkoblingen din?

Vel, da ville jeg vurdert å bytte enten telefon eller anlegg i bilen uansett. Har kjørt BT i mange mange år, og aldri hatt problem etter å ha opprettet paringen. Telefonen står nær fastmontert oppe ved dashbordet, og har finfin kontakt med anlegget.

Og dritenkelt å finne minst en stasjon som løser mitt radioproblem fra neste år av.

NRK? Ja kanskje, men reelt sett så blir det nok lite NRK på meg fremover. Med mindre de endrer seg vedrørende FM.

1
RickiBK [sitat…] Har testet et par titall av slike "lettvindtløsninger" både med og uten mulighet til å koble til ekstern antenne. Som DAB i seg selv: MØKK. Dårlig mottak nær sag...

Som DAB i seg selv: MØKK.

Dama som sitter i bilen skal vel høre på NRK P1 og Radio Norge, så kvaliteten på lyden er egentlig uviktig så lenge lyden ikke faller ut uten grunn.

Men er ikke veldig ivrig på å strekke kabler rundt hele bilen. Og takmontering av ny antenne er vel det mest kompliserte man kan gjøre for å få DAB i en ikke-DAB'ete bil.

1
RickiBK [sitat…] Har testet et par titall av slike "lettvindtløsninger" både med og uten mulighet til å koble til ekstern antenne. Som DAB i seg selv: MØKK. Dårlig mottak nær sag...

Eneste som faktisk fungerer brukbart er en dedikert DAB-antenne med forsterker innebygget i antenna. Og da selvfølgelig TAK-montert.

Jeg har Funke glassantenne i bilen og den har virket fjell i flere år. Det er en vedtatt sannhet at denne er best men den koster litt mere enn de billigste. Funke glassantenne er gjerne standard antennen i de litt dyrere DAB adaptrene.

1

På min BMW har dab dårligere lyd enn fm. Mistenker dårlig dac. Også dårligere lyd via bt og telefon, styrker teorien om dårlig dac. P3 står på mye, men på fm.

1

Vi har én bil som ble levert med DAB+ fra fabrikk og det fungerer greit nok. Den gamle kommer ikke til å få det ettermontert etter at jeg har lest forumtråder og nyhetsartikler. Spotify via blåtann og ei podcast i ny og ne, takk.

1
RickiBK [sitat…] Har testet et par titall av slike "lettvindtløsninger" både med og uten mulighet til å koble til ekstern antenne. Som DAB i seg selv: MØKK. Dårlig mottak nær sag...

Det er direkte trist at Norge satser på et system som ikke engang initiativtakerne for systemet tror nok på til å la det erstatte FM.

Helt enig. Nå har jeg kjørt med DAB+ i Bergensområdet i tre mndr. Det er mye av og på, og hver gang jingelen for nyheter kommer, kutter den ut.

Jeg hører bare på NRK P1, de kommersielle kanalene orker jeg ikke på grunn av reklamen.

Dette er en fabrikkmontert radio i en VW Touran, så jeg vil tro ettermonterte løsninger er enda dårligere.

Noe annet er galskapen i gjøre flere millioner FM radioer i biler og de tusen hjem, ubrukelige.

1

På Ebay finnes det original DAB tunere til BMW så det blir integrert. Ulempen såvidt jeg kan forstå er at FM ikke lenger blir tilgjengelig. Pris fra England ca 1300.

Plug and play.

1
Jan [sitat…] Helt enig. Nå har jeg kjørt med DAB+ i Bergensområdet i tre mndr. Det er mye av og på, og hver gang jingelen for nyheter kommer, kutter den ut. Jeg hører bare på NRK P1, d...

Har også testa DAB+ en stund nå. Vestfold pluss lange turer vestland og sørland.

Jeg har en relativt rimelig Pioneer og har brukt medfølgende glassantenne. Dette fungerer meget bra. Der jeg har opplevd utfall har det vært helt stille på FM også.

Jeg kjører ganske mye i jobben, og setter derfor pris på det større utvalget av kanaler for å få litt avveksling. For det som er gjengs for alle radiokanaler er at de jo for pokker kjører samme spillelista så inn i granskauen lenge at jeg blir jo skikkelig lei...

Største ankepunktet mot DAB er at noen av kanalene har fått alt for liten båndbredde. Det er jo noen som er direkte plagsomme å høre på. Og det er jo typisk at en kanal som kjører en del musikk jeg setter pris på har en så skarp og forvrengt diskant at jeg bare orker det over kortere perioder...

Men jeg er heller ikke enig i at å stenge FM nettet nå er noen god ide.

1

NRK sine infosider står det at du må kjøre kanalscan når du kommer over i en ny DAB-region. Min Tiny Audio C2+ fungerer fint, men den har ikke Service Following, og da jeg kjørte inn i Nord-Troms/Finnmark ble den stille som en østers. No problem, tenkte jeg, og kjørte kanalscan. Det hjalp ingenting. Jeg måtte kjøre Factory Reset for å få lyd i den nye regionen, og det er minst like vanskelig som å bruke en mikrobølgeovn fra 80-tallet. Da jeg returnerte til Nordland/Sør-Troms var det på han igjen med å finne fram riktig tastekombinasjoner og menyvalg for å nullstille adapteret. Misfornøyd nå.

1
RickiBK [sitat…] HER er en link som dekker sånn omtrent 40.000 stasjoner. Sliter du med BT-tilkoblingen din? Vel, da ville jeg vurdert å bytte enten telefon eller anlegg i bilen uansett. H...

NRK? Ja kanskje, men reelt sett så blir det nok lite NRK på meg fremover. Med mindre de endrer seg vedrørende FM.

Synes vi alle skulle ta en avskjedsfest for NRK, og få sakt farvell. Uniont kunne vi få dem i allefall til å sende NRK parrallelt med DAB, og hvis ikke får de lytte på seg sjøl......synes jeg. Men...vi klarer vel ikke noe sånt....når en ellers betrakter vår evne til å stå "sammen" om ting, blir det å høre på nær radioene. NRK for meg ender i 2017, bay..bay.

1
Laster...