Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Ny bil, velge diesel eller bensin?

Vi har skrevet kontrakt på ny dieselbil men er veldig i tvil om vi burde endre bestillingen til bensin (den kan fortsatt endres). Vi bor i utkanten av Oslo og kjører lite i byen. Hoveddelen av kjøringen er til og fra hytta, ca. 300 km t/r). Kona har en dårlig følelse for dieselbil og er redd for at det vil bli lagt mer restriksjoner på dieseldrevne biler etter hvert, at avgiftene på diesel vil økes og at bilen dermed kanskje kan bli vanskelig å selge etter f.eks. 5 år.

Spesifikasjonene er klare, dieselbilen bruker mindre drivstoff per mil, slipper ut mindre CO2 men altså mer NOX. Bilen er 20.000 dyrere med bensinmotor enn med dieselmotor med samme effekt.

Takknemlig for synspunkter!

1
19 svar

19 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Kompressor-V8

Helt klart bensin. Er ingen fordeler ved å velge diesel med unntak av marginalt lavere forbruk.

1

perchri

Takknemlig for synspunkter!

Velg motortype som står til bilens tyngde. Forøvrig er det ulovlig mye trøbbel med moderne dieselmotorer. Spesielt dette med dobble svinghjul (vibrasjonsdempende) samt turbotrykk problemer som skader motoren generelt. Common-rail er heller ikke med å øker drifsikkerheten...i forhold til mekaniske dieselpumper, som desverre er utgått på småbiler.. Man sparte ca 1dl og noe mer renere avgass med common-rail...og fikk en haug av problemer med på utskiftingen.

Velg bensin, de kronene mer pr km tar en fort igjen etter et garantitiden er utløpt, og reparasjoner skal betales av eier....

1

m-sport

Velg bensin, de kronene mer pr km tar en fort igjen etter et garantitiden er utløpt, og reparasjoner skal betales av eier....

Det er vel relativt få av de som kjøper ny bil som beholder den noe særlig lengre enn garantitiden. Da trenger man ikke tenke på dette.

1

Trolljegern

Er Skoda Kodiaq tilgjengelig for prøvekjøring enda?

1

vandreren

Nei, det er en eller to eksemplarer i landet som turnerer rundt for visning hos forhandlerne. Dette er kun visning og "prøvesitting" innendørs. Youtube renner forøvrig over av snutter hvor bilen prøvekjøres av motorjournalister så man får jo et visst inntrykk der. I flg. Skoda Norge er det solgt 600 på landsbasis så langt.

1

Trolljegern

Føler likevel det er vanskelig å kjøpe bil uten engang å ha sittet i den selv...

1

Gamleboyen

Bensin.

1

joakim83

Jeg ville tatt diesel når jeg ser bruken din og biltype. Ingen tvil.

Jeg snakket i forrige uke med et stort leasing selskap om restverdi forskjell mellom diesel og bensin. De hadde gjort mange beregninger, og de hadde ikke funnet grunn til å regne mer verditap på diesel enn bensin fremover. Jeg vil tro slike selskap analyserer verditap bedre enn oss menigmenn.

1

Iseran2770

Jeg vil tro slike selskap analyserer verditap bedre enn oss menigmenn.

Det gjør de sikkert, men allikevel tar de av og til veldig feil. For få år siden påsto de hardnakket at dieselbiler ville holde seg mye bedre i pris enn bensinbiler.

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...