Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Defas bidrag til bilen er denne.Det er da også en slik som sitter der.

Noen som har erfaringer med denne typen motorvarmer?. Selv alltid hatt blokkvarmer før i mine gamle biler. Og 300 w er vel ikke all verden.

1
10 svar

10 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

yota

Gir ikke like mye varme. Fikk montert en slik på en Rav4 for ett par år siden. Men som nevnt, så er det tilstrekkelig til at bilen starter lett i streng kulde. Med skikkelig blokkvarmrer så gikk tempmåleren opp med en gang du startet, det opplever du ikke her.

2

return_of_drakkar

Men som nevnt, så er det tilstrekkelig til at bilen starter lett i streng kulde.

Hvor lenge lot du den stå i før start da det var skikkelig kaldt, altså i forhold til en vanlig blokkvarmer?

1

xantiasx

Noen biler i dag har følere som blir feil hvis man bruker blokkvarmere, viser en føler at motoren er varm, en annen kald, pga blokkvarmeren, er det ikke optimalt for motorelektronikken, og man kan få startproblemer.

Derfor er varmeren i bunnpanna bedre for sånt.

1

rosmebraad

I en skolebok var det et bilde fra Sovjet. Der hadde de FYRT OPP BÅL under motorne på dumpersene i kulden.

Regner med at det er redneck/McGyver/SUV-varianten av motorvarmer.

1

Benz-In

I en skolebok var det et bilde fra Sovjet. Der hadde de FYRT OPP BÅL under motorne på dumpersene i kulden.

Husker dettee, det må har vært o-fag i kapitlet om den russiske tundraen.

Edit:

Var det denne mon tro:

Ut i europa

1

rosmebraad

Husker ikke om det var i O-fagsboken det der. Men det var uansett ikke den boken jeg hadde. Det var ett av Knut Ingar Hansens verk.

1

SUV

Enda en grunn til å velge kjøretøyer med god bakkeklaring, det er mye lettere å varme opp motoren med et bål under kjøretøyet enn om det er for trangt.

Men man bør være litt forsiktig om man skal fyre opp bål under, for det kan jo bli for mye varme og ta fyr. Det var for en del år siden en reportasje om et eller annet i et kaldt område, kanskje Sibir eller noe slikt. Der passerte de mange som fyrte opp bål under lastebiler og traktorer for å varme motoren så den kunne starte. I slutten av artikkelen så stod det at de passerte en som hadde fått fyr på hele kjøretøyet på den måten, så det går ikke alltid bra.

Jeg har kjørt en del lastebiler der det var koblinger til kjølesystemet på baksiden av støtfangeren. Der kunne man koble til en mobil brenner som varmer kjølevann slik at man får varmet motoren før man starter om det er så kaldt at det blir problematisk med vanlig start. Lastebilene hadde også egne kontakter for å koble seg innpå strømmen for å for eksempel gi hjelpestart (så man ikke trenger å bruke startkabler som må kobles riktig). Dette var i militæret.

Selv foretrekker jeg elektrisk motorvarmer og har hatt det på alle mine biler. Første bilen ble kjøpt brukt med blokkvarmer, men jeg brukte den sjelden da det var litt plundrete å styre med lang skjøteledning til de stedene jeg parkerte, men kjekt å ha om det er viktig å få start i kulda om man har viktige avtaler. Andre bilen min sa jeg at jeg ville ha motorvarmer til, men forhandler sa at moderne biler ikke trengte motorvarmer, så da ble det til at den ble kjøpt uten. En dag i -37 grader så ville ikke bilen starte, sannsynligvis pga kondens i bensinen som hadde laget ispropp, så ikke akkurat bilens feil. Men en motorvarmer ville nok ha tint opp dette og løst problemet. Neste morgen ringte jeg og bestilte motorvarmer og verkstedtime for montering. Kupevarmeren monterte jeg selv, for det kunne jeg ta en varm sommerdag der jeg borer meg gjennom torpedoveggen, filer og lakker og putter gjennom ledningen og gjør resten av monteringa. Tredje bilen min ble kjøpt med varmer som varmer både kupe og motor, og som kan brukes på batteri også slik at jeg kan komme til varm bil også på steder der det ikke er stikkontakt. Jeg kan programmere inn tidspunktet den skal starte både fra kupeen og via mobilen, eller jeg kan bruke mobilen og sette på varmen om jeg finner på jeg skal ta en kjøretur jeg ikke hadde planlagt.

1

rosmebraad

Ja det er dette som er så vidunderlig med nye biler ifølge en del selgere, ikke trenger de motorvarmer og ruste gjør de heller ikke.

1

sl500

Defa sier selv at den er like god som en varmer som sitter i direkte kontakt med kjølevæsken. Med like god mener de kaldstart utslipp, motorslitasje og start villighet i streng kulde. Bakdelen er at man ikke får noe særlig varme i kjølevæsken så det blåser kaldt i fra varmeapparatet etter oppstart. Men det løses jo enkelt ved å montere kuprvarme.

1

return_of_drakkar

Med like god mener de kaldstart utslipp, motorslitasje og start villighet i streng kulde.

Eller bedre slik sett? Ettersom oljen er fit for fight fra starten av...

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...