Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Prøvekjørt Audi Q7 hybrid

Av en eller annen grunn fikk selgerkontakten min for seg at jeg ønsket meg en Q7 hybrid etter å opprinnelig ha prøvekjørt en A4 en stund tilbake. Så når slike litt unaturlige prøvekjøringer nærmest "kastes" etter deg, er jeg ikke vond å be. Q7 er jo ikke det naturlige valget for en 30-åring, men ok. Jeg tror det er den største bilen jeg har prøvd noen sinne.

Umiddelbart merker man at den er godt lydisolert, når selv dieselen knapt høres (kald) på tomgang inne i bilen. Med 370 hk og 0-100 på rett over 6 sekunder får man jo visse forhåpninger. Umiddelbart ble jeg litt skuffet. Bilen er helt sikkert rask, det bare virker ikke sånn. Man merker et visst skyv i ryggen, og ser at speedometeret viser et overraskende høyt siffer, men ellers er det svært udramatisk. På svingete veier, regnvær og myke vinterdekk er den mildt sagt ikke helt hjemme, men den kan presses overraskende mye likevel, og alt skjer udramatisk. Styringen legger ikke akkurat opp til banekjøring heller. Komforten er åpenbart denne bilens styrke, jeg har ikke prøvd så mye i luksusklassen, så dette er det klart mest behagelige jeg har kjørt. De hersens dreneringshullene i venstrefeltet på E18 mellom Skøyen og Bærum har aldri vært så behagelige. Lydnivået er også svært lavt, og dette var uten doble glass. Fruen kunne bekrefte at dette mintes om sin fars nye 7-serie hva gjaldt komfort og lydnivå.

Som andre hybrider jeg har prøvd, går det ufattelig lang tid fra man tar kick-down i el-modus, til man får full fres. Kunne telle 2 sekunder for meg selv før det skjedde noe. I el-modus blir bilen ufattelig lat, gassresponsen blir elendig, og man skal ikke trykke mye på pedalen før forbrenningsmotoren setter inn. Men overgangen skjer om ikke annet sømløst.

Oppsummert er dette en vanvittig god hyttebil dersom man kan ha en TT eller 911 til daglig bruk. Men det er nok litt tidlig for meg...

2
9 svar

9 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Someone

Audi oppdaterer Q7 hybrid, men med under 50km elektrisk rekkevidde nyter den ikke full avgiftsfritak. Den vil også komme i to varianter kalt henholdvis Q7 60 TFSI e quattro og Q7 55 TFSI e, og går mest på antall hestekrefter. e-Tron navnet fjernes av naturlige årsaker

http://bilnorge.no/artikkel.php?aid=52738

1

nometalhorse

Audi oppdaterer Q7 hybrid, men med under 50km elektrisk rekkevidde nyter den ikke full avgiftsfritak. Den vil også komme i to varianter kalt henholdvis Q7 60 TFSI

Fedrelandsvennen har prøvd Audi Q7 60 TFSie som er en svær SUV, og den veier noe over 2.5 tonn.

Det er tydeligvis forskjellige definisjoner av kjøreegenskaper ute å går, for vedkommende klarer å skrive følgende:

Kjøreegenskaper Her er det svært enkelt: Terningskast seks!

Ikke bare terningkast seks, men med utropstegn også......

1

Iseran2770

Terningskast seks!

Fedrelandsvennen har sikkert tatt i bruk terning med 12 kanter.

2

HarleyEarl

Det er tydeligvis forskjellige definisjoner av kjøreegenskaper ute å går, for vedkommende klarer å skrive følgende:

Kjøreegenskaper Her er det svært enkelt: Terningskast seks!

Ikke bare terningkast seks, men med utropstegn også......

Reagerte mest på at de kaller den for en "svær SUV".

1

ErikAak

Har kjørt en del A6 TDI med 320 hk og kjenner meg igjen i beskrivelsen av akselerasjonen. Den er lynkjapp, men det oppleves så udramatisk at det nesten er kjedelig. Gammelmerca mi (E220Cdi) med 215 hk oppleves mer "voldsom".

Fine biler da. Både A6 og Q7.

1

Kompressor-V8

Har prøvd nye Q7 3.0tdi (ikke hybrid). Komfortabel og sprek. Men ikke helt på høyde med 7-serie eller spesielt S-klasse komfortmessig, selv om det selvsagt minner litt. Q7 er stor og tung, men helt greit agil likevel. Den blir dog aldri sportslig som f eks en Cayenne i større grad er.

Fin og moderne bil, uten å gjøre for mye ut av seg annet enn å være Audis alternativ.

1

rosmebraad

Er svigerfar kriminaloverbetjent i Syd-OstTyskland et sted?

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...