Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Bilmodeller du liker til tross for bilmerket

Med fare for å stikke hånden inn i vepsebolet:

Det finnes nok av bilmodeller man velger pga bilmerket.

Eksempler på dette kan (ikke udiskutabelt) være relativt rimelige modeller som MB CLA, BMW 2-serie Active tourer, Audi A1 og Q3, Range Rover Evoque, til en viss grad Mercedes C-klasse, men også dyrere modeller fra Porsche 718, via "fattigmanns" Lamborghini (Huracan), V8-Ferrari representert ved 488 (man ønsker seg vel helst en F12?), Rolls-Royce Ghost og Bentley Flying- "poor".

Dette er selvsagt veldig generaliserende og det er derfor fullt mulig noen av disse valgene har helt andre kriterier og årsaker. Likevel kan de være typiske eksempler på bilmodeller man velger pga merket i stedet for på tross av merket.

Så jeg spør:

Hvilke bilmodeller du liker kunne du valgt på tross av bilmerket?

For min del kan det gjelde supre bilmodeller som Mazda CX-3 og MX-5, VW Golf R, Audi R8 V10 plus, Opel Speedster, Honda NS-X eller Lexus LFA. Alle de er bilmodeller jeg liker på tross av bilmerket og ikke på grunn av.

1
25 svar

25 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Trolljegern

Jeg må ærlig si at det ikke finnes et bilmerke jeg generelt har noe i mot. Det finnes merker jeg foretrekker, men det er ingen jeg ikke liker. Alle merker jeg kan komme på har eller har hatt en eller flere modeller jeg godt kunne hatt.

2

cetor

Kia Optima og Hyundai Veloster.

1

Jalla80

For min del er det å være skeptisk til franske merker først og fremst noe som henger igjen fra barndommen. Min far har jobbet som mekaniker, og ga tidlig beskjed om at hvis jeg noensinne kjøpte en fransk bil kunne jeg bare glemme å få hjelp av han til noe som hadde med bilen å gjøre. Nå i voksen alder må jeg likevel innrømme at både Peugeot og Citroën har enkelte pene biler. Renault er derimot dørgende kjedelig.

Opel er også et merke jeg har store problemer med å like, til tross for at jeg i ungdommen var stolt eier av en 1982-modell Manta GT/E. Det gjøres ikke akkurat bedre av de håpløse tv-reklamene. Dette "Oh!" greiene, som i år ble etterfulgt av sympatiske "har du ikke råd til en Opel?". Hovedsalgsargumentet er "den ringer etter hjelp hvis du kræsjer".

1

Kompressor-V8

I motsetning til Trolljegeren har jeg en del merker jeg rett og slett ikke liker. Kun fordi de aldri gir meg noe som helst og gir i trykk av at bilentusiasme ikke finnes.

Fiat er dog et merke som har entusiaster, men det er likevel et merke jeg aldri har likt så godt, men en retro 500 kunne jeg valgt på tross av merket. Også nye 124 spider.

Mustang kunne jeg også valgt, til tross for at det er en Ford. Jeg liker ikke spesielt godt, synes det er for kjipt og kjedelig. Kunne heller aldri hatt en Opel. Bortsett fra Speedster. Den er skikkelig rå.

Toyota er et utrolig kjedelig bilmerke, mengde har noen modeller som er tøffe. GT86 er nevnt masse i denne tråden. Jeg liker også den modellen. Supra er også spesiell selv om det er en stund siden den var moderne. Jeg kunne også vurdert en Toyota MR2 og en Honda S2000.

Jeg har heller aldri likt Renault. Men de lager fantastiske modeller som Clio V6. Citroen lager CX, DS og C6, ellers liker jeg i grunnen ikke merket spesielt godt. Selv min egen Xantia Activa var jo bare crap.

Liker heller ikke Peugeot, men 205 GTI og en RWD 505 GTi kunne jeg likevel gjerne hatt som klassikere i garasjen.

1

FredPerry

Kunne heller aldri hatt en Opel. Bortsett fra Speedster. Den er skikkelig rå.

Var usikker på om vi skulle regne med veldig gamle modeller, men i så fall er Lotus Omega en av de virkelig store.

1

InternalExile

Om man regne med de veldig gamle, så kan jeg også komme med en liste.

(Jeg er jo ikke normal, og har en syk tendens til å like førsteutgaver av biler, MK I som mange sier, altså før noen FL).

Da har jeg mange på listen:

VW - Definisjonen på kjedelige biler. Golf MK I - helt nydelig. Har eid to stykker selv, en 1.1L og en GTI.

Audi - Første TT. En venn jobbet høyt opp i Møller konsernet og jeg var millimetere unna å stille meg på listen for å kjøpe første modell.

Porsche - Boxster. Er vel en av veldig få som synes 911 er en mindre pen bil, men Boxster liker jeg spesielt etter bilspillet om den som kom på sent 90-tallet.

Ford - Focus Mk I synes jeg var og er nydelig. RS200 og Sierra Cosworth er selvsagt også med.

Honda - Civic, ikke dagens med den fra samme tid som Focus MK I. Samme opphav til at jeg likte de: Gran Turismo spillet på PS.

Og mange andre.

1

Jalla80

Har et merkelig soft spot for første generasjon 107/C1/Aygo. Veldig basic biler, lite som kan gå galt.

Aygo og 107 var vel litt dyrere enn C1 selv om det var eksakt samme bil.

1

En_ganske_snill_mann

Har et merkelig soft spot for første generasjon 107/C1/Aygo. Veldig basic biler, lite som kan gå galt.

Ja, jeg hadde en 107 selv. Elsket den. Visstnok var den elektriske halvautomat-kassa fra Daihatsu, sånn apropos Sirion.

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...