Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Redusert pris på nybil ved kjøregodtgjørelse?

Jeg har fått tilbud fra to forhandlere på samme bil, den ene gir 10 000,- rabatt siden jeg bruker bilen på jobb. Den andre sier at for å få rabatt må man være storforbruker, altså må arbeidsplassen ha stor bilpark - og du kan få rabatten selv om du bruker firmabil.. Her er rabatten 18 000,- kan dette stemme? Noen som har vært borti redusert pris på grunn av kjøregodtgjørelse som kan dele sine erfaringer?

1
6 svar

6 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

passat06

Normalt kreves det vel en inngått rammeavtale mellom importør og firma. Men det er jo ikke akkurat uvanlig å få prisavslag fra forhandler heller, uten rammeavtale og andre krav.

Jeg vet ikke helt om jeg skjønner hva du spør om. Personlig hadde jeg kjøpt bilen der den var billigst og ferdig med det.

1

SUV

Når trådstarter får tilbud på samme bil to steder så betyr det velantakelig at det er samme importør (for eksempel Harald A Møller eller lignende eneimportør for et merke). Og det er vel lite sannsynlig at det finnes avtaler i stor skala mellom importør og slike småfirmaer med tre ansatte som det trådstarter jobber i.

Hvordan det er hos alle kan jeg ikke uttale meg om, men da jeg kjøpte bil så fikk jeg vite at jeg kunne få noe avslag på prisen (3000 kr tror jeg det var) hvis bilen brukes i jobbsammenheng, og det var ikke nødvendig at en er mye brukt til dette heller for å oppnå prisavslaget. Jeg fikk med meg et skjema som daglig leder undertegnet og så var den saken ordnet.

Jeg prioriterte også i utgangpunktet å handle der det er billigst, men hvor det er billigst er ikke godt å vite. denne rabatten var vel sikkert lik tror jeg, mens det var litt andre forskjeller. Ny bil var billigst hos forhandler A, mens nybil med innlevering av bruktbil var billigst hos forhandler B pga bedre bruktbilpris. Jeg valgte da forhandler B, men også pga at den er nærmest i forhold til service og garantisaker osv. Jeg valgte å selge bruktbilen til et annet sted som gav enda bedre pris for den (fikk også en melding fra forhandler om at jeg alternativt kunne få 5000 kr ekstra i rabatt uten innbytte, og det hjalp jo også litt på hva bilbyttet kostet).

1

mtsu

Men er det krav til størrelse på firma? Ettersom at det ene ville gi 10 000,- siden jeg brukte bil på jobb, og han visste vi kun var tre stykker som jobbet der..

1

passat06

Dette dreier seg vel om storkunderabatter, gjerne basert på en avtale mellom importør og firma. Det kreves da dokumentasjon fra arbeidsgiver (firma) på at kjøregodtgjørelse mottas. Har benyttet meg av dette mange ganger.

1

filesnisk

Er det firmabil du skal ha?

1

mtsu

Nei, skal bruke den mest privat, men jeg får kjøregodtgjørelse på jobb.. Dette teller ikke da det kun er tre ansatte får jeg beskjed om fra bilforhandler 2. Da må bilen stå registrert på min mann (det skal være min egentlig) da han har firmabil i et firma med stor bilpark. Ble klønete forklart, men håper du forstår :-)

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...