Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Lage vesker av gamle skinnseter

Snublet tilfeldigvis over en side som kunne vært kjekk å vite om før jul. Det er et canadisk firma som lager vesker, lommebøker og diverse av skinnseter fra gamle biler, og det burde vært den perfekte gave for den delen av befolkningen som i tillegg til å være bilinteresserte belemrer seg med såkalte manbags.

Hva sier dere til en weekendbag laget av skinnet fra en 2003 modell Passat W8, manbag fra en 90-talls Cadillac DeVille, bag fra E38 735i, lommebok av en Volvo 740 eller clutch fra en Fiat 124?

Min personlige favoritt er nok denne budveska laget av skinnsetene fra en Mercedes 220SE, men drøyt 5000 kroner er vel mer enn hva min totale samling av kofferter og bager koster til sammen.

Selv vurderer jeg å bli gründer og starte produksjon av peelingkrem for menn laget av knuste girkasser fra RSA.

2
137 svar

137 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Allegerita

Drøyt feilskjær av m-sport å komme med slike karakteristikker når Jan faktisk presiserer at han har sansen for mekaniske ur men mener quartzur gjør minst like bra jobb, om ikke bedre.

I 1989 kjøpte jeg et enkelt Tissot-ur, i 2013 kjøpte jeg et nytt Tissot-ur. Da hadde jeg brukt det gamle uret natt og dag i alle årene uten problemer og uten annet vedlikehold enn batteribytte. Til slutt var det litt slark i lenken som gjorde at jeg kjøpte nytt ur.

Forskjellen på slike Tissot-ur og et Rolex-ur når det gjelder å vise tiden og se bra ut er langt mindre enn prisen tilsier, og langt mindre enn forskjellen mellom en Daewoo Lanos og en ny Jaguar F-type. Og prisforskjellen der kan vel sammenlignes.

3

m-sport

Ved å redusere klokkens eneste funksjon til å vise tiden så kan jeg til dels være enig. Men da må man redusere bilens eneste funksjon til å komme fra a til b også. For min del så handler dette like mye om historikk, design, materialkvalitet, finish for ikke å snakke om lyden av et nydelig mekanisk urverk og måten viseren beveger seg over urskiven. I tillegg har man en klokke som varer livet ut. Jeg ser at sammenligningen halter litt, men mener man kan trekke noen linjer.

1

Hollabaloo

For min del så handler dette like mye om historikk, design, materialkvalitet, finish for ikke å snakke om lyden av et nydelig mekanisk urverk og måten viseren beveger seg over urskiven.

De egenskapene du nevner er noe som gjør klokka ikke bare til noe som viser fram tiden, men også til et teknisk maskulint smykke. Og jeg mener ikke det i negativ forstand.

1

m-sport

Drøyt feilskjær av m-sport å komme med slike karakteristikker når Jan faktisk presiserer at han har sansen for mekaniske ur men mener quartzur gjør minst like bra jobb, om ikke bedre.

Ser at sammenligningen halter litt. Men på et område gjør ikke quartzur jobben bedre; de må ha et batteri som må skiftes for å overhode fungere. Det trenger man ikke med et mekanisk ur.

1

Hollabaloo

Det blir jo en avveining av hva som er mest praktisk:

a) Skifte batteri hvert 5. år (quartz)

b) Trekke opp klokka en gang i døgnet (opptrekkbar manuell)

c) Holde klokka i bevegelse slik at den er "trekt opp", og aldri la den ligge i ro mer enn 50 timer. (mekanisk)

2

FredPerry

Da var klokka fra Kickstarter i hus:

Bilde 1. Bilde 2. Bilde 3. Bilde 4.

2

quentez

Ingen wristshots?

Synes Omega Speedmaster Reduced virker forlokkende. En rimelig pris, og størrelsen (38 mm vs standard 42 mm) er ikke noe problem for meg siden jeg har relativt tynne håndledd.

1

FredPerry

Ingen wristshots?

Syns wristshots er litt teit, egentlig.. Og hele gårsdagen ble tilbrakt på Blindern og i sofaen med sjefen som ville vi skulle se på Jakten på Kjærligheten og Farmen, så det var ikke så mange gode "bakgrunner" til slikt.

Dessuten føltes den medfølgende reimen såpass billig at det ble litt antiklimaks å ha den på seg etter å ha gått med Tudor i noen uker.. Jeg kommer nok til å bruke den litt, og den er såpass spesiell at jeg nok heller beholder den enn å selge, men når det plutselig ble et spontant og litt dyrt klokkekjøp rett før denne kom i posten ble den ikke like spennende som jeg hadde planlagt.

På Klokkeriet ble det tydeligvis mer fokus på at jeg var en av de få i gruppa som ikke kjørte tysk premium enn selve klokka, så jeg tok et nytt bilde med en billig natoreim fra eBay for å glede menigheten.

1

Andropov

Det er et canadisk firma som lager vesker, lommebøker og diverse av skinnseter fra gamle biler

Tar de imot bestillinger? I så fall ønsker jeg meg en weekend bag av innsiden av døren til en Mercedes W140.

2

Garindan

Det som var skikkelig kult, men som egentlig er litt harry også er at lukkemekanismen på flere av veskene er sikkerhetsbeltet xD

2

m-sport

Kjekt med litt klokkeinteresse på et bilforum. Jeg går for tiden rundt med en enda større klokke, en Panerai PAM 270. I tillegg har jeg en Omega Seamaster AQ til dressbruk. Fascinerende med mekaniske klokker.

2

rosmebraad

Jeg sluttet med armbåndsur for flere år siden. Men jeg har troen på roboter som er nær umulige å skille fra mennesker, se bare på Jaquet Droz' programmerbare dukker fra 1700-tallet, laget uten steøm og uten olje.

1

Ribba

Jeg sluttet med armbåndsur for flere år siden.

Ga meg med armbåndsur i 2001.

Synes det er så uendelig mye mer behagelig å ha armen fri for en enorm utvekst på armen. Klokker har man stort sett over alt ellers, så det å vite hva klokken er sjeldent et problem i en normal hverdag.

Ellers, så har jo armbåndsur i dag blitt først og fremst et smykke menn og kvinner benytter seg av. Og det er jo en ærlig sak det for de som liker det.

2

Iseran2770

Fascinerende med mekaniske klokker.

Definitivt.

Jeg vurderte mekanisk urverk sist jeg handlet. Men han jeg snakket med hos urmakeren fikk meg ned på jorden med følgende uttalelse: "Hva er vitsen? Mindre nøyaktige og om du legger den fra deg stopper den etter maks 72 timer."

1

FredPerry

"Hva er vitsen? Mindre nøyaktige og om du legger den fra deg stopper den etter maks 72 timer."

Får meg til å tenke på en sak fra Road & Track om "The joy of complex".

Har for øvrig en Certina DS Podium selv. Fikk den i bursdagsgave for mange år siden, og den har gjort jobben sin fint. Enn så lenge er jeg der at jeg ikke kan ha en klokke som koster mer enn bilen min, men en Heuer Luftforsvaret hadde vært stilig.

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...