Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Bytte av hovedlys forbudt

En kjenning har byttet sine hovedlykter/pærer til annen og sterkere type. Regner med at det er Xenon. Så kom han i kontroll nylig og da fikk han pålegg om å skifte tilbake til halogen. Han påpekte at han hadde vært i flere kontroller med de byttede lysene. Biltilsynet opplyste da at de skulle gå hardere til verks mot dette, og kontrollantene ble gitt instrukser om å sjekke nøye. De opplyste også at "slike ting" ville de bli langt strengere på fremover.

Da var det bare for han å sette inn de gamle hovedlampene igjen.

Er dette noe bilfolket er kjent med?

1
17 svar

17 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

passat06

Selvsagt, gammelt nytt. Veldig bra at de slår ned på dette.

2

Trolljegern

Hvordan har egentlig disse originale til BMW og MB blitt godkjent når de er så rævva å møte? Må ikke produsenten sende bilen gjennom en EU-test eller liknende før den kommer på markedet?

1

Ribba

Ofte pga av at mange bilinteresserte ser på bilen når det er en BMW eller en MB, men ignorerer tvert om det er en Suzuki som kommer kjørende forbi.

Og ser man på bilen i mørket, så blir man blendet. Tross alt, vi lærte jo på kjøreskolen å se ned til høyre når vi møtte møtende biler i mørket. Altså vekk fra bilen og ikke mot.

2

violettab

Jeg skjønner. Takk for svar gutter :-)

1

violettab

Så det beste er å ikke ettermontefe xenon selv på lykter som har halogen? Men hva hvis en finner xenon som ikke blender imøtekommende biler? Går det ann? Man må vell også skifte reflektor på de lysene da?

1

RickiBK

Man kan rett og slett ikke montere Xenon i lamper som kun er godkjente for Halogen.

Rett og slett fordi lampene er godkjente med halogen og intet annet.

Ikke engang LED kan du sette inn i lamper som ikke er godkjente for det.

Så skal du ha Xenon, så må du montere lamper som er godkjent for dette, OG som bilen din er typegodkjent med. Den siste blir nok det vanskeligste.

1

Jan

Så skal du ha Xenon, så må du montere lamper som er godkjent for dette, OG som bilen din er typegodkjent med. Den siste blir nok det vanskeligste.

Det er nok enklere å bytte bil, hvis man på liv og død vil ha Xeneon.

2

xorcist

Takk for avklaring om at dette ikke gikk på teknologi, men på lysstyrke. Det gir jo mening (uten at det alltid later til å være et argument..

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...