Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Trenger man egentlig firehjulstrekk?

For oss "vanlige" bilister, som kjører mest på strødd og brøytet vei - er det egentlig behov for firehjulstrekk? Her ser jeg bort fra de som kjører bratte gårdsveier eller kjører i ulendt terreng. Der kan jeg se behovet.

Jeg har kjørt i flere tiår, men kan ikke huske at behovet for drift på alle fire var nødvendig. Firehjulstrekkere sklir også på isen, når det er speilglatt. De kjører seg også fast. Jeg husker i så måte hærens firehjulsdrevne Mercedeser, der man kjørte seg fast stort sett hver vinter - på vei...

Å kjøre med drift på alle fire øker drivstofforbruket og gjør serviser og reparasjoner dyrere. Det gjelder om man kobler det inn eller kjører med dette utkoblet.

Er det ikke litt "kjekt å ha" dette med 4WD, og ikke ut fra behov?

1
80 svar

80 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

aeroX

Det kommer an på antall hk og kjøremønster. Jeg har "behov" for å smette inn i de samme små lukene i trafikken når det er vinter, og har derfor "behov" for 4wd, for å unngå hjulspinn

3

TomPadang

"Banebiler", "500 Nm", "100 - 200 på 9 sek", osv..osv.

Jeg tror denne debatten er havnet langt utafor det som var utgangspunktet - i hvilken grad en vanlig forsiktig bilist som stort sett kjører på asfalt, trenger 4WD. Det er ikke viktig for disse å være først ut av et lyskryss etter grønt, eller ta så hardt løs at man spinner på sommerføre. Jeg har aldri blitt stående igjen i et kryss mer enn andre bilister har med min FWD. Ikke har jeg noen gang blitt stående igjen, en gang - noe sted.

Jeg tar selvkritikk på å starte en debatt om/for sedatkjørere i en gruppe der det åpenbart er om å ha rette type bil og masse hk og nm.

2

nometalhorse

En forhjulsdreven bil står fast i en glatt bakke, og så kommer en med 4wd til unnsetning. Maken til idioter skal du lete etter.

2

Ribba

Vi mennesker jakter jo fortsatt etter intelligent liv ute i rommet. Men dette er vel en av grunnen til at det intelligente livet ute i rommet ikke gidder å søke etter intelligent liv her nede på jorda.

1

Kompressor-V8

Ser det er mange innlegg fra meg for tiden, men slik er det å sitte på en solseng i syden og få tiden til å gå, hehe.

Et spørsmål som i grunnen er like interessant i denne tråden er om man egentlig trenger 4/5 dører og fler enn 2 seter.

Selv har jeg klart meg med tosetere i flere år.

Slik argumentasjonen om å kjøre rundt med 100kg økt vekt (er ofte bare 35-50kg) for å komme opp noen bakker noen få ganger i året, kan man spørre seg om man trenger bakseter for de få gangene man bruker dette.

Stasjonsvogn er også noe man typisk ikke trenger, men som er kjekt noen få ganger i året. Stasjonsvogn veier ofte 100kg mer enn tilsvarende sedan og ser ofte ikke like fin ut. Men folk velger det likevel :-)

2

maxg

Nei, jeg trenger ikke 4wd. Av bakhjulstrekkbiler har jeg eid "håpløse" vinterbiler som Granada, Sierra, BMW 3 serie( tidlig utg), Rekord, Datsun og Toyota fra tidlig 70 tall m.fl.

Og det har gått bra. Med dagens vinterdekk, veistandard, elektroniske hjelpemidler o.l så klarer man seg med 2wd.

MEN så er det slik at når man har 4wd så kjører man på plasser man tidligere droppet og utfordrer mer. Min gamle mor kan gå hele livet uten å føle behovet for en Leatherman . Men hvis man først har en føler man behov for å bruke den hele tiden og skjønner ikke hvordan man klarte seg uten.

2

cbx750f85

MEN så er det slik at når man har 4wd så kjører man på plasser man tidligere droppet og utfordrer mer. Min gamle mor kan gå hele livet uten å føle behovet for en Leatherman . Men hvis man først har en føler man behov for å bruke den hele tiden og skjønner ikke hvordan man klarte seg uten.

He, he... akkurat der tror jeg du traff spiker'n på hodet.. Selv jeg som er bortimot "AWD fanatiker" (for meg selv, ikke alle andre), kan jeg kjenne meg igjen i det.

Har Leatherman også jeg da... ;-)

1

TomPadang

MEN så er det slik at når man har 4wd så kjører man på plasser man tidligere droppet og utfordrer mer.

Dette var ikke tatt med som aktuell problemstilling av meg, fordi det ikke var aktuell problemstilling. Det er som å ha gravemaskin i hagen: Da må man jo finne noe å bruke den til. Feks kan man grave opp hagen.

Jeg har Leatherman i båtene, i turutstyret for teltturer og har en liten mini-variant av dem også. Avhengig? Nei. Men de fyller behovet når man trenger å mekke på noe enten på sjøen eller på fjellturen.

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...