Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Vinter og enkelte sjåfører

En bil hadde passert Saltfjellet nylig. Der blåste det som pokker, mye snø i luften og tempen lå på minus 10-12.

Ut av bilen trippet en høyhelt dame og "herregudet" noe voldsomt over "vææææret over fjellet". Da jeg nevnte hva jeg pleier å ha med i bilen på lengre vinterturer med ustabilt vær, bemerket damen "utstyrt for polferd for en kjøretur, nei veit du hva..." Polferd? Varmekjeldress, spade, snøgamasjer, termos med varm drikke, tau, hodelykten er alltid i hanskerommet og ass. reservepærer bak under bagasjegulvet. Varme pledd hører også med.

Jeg spurte den høyhelte hva hun ville gjort hvis bilen hadde stoppet på fjellet, tynnkledd som hun var. "Nei, hvorfor skulle bilen stoppe?" repliserte damen. "Jamenn, snøfokk og fjellovergang....?" "Tullebukk, man kan ikke tenke slik", sa damen...

Ja, det finnes også en del menn som kjører i lette gevanter uten noe utstyr i bilene, så det er sagt.

Kommentarer?

1
31 svar

31 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

m-sport

Jeg kjører fjelloverganger en gang i uka i snitt og har alltid en kasse med nødutstyr i bilen. Den inneholder mat for et par dager, gasskokeapparat, lommelykt, ullklær, dunjakke, hodelykt ++. Har fått bruk for det et par ganger de siste årene, men stort sett så går det jo bra. Men det gir en god trygghetsfølelse når en kjører på de verste dagene.

2

TomPadang

Dæven, du pakker jo mer enn meg...? :)

1

Forfun

gasskokeapparat,

Det fungerer forresten usedvanlig dårlig i kulde. I minus 5 (ca) fikk jeg ikke kokt kaffe, stor skuffelse. Var høsttur, så hadde ikke kalkulert med under null.

1

m-sport

Er klar over det og bruker stort sett primus vinterstid. Men blir jeg stående i kolonne så kan gasskokeapparatet fyres opp inne i bilen og det tar litt tid før temperaturen synker til minus der. Få ting smaker så godt som en nypresset aeropress i bilen på tur vinterstid.

1

hillebillys

Må innrømme att de siste turene over fjell med Polo'n har blitt gjort uten spade.

Men om vinteren har jeg alltid kjettinger i bilen, og på tur over fjell har vi alltid mat, drikke og teppe i bilen. Også klær da, siden fjelltur oftest betyr overnattinger.. (Besøke bruttern i Bærgen)

Tenker jeg skal finne frem en slik spade jeg eller var det bruttern hadde for lenge siden, slik "militær" sammenleggbar sak... Det vil si, må nok kjøpe en ;) den jegh tenke rpå er nok borte forlengst.

Lommelykt har en jo på telefonen, men kanskje greit og ha en fast i bilen?

1

Speciale

Lommelykt har en jo på telefonen, men kanskje greit og ha en fast i bilen?

Hodelykt er sabla greit å ha i bilen, nesten uansett hvor og når man er. Jeg har selv opplevd å punktere en regnfull natt midt i juni på østlandet, hvor det var så mørkt at jeg ikke klarte å finne igjen en av hjulmutterne. Det løste seg jo at jeg rygget tilbake(etter jeg hadde montert 3 av 4) så jeg fikk lyst opp plassen med bilen, men temmelig unødvendig. Etter dette, så har jeg alltid en hodelykt liggende i bilen. Det gjør det vesentlig lettere å finne feil når en er på tur, og er hodelykten god, så kan den også brukes til å lokalisere rådyret man kjørte på, så en kan ta saken i egne hender.

1

hillebillys

Etter dette, så har jeg alltid en hodelykt liggende i bilen.

Dem er jo blitt ganske rimelige også... Ikke dum idé

1

TomPadang

Nytraktet Evergood på termos holder greit for meg, om det skulle blåse og kove utenfor bilen.

Ellers er det mye som kan skje på fjelloverganger vinterstid, og også sommerstid:

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/30-40-biler-sto-fast-pa-hoyfjellet-298222b.html

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Snokaos-i-juni-294628b.html

1

Burkar

Har faktisk kjørt over Hardangervidda vinterstid med leiebil, med kun det jeg hadde på meg - dress, frakk og pensko. Hadde vært usannsynlig ubekvemt om noe skulle skjedd på veien.

1

En_ganske_snill_mann

James Bond ser ut til å klare seg fint i smoking og lakksko hver gang.

1

FredPerry

Jeg har lagt en ren skjorte og et par ekstra dressko i reservehjulsbrønnen på Alfaen. Hvis det skjer noe og man blir forsinket tar det seg ekstra dårlig ut å ankomme ustelt.

1

Rearden86

Jeg er nok litt mer avslappet her. Har alltid varme klær tilgjengelig i bilen, men ellers ingenting.

Ut fra utstyrsmengden å dømme så er flere av dere forberedt på polferd. Kan noen fortelle meg sist gang bilister grunnet uvær ble innesnødd i bilen sin i dagesvis på norske fjelloverganger?

1

m-sport

Ut fra utstyrsmengden å dømme så er flere av dere forberedt på polferd. Kan noen fortelle meg sist gang bilister grunnet uvær ble innesnødd i bilen sin i dagesvis på norske fjelloverganger?

Jeg hadde nok overlevd uten utstyret også, men dette handler nok mer om komfort og at jeg kjører mye bil vinterstid. Kokeapparat og dunjakke kan jo brukes om det ikke er krise også.

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...