Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Skifte del på Ford Mondeo 2012

Hei Jeg har ikke så mye teknisk innsikt i biler generelt, så jeg lurte på om min Ford Mondeo 2012 modell må til verksted for å bytte lyspære på den ene frontlykten. Jeg ser ikke helt hvor jeg skal få det til selv, og vet ikke om hele greia er BMW-vanskelig eller om det er bare noe jeg oversett... Alle svar settes pris på!

1
9 svar

9 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Allegerita

1

Hollabaloo

Sånn

Rent visuelt så ser det dramatisk ut i og med at man må løsne hele lykteinnsatsen fra bilen. Men dersom man ser rasjonelt på det, så er det 3 skruer og litt lirking. Og når lykta først er tippet forover på støtfangeren som i videoen så har man jo panoramautsikt til resten av jobben.

1

HyggeLie

Det er ikke xenon lys hvertfall, og jeg har ikke gravd så mye rundt det... Da får jeg se om jeg finner de skruene, og forhåpentligvis er lyspæren hyllvare. Takk!

1

t109

Jeg klødde meg også i hue da jeg skulle skifte hovedlyspære på en 2008 modell Mondeo vi hadde (2008 og 2012 modellen har samme karosseri og skal vel være nokså like vil jeg tro). Fruen (det måtte en kvinne til) dro til slutt frem instruksjonsboka. På vår var det bare å løse et par skruer, som selve lykteinsatsen var festet i, og pære ble skiftet på no-time. En av de enkleste bilene jeg har eid mht å skifte hovedlyspære.

Har du xenonlys er det nok mer komplisert, og jeg ville hvertfall overlatt jobben til et verksted.

1

Hollabaloo

Har du xenonlys er det nok mer komplisert, og jeg ville hvertfall overlatt jobben til et verksted.

Man kan bytte xenon-pærer selv på enkelte biler også, man må bare passe på at ingen skrur på lysene mens man holder på p.g.a. høy spenning. Jeg har gjort det selv på min 98-modell, og den eneste forskjellen fra "vanlige pærer" var at jeg måtte løsne pæreholderen med umbraco- (eller var det torx?) nøkkel.

1

Jan

Siste utvei pleier å være å sjekke instruksjonsboken.

Ellers har det betydning om du har Xenon eller halogenlys.

1

Forfun

ste utvei pleier å være å sjekke instruksjonsboken.

Ekte mannfolk leser ikke instruksjonsbøker, begynner å demontere bakre støtfanger og jobber seg fremover til lykten. Alltid spennende om alle delene passer etterpå.

3

Jan

Ekte mannfolk leser ikke instruksjonsbøker,

Du har rett. Akkurat som vi aldri spør om veien. Spesielt ikke dersom kvinnen ved siden av har foreslått akkurat det, etter at man har kjørt rundt og letet etter stedet man skal en halv times tid.

1

Forfun

Har du prøvd å google? Dette var første jeg fant på Youtube

Så overkommelig ut (uten at jeg så hele). Har brukt denne typen filmer på annen mekking.

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...