Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Endring av dekkdimensjon - Kjøreegenskaper

V50en skal få nye vinterdekk i morgen (i grevens tid ser jeg på værmeldingene). Nå har jeg Nokian Hakka R2 215/55 R16. Bilia har kampanje på vinterdekk nå. Jeg har slått til på Nokian Hakka R2 205/60 R16 XL. De skal ha kr 1345,- per dekk, mens for samme dekkdimensjon som jeg har i dag skulle de ha kr 2000,-. Har undersøkt diverse dekkforhandlere/nettet også, og har ikke klart å få det under kr 6000,- for dekk og omlegging, så da slo jeg til.

Hva vil dette bety for bilens kjøreegenskaper/støy i det virkelige liv? Jeg vet at dette har med høyde og bredde å gjøre, men klarer ikke helt å forstå hva som blir forskjellen i praksis. Jeg ser Bilia har Continental ContiVikingContact 6 med 205/55 R16 til samme pris hvis noen skulle mene at det er et bedre kjøp.

1
11 svar

11 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Rearden86

Da var vi i mål, for en farse. Jeg leverer fra meg nøkkelen, og setter meg ned for å jobbe. Etter 30 minutter kommer servicetekniker (eller hva de nå kalles) tilbake og sier at bilen er ferdig.

Positivt overrasket over hvor fort dette gikk går jeg ut til bilen, og ser at de har byttet fra sommer- til vinterdekk. Imidlertid tar det meg ca. 2 sekunder å fastslå at de ikke har byttet dekkene, det er mine gamle vinterdekk som står på.

Forundret går jeg inn til den hyggelige karen bak serviceskranken og forklarer at jeg ikke har fått nye dekk. Etter mye frem og tilbake, kommer det frem at han hadde glemt å gi mekaniker beskjed om det. Javel, jeg har god tid, og får jobbet så lenge jeg har batteri på pcen, vi prøver igjen.

45 minutter senere kommer han blid bort til meg og sier at nå er bilen ferdig med nye dekk. Jeg går for sikkerhets skyld ut til bilen for å se på den, og hva får jeg se? Jo da fire nye Continental ContiVikingContact 6 med 205/55 R16.

Han blir litt flau når jeg sier at bilen ikke har fått de dekkene jeg ba om, og at dette var ganske godt gjort. Det kommer frem at han nok har skrevet inn feil i arbeidsordren til mekaniker. Etter litt frem og tilbake og et greit prisavslag blir vi enige om at dekkene blir stående. Jeg har de samme dekkene på GTEn og de har vunnet tester over Nokian i år, så jeg gadd ikke å lage noe mer bråk når jeg fikk ytterligere avslag.

Vi får håpe han bare hadde en dårlig dag på jobben, ellers må han være en særdeles dyr mann i drift for Bilia.

1

Fritz187

Det skal gå bra.. sjekk kalkulatoren.

http://www.dekkalkulator.com/#

1

Rearden86

Takker for tilbakemeldinger, høres bra ut! Bilen brukes først og fremst t/r barnehage og togstasjon. Aktiv kjøring er uansett ikke det en 115 hesters dieselmotor innbyr til :). Da satser jeg på at årets siste kjøretur på sommerdekk går bra, det er meldt minusgrader.

1

rosmebraad

Uansett er det svært vel anvendte penger å få på nye vinterdekk

2

hillebillys

Hva vil dette bety for bilens kjøreegenskaper/støy i det virkelige liv? Jeg vet at dette har med høyde og bredde å gjøre, men klarer ikke helt å forstå hva som blir forskjellen i praksis.

Normal vinterkjøring så blir nok dette roligere og mer komfortabelt.

Hardkjøring på asfalt så kan det hende den blir noe mindre stabil i krappe svinger.

1

xantiasx

Hardkjøring på asfalt så kan det hende den blir noe mindre stabil i krappe svinger.

Man får kjørt hardt i svingene med fullprofil-dekk også, det har jeg god trening i fra 80-tallet....

1

hillebillys

Ingen problemer og kjøre hardt, men bilen oppfører seg annerledes...

1

piezo

Jeg tipper det mest merkbare blir hva speedometeret viser kontra reell fart. Hvorfor bilprodusentene må drive med disse 215-dimensjonene fatter jeg ikke. Både 205 og 225 ser ut til å være billigere, uten at jeg har gått på med lupé.

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...